ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שיחת ועידה

"יש מספר קבוצות שבוחנות כיצד הקנאביס הרפואי יכול לעזור לטיפול בקורונה"

כך אמר היום בריידן מקגארת' מנכ"ל בטר אוסטרליה במסגרת אירוע האונליין 'שיחת ועידה שאיפות גבוהות – מהפיכת הקנאביס בדרך לכאן' ששודר היום

מעין מנלה 15:2608.07.20

 

"העולם כולו סובל ממגיפת הקורונה ויש מספר קבוצות שבוחנות כיצד הקנאביס הרפואי יכול לעזור לטיפול ב-COVID-19", כך אמר ד"ר בריידן מקגארת' (Braden McGarth) מנכ"ל בטר אוסטרליה במסגרת אירוע האונליין 'שיחת ועידה שאיפות גבוהות – מהפיכת הקנאביס בדרך לכאן' ששודר היום (ד') .

 

"אצל חולי סרטן אנחנו יודעים שקנאביס עוזר לחזק את המערכת החיסונית. יש מחקר כרגע בכל העולם, ממשלת ישראל מממנת מחקר בטכניון ובבתי החולים, יש מחקר בארה"ב, באירופה – במטרה לבדוק איך הקנאביס הרפואי יכול לעזור בהתמודדות עם מחלת ה-COVID-19. אישית אני מאמין שהוא יעזור כי הוא יחזק את מערכת החיסון. גם אם הוא יעזור רק לגוף לישון טוב יותר, אולי הוא לא יעזור בהתמודדות עם הנגיף עצמו אבל הוא יעזור לגוף להילחם בנגיף", אמר מקגארת'.

 

חברת בטר היא אחת החלוצות בתחום הקנאביס הרפואי והייתה אחת מהחברות הראשונות בעולם שקיבלה רישיון לייצור קנאביס רפואי. "לפני מספר שנים השימוש בקנאביס הפך לחוקי באוסטרליה, בטר רצתה להתרחב לשוק העולמי ולפני שלוש שנים הקמנו את 'בטר אוסטרליה', קיבלנו רישיונות וכעת אנחנו בונים מפעל מקומי. מה שמייחד אותנו הוא שיטת הגידול האורגנית שלנו, אנחנו משתמשים בתערובת אדמה מיוחדת משלנו ושואפים לגדל מוצרים באיכות גבוהה בעבור המטופלים שלנו", אמר.   

בריידן מקגארת' בריידן מקגארת'

 

לדבריו חברות הפארמה עוקבות אחר ענף הקנאביס הרפואי ובעוד שנתיים שלוש חברות הקנאביס יסגרו את הפער ויעברו מרישיון רפואי לשיווק פרמצבטי. "חשוב לדעת שישראלי הייתה המדינה הראשונה בעולם שאיפשרה שימוש חוקי בקנאביס רפואי בכמויות גדולות. מחקרים חשובים נערכו במקומות כמו הטכניון ובבתי החולים בישראל ויש שפע של ידע וכאן 'בטר' נכנסת לתמונה. אנחנו לוקחים את הידע הרב שנצבר בישראל ומבצעים ניסויים קליניים מטעם ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי)", הוסיף.

 

"קיבלנו אישור לניסויים קליניים באוסטרליה מטעם מנהל התרופות המקומי (TGA) ואנחנו מתחילים לבצע ניסויים גם בישראל. כל הניסויים האלה נועדו לפי הקווים המנחים של ה-FDA לקבל אישור כתרופה פרמצבטית. אנחנו נרגשים מאוד, הניסוי הקליני הראשון שלנו עוסק באפילפסיה. אנחנו מקווים לקבל אישור כתרופה, כתכשיר פרמצטבי ולא כקנביס רפואי", אמר.

 

על העלויות לצרכני הקנאביס ועלויות הייצור לחברות אמר מקגארת' כי "הרגולציה בתחום התרופות היא מאוד קפדנית, וכולם יודעים שניסויים קליניים הם לא זולים. נדרשת השקעה כספית עצומה מצד החברות. מה שחשוב מבחינתנו הוא שהתרופות יכללו ב'סל התרופות' כך שהן יהיו יותר זמינות וזולות יותר עבור המטופלים. לדוגמה באוסטרליה יש לנו מה שנקרא 'תוכנית קצבת תרופות'. אם יש תרופה רשומה כמו כל תרופה שהרופא רושם לנו היא מסובסדת על ידי הממשלה - הקנאביס הרפואי לא, הוא מאוד יקר באוסטרליה. אנחנו רואים בהפיכת הקנאביס לתרופה רשומה דרך, על אף שתהליך הייצור כולו יהיה יקר יותר, בעבור הלקוח עצמו, להוזיל עלויות. אילו יהיו תרופות רשומות של יצרני קנאביס, בארצות רבות בעלות מערכת בריאות ממלכתית, למעשה ברוב המדינות, הן יינתנו בחינם".

x