ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שיחת ועידה

"המשקיעים מהאמירויות הם מזן שונה - משקיע שהוא גם שותף אסטרטגי"

כך אמר ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף במשרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן, בכנס הזדמנויות המפרץ של כלכליסט; לדבריו, "אנשי העסקים של איחוד האמירויות לא רואים בחברות טכנולוגיה יעד להשקעות פיננסיות בלבד והם מתעניינים בטכנולוגיות ליבה, כדי להטמיע אותן בשוק המקומי ובשאר העולם הערבי"

אליחי וידל 15:1126.08.20

אנשי העסקים של איחוד האמירויות לא רואים בחברות טכנולוגיה יעד להשקעות פיננסיות בלבד ורבים מהם מתעניינים בטכנולוגיות ליבה כמו בינה מלאכותית, IT, סייבר, פינטק וחיזוי אנליטי (Predictive analytics), כדי להטמיע אותן בשוק המקומי ובשאר העולם הערבי.

 

 

לכן, בהשוואה לסוגי ההשקעות שהיזמים הישראלים הכירו עד היום, מדובר בזן חדש יחסית שמורכב ממשקיע שהוא גם שותף אסטרטגי - כך אומר ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף במשרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן בשיחה עם אליחי וידל עורך CTech בכנס הזדמנויות במפרץ של כלכליסט.

 

ד"ר נמרוד קוזלובסקי ד"ר נמרוד קוזלובסקי צילום: אוראל כהן

 

לדברי קוזלובסקי, במקביל, קיימת מצד המשקיעים באמירויות התעניינות רבה בתחומים שבהם יש לנו ולהם אתגרים מאד דומים, כמו חקלאות בסביבה מדברית, פתרונות מים, תמיכה במגזר האנרגיה וכן טכנולוגיות בנות קיימא. לצד זה קיימת התעניינות אדירה בטכנולוגיות בריאות ישראליות, כיוון שאנחנו נתפסים כמדינה מתקדמת מבחינת תשתיות המידע במערכת הבריאות. "בדרך כלל, גם כשהם משקיעים ישירות בחברות טכולוגיה, הם יעשו זאת לצד משקיע גדול אחר כמו קרן הון סיכון. הם יודעים לנצל את הידע הרב שנצבר בחברות ההון סיכון ובחברות המחקר בהבנת המגזר והיתרון התחרותי של החברה שבה הם מעוניינים להשקיע. למעשה הם פועלים באופן דומה לקרנות צמיחה הגדולות בעולם", אומר קוזלובסקי.

 

משרד הרצוג פוקס נאמן פועל בנסיכויות כבר 15 שנה במתן ייעוץ משפטי לגופים שונים ובחמש שנים האחרונות גם בתחומי ייעוץ טכנולוגי אסטרטגי וחיפוש טכנולוגיות בארץ. "חוויה לעשות איתם עסקים, הם הגונים ונותנים אמון לטווח ארוך באופן רציף. הם מדויקים בפעילות שלהם ומחפשים טכנולוגיה, רק אחרי שניתחו באופן מעמיק את השוק, את היתרון התחרותי של הטכנולוגיה, את החברה ואת המתחרות. הם אוהבים להשקיע רק בטובים ביותר ולכן כשהם בוחנים חברה, אם היא תתברר להם כמספר שתיים או שלוש בשוק - היא כבר לא תעניין אותם יותר. מצוינות היא ערך מאד חשוב עבורם וכך הם מתייחסים לשותפים שלהם ולהשקעות שלהם", מסביר קוזלובסקי.

 

לדבריו, כיוון שעיקר הכסף לעידוד יזמות טכנולוגית מגיע מצד השלטון והגופים המוסדיים ופחות כמו במודל הישראלי של סטארט-אפים, באמירויות מתעניינים בתרבות היזמית הישראלית וכיצד מערך החינוך וההסללה מעודדים יצירת כמות כל כך גדולה של יזמים. "כאשר באים לגייס כספים באיחוד האמירויות, צריך להגיע אחרי הכנה מוקדמת מדוקדקת ועם מוצר בשל ועובד. צריך לצאת מנקודת הנחה שהם כבר הזמינו מראש עבודת מחקר יסודית על השוק והמתחרים. מצגות פאוור-פוינט לא יעבדו שם. הם לא מעוניינים להיות הנסיין הראשון של הטכנולוגיה, אלא רוצים לראות שמישהו כבר השתמש בה ודרך זה הם לומדים עוד.

 

עצה נוספת של קוזלובסקי ליזמים הישראלים היא להיות ישירים מאוד ולהשאיר את הפוליטיקה מחוץ לשולחן המשא ומתן. "שיחות על פוליטיקה לא מעניינות אותם. הם רוצים לעשות עסקים מתוך הערכה גדולה לידע המקצועי שאתה מביא איתך", מסכם קוזלובסקי.
x