ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

יש למנוע מהסיוע הביטחוני האמריקאי לסייע לסיפוח חד צדדי

סיפוח חד צדדי יחתור תחת ההבנות ארוכות השנים בין ארה"ב, ישראל, הפלסטינים והקהילה הבינלאומית, ויחבל בכל סיכוי שנותר לפתרון שתי המדינות. לכן הצטרפתי להצעת תיקון לחוק תקציב הביטחון האמריקאי, לפיה ארה"ב תמשיך לספק 3.8 מיליארד דולר לישראל בסיוע שנתי, אך לא יהיה ניתן לעשות בו שימוש לקידום סיפוח חד צדדי

סנאטור כריס ואן הולן 08:3709.07.20

הסיוע הביטחוני שארה"ב מספקת לישראל הוא נדבך חשוב ביחסים בין שתי המדינות שלנו והבעתי את תמיכתי בו באופן עקבי לאורך השנים. הבנת האתגרים האזוריים במפניהם ניצבת מדינת ישראל והלקחים הנוראיים שלימדה אותנו השואה היוו עבורי, ועבור רבים אחרים, את עמודי התווך עליהם נשענה תמיכתנו בסיוע הביטחוני אשר נועד להבטיח את ביטחון מולדתו של העם היהודי.

 

לפרטים והרשמה לכנס "מחיר הסיפוח" לחצו כאן .

 

הסנאטור כריס ואן הולן הסנאטור כריס ואן הולן צילום: לשכת סנאטור כריס ואן הולן – Chris Van Hollen

 

מסיבות אלה תמכתי, ועודני תומך, בהסכם הסיוע הביטחוני הרב שנתי שנחתם בין ממשל ישראל לממשל האמריקאי בתקופת הנשיא אובמה. הסכם זה, אשר נבחן כעת בקונגרס האמריקאי, צפוי להעניק סיוע צבאי ובטחוני בהיקף של 3.8 מיליארד דולר בשנה למשך עשור. מדובר בהסכם סיוע החוץ הביטחוני הגדול ביותר שנחתם בהיסטוריה האמריקנית, וסך היקפו עומד על יותר ממחצית מכלל סיוע החוץ הביטחוני שמעניק הממשל האמריקאי לכל המדינות השונות ברחבי העולם.

 

עם זאת, בעוד מחויבותי לביטחון ישראל נותרה איתנה, אני גם מתנגד נחרצות לכוונתו המוצהרת של ראש הממשלה נתניהו לספח באופן חד צדדי חלקים מהגדה המערבית. סיפוח חד צדדי יחתור תחת ההבנות ארוכות השנים בין ארצות הברית, ישראל, הפלסטינים והקהילה הבינלאומית, ויחבל בכל סיכוי שנותר להגיע לפתרון של שתי מדינות על בסיס מו"מ. מסיבה זו חברתי ליותר מ-12 סנאטורים נוספים כדי להגיש הצעת תיקון לחוק תקציב הביטחון האמריקאי, לפיה ארה"ב תמשיך לספק 3.8 מיליארד דולר לישראל בסיוע שנתי, אך תגדיר כי לא יהיה ניתן לעשות בו שימוש לקידום סיפוח חד צדדי.

 

הסיוע הביטחוני לא נועד להקל על ישראל לבצע צעדים חד צדדיים שיהרסו את הסיכויים להגיע להסכם שלום. למעשה, ההיפך הוא הנכון. על הסיוע הביטחוני לספק לישראל את הביטחון הנחוץ לה כדי לקדם הסכם עם הפלסטינים לפתרון של שתי מדינות. כך הבין זאת הנשיא אובמה כשחתם על הסכם ההבנות ב-2016, כמו גם קודמו, הנשיא בוש, עת נכנס להסכם הסיוע הרב שנתי הקודם עם ישראל.

 

כפי שכבר ציינו פוליטיקאים ומומחי ביטחון ישראלים רבים, סיפוח חד צדדי יגביר את הסיכונים על ארה"ב ועל ישראל. הוא יפגע באמינותה של ההתנגדות האמריקאית

להפרות של החוק הבינלאומי במקומות אחרים בעולם. סיפוח יעמיק ללא ספק את בידודה של ישראל בקהילה הבינלאומית ויחליש את בת בריתנו, ירדן. סיפוח יאיים על התחממות היחסים של ישראל עם מדינות ערב הסוניות ואף סביר שיביא לקריסתה של הרשות הפלסטינית ושל שיתוף הפעולה הביטחוני של ישראל עמה. המנצחים הגדולים יהיו איראן, חמאס וחיזבאללה.

 

סיפוח יעמיד את ישראל בפני שתי אפשרויות מנוגדות: להעניק זכויות דמוקרטיות שוות לכל תושבי השטחים המסופחים תוך סיכון הזהות היהודית שלה, או, שכפי ששני ראשי ממשלה ישראלים לשעבר הגדירו זאת, להתדרדר במדרון המסוכן אל עבר אפרטהייד. אנחנו אומרים תכופות כי הקשר בין ישראל לארה"ב חזק בגלל הערכים המשותפים שלנו, אבל אלו אינם כוללים את שלילת זכותם של הפלסטינים להגדרה עצמית ופגיעה בזכויות האדם הבסיסיות שלהם. אם ממשלת נתניהו תתקדם בכיוון זה, היא תרחיק עצמה מארה"ב.

 

כחברים, מחובתנו לספק לישראל את הסיוע לו היא זקוקה עבור ביטחונה, אך לא לאפשר או לקדם דבר מה שיפגע באינטרסים המשותפים שלנו.

 

כריס ואן הולן הוא סנאטור דמוקרטי, נציג מדינת מרילנד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x