שיחת ועידה
"כלכלת המפרץ היא הזדמנות מצויינת לערביי ישראל"
כך אומרים אלן פלד, שותף מייסד בוינטג' ונצ'ר ויפעת אורון, מנכ"לית לאומיטק בוועידת הזדמנויות במפרץ של כלכליסט. עוד הוסיף פלד: "אני לא חושב שחברות ומשקיעים מהמפרץ ישקיעו ישירות בחברות ישראליות אלא יתחילו עם השקעות לא ישירות"
"הסכם השלום המתרקם עם מדינות המפרץ הוא הזדמנות מצויינת לכלכלה הישראלית בכלל ולחברה הערבית בישראל", כך אומרים אלן פלד, שותף מייסד בוינטג' ונצ'ר ויפעת אורון, מנכ"לית לאומיטק בשיחה עם הגר רבט, כתבת כלכליסט במסגרת ועידת האונליין "הזדמנויות במפרץ" של "כלכליסט". השניים, מבכירי המשקיעים בישראל, מאמינים שלהסכם יש חשיבות רבה לתעשיית הטכנולגיה המקומית כבר בתקופה הקרובה.
- ההסכם עם איחוד האמירויות מביא להזדמנויות כלכליות
- ביום שאחרי הקורונה: האמירויות ייתנו עדיפות לביטחון המזון והמים
- חוזרת לשגרה? דובאי מחדשת את פעילות ענף הכנסים והתערוכות
אלן פלד: "האמירויות עשו עבודה מעניינת כדי להפוך את הכלכלה שלהם ליותר מגוונת ואחד התחומים שהם שמו עליהם דגש הוא הטכנולוגיה. הם עשו הרבה דברים מעניינים בתחום הטכנולוגיה עם דגש רב על טכנולוגיות פיננסיות, עם הסביבה הרגולטורית הכי טובה שיש. הם רוצים לעודד ייצור אצלם ולכן מנסים להביא חברות המדפיסות בתלת ממד. במסגרת הביקור שהיה לי שם לפני מספר חודשים התרשמתי מאוד מרמת ההתקדמות שלהם", אומר פלד.
יפעת אורון: "מדינות המפרץ רואות עצמן כשער לא רק למפרץ אלא גם להודו, סין ולכל אסיה. יש להם אזור סחר חופשי גדול שמאפשר סחר מאוד פתוח. הם רצים קדימה וממסחר עוברים למסחר אלקטרוני. הערים שם נחשבות לערים הכי חכמות. דובאיי היא הכלכלה הפיננסית מספר 12 בגודלה בעולם ולכן חייבת למשוך אליה חברות החושבות במונחי טכנולוגיה פיננסית.
"יש אינטרס הדדי בין חברות ישראליות וחברות במפרץ ליצור שיתופי פעולה. אני נוטה להאמין שבהתחלה חברות ישראליות יפנו למשקיעים שם לראות אם יש התאמה עסקית ותרבותית שאני מאמינה מאוד שקיימת בגלל החשיבה המערבית ורק אז חברות טכנולוגיות ישראליות שיקבלו השקעה יעבירו פעילות לשם", אומרת יפעת אורון.
"אני חושב מעט שונה. מדינות המפרץ רואות עצמן כמרכז אזורי. חברות ישראליות ינסו בשלב הראשון להשתמש ביכולות של חברות שם למכירות באזור המפרץ", אומר אלן פלד. "אני מאמין שנראה הרבה חברות במגוון רחב של תחומי טכנולוגיה שמנסות להיכנס לפעילות מכירות שם".
"אני לא חושב שחברות ומשקיעים מהמפרץ ישקיעו ישירות בחברות ישראליות אלא יתחילו בהתחלה עם השקעות לא ישירות דרך השקעה בקרנות וגופים אחרים שם מכירים ואולי בעתיד ישקיעו בשיתוף איתם", אומר אלן פלד. "יש לנו הרבה מה ללמוד מהם על העולם הפיננסי ואני מאמין שאפשר לעבוד איתם בשיתוף פעולה".
"זו הזדמנות נפלאה לחברות הטכנולוגיות הישראליות של המגזר הערבי הישראלי", אומרת יפעת אורון. "יש שם הרבה הזדמנויות בתחום הסחר האלקטרוני וידיעת השפה והבנת ההזדמנויות שם חשובה מאוד".
"כלכלת המפרץ היא כלכלה יחסית חדשה שפועלת מאוד בחוכמה ומשקיעה לטווח ארוך. יש להם בזכות הרעננות שלהם את התשתיות הכי מתקדמות והכי חדשות שיש והם משקיעים שם סכומי עתק", אומר אלן פלד.