ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

שיחת ועידה

ארז שחר: ״אנחנו הולכים לראות נפילה של הרבה חברות פינטק שלקחו סיכונים גדולים״

מנהל מייסד של קרן ההון סיכון קומרה קפיטל במסגרת מפגש אונליין "שיחת ועידה", של כלכליסט, "בעקבות הקורונה, רואים שהדיגיטל תפס תאוצה בכל תחום, אותם הטרנדים יקרו גם בתחום הפיננסי שהוא אחד התחומים הגדולים שטרם עברו דיגיטליזציה משמעותית והחברות האלה עדיין בשוליים"

הגר רבט 16:0401.07.20
התחום הפיננסי הוא זה שמספק את אחת ההזדמנויות הטובות ביותר להשקעה בעקבות משבר הקרונה, אומר ארז שחר, מנהל מייסד של קרן ההון סיכון קומרה קפיטל במסגרת "שיחת ועידה" - מפגש אונליין תשיעי בסדרה שמתמקד באתגרי השעה משלושה אספקטים מרכזיים: הטכנולוגי, העסקי והרגולטורי בשיחה עם מאיר אורבך מכלכליסט.

 

"אנחנו רואים שהדיגיטל תפס תאוצה בכל תחום היום בעקבות הקורונה, אותם הטרנדים יקרו גם בתחום הפיננסי שהוא אחד התחומים הגדולים שטרם עברו דיגיטליזציה משמעותית והחברות האלה עדיין בשוליים". אומר שחר, "מדובר בשוק שהוא הכי גדול מכל שאר השווקים ביחד לכן הפינטק כאן הוא הזדמנות אדירה לחברות שיעזרו לבצע את הטרנספורמציה הזו. מה גם שפינטק זה עולם מאוד גדול שכולל את עולם הבנקאות הקלאסית, את עולמות המימון ואת העולמות שמעניקים שירותים פיננסיים כמו זה של התשלומים. בעולם הבנקאי אנחנו רואים הרבה חברות שמנסות לעשות אמולציה למה שבנקים עושים בנתינת אשראי ללקוחות וכאן אנחנו הולכים לראות הרבה מאוד רעש בתקופה הקרובה כי הרבה חברות שנתנו מימון חוץ בנקאי באו עם תזה שאומרת לנו יש יכולת טכנולוגית טובה יותר להבין סיכונים והיא מאפשרת לנו לתת הלוואות לארגונים בצורה טובה יותר מהבנקים״. עכשיו זה המאני טיים ונראה לאיזה חברות יש באמת את הטכנולוגיה הטובה יותר ואיזה נתנו הלוואות בסיכון מאוד גבוה״.  

 

 

״כשאנחנו הסתכלנו על חברות שנתנו הלוואות בשנים האחרונות היה קשה מאוד להבין את רמת הסיכון שהן לוקחות. והלוואות זה בסופו של דבר משחק של ניהול סיכונים: אתה צריך לחשב מה רמת הסיכון שאתה לוקח ולתמחר את ההלוואה בהתאם. עכשיו כשכל ניהול הסיכונים הוא קופסה שחורה וכשכל השוק עולה ונמצא 12 שנה בצמיחה ויש מעט מאוד נפילה באופן טבעי החברות הללו יכולות לגדול מאוד מהר ולתת הלוואות בסיכון מאוד גבוה. אבל כשהשוק הולך אחורה, ואנחנו נמצאים עכשיו באחד המשברים העולמיים הגדולים, ונכנסים למיתון מאוד עמוק, אנחנו מתחילים לראות נפילה של חברות ונוכל להבדיל בין אלה שבאמת ניהלו סיכון לבין אלה שלקחו סיכונים גדולים בסביבה שבה הכל עולה״.

 

איפה נכנסות כאן ענקיות הטכנולוגיה כמו אמזון, פייסבוק והאחרות בעקבות הגל החדש?

"התחליפים לבנקים יגיעו מהחברות האלה. בסופו של דבר הארגונים הפיננסיים הגדולים ייכנסו איתן לתחרות ישירה ואנחנו רואים את זה בשוק הסיני בצורה מאוד ברורה. נכון ששם הרגולציה אחרת ויש קפיצה של דור אבל עדיין זו אינדיקציה מאוד טובה אם אתה מסתגל על ויצ׳אט או עליפיי החברות הללו הפכו להיות לארנק הדיגיטלי של סין כולה, השוק בנוי על שחקניות שהגיעו משוק הדיגיטלי והסושיאל ועל חברות שיש להן קהל מאוד גדול והן מינפו אותו כדי להפוך לשירותים פיננסים. אנט פיננשיאל היא היום בנק סיני ענק שכולו דיגיטלי. ואנחנו נראה חברות כמו פייסבוק שכבר עושה ניסיונות ראשונים להפוך לארנק דיגיטלי דרך ווטסאפ ויהפכו להיות תחרות אמיתי לבנקים״.

 

ארז שחר ארז שחר צילום מסך

 

הקרן שלכם משקיעה בחברות בשלבים מאוחרים, איפה אתם רואים הזדמנויות היום, באיזה תחומים?

״אנחנו מחפשים היום חברות בתחומים שנותנים שירותים דיגטליים פיננסיים לעולמות שזקוקים לשירותים פיננסיים ולאו דווקא ישירות בתחום הבנקאי. למשל תחום התשלומים שאדיר כבר היום קיבל צמיחה משמעותית כי איקומרס באופן כללי עשה בשלושה חודשים התקדמות של עשר שנים אז כל התחום הזה צומח בצורה בלתי רגילה במעבר שנעשה לא היה זמני לתקופה שבה אנשים עובדים מהבית. למשל ריסקיפייד שהיא חברת פורטפוליו שלנו נותנת שירותים לתחום התשלומים ואופטמיזציה של תהליך האיקומרס. יש שם הרבה מקום לטכנולוגיה בלי לקחת סיכונים פיננסים כי אתה פשוט נותן טכנולוגיה למי שמספק שירותים פיננסיים״.

x