ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

"כשאנשים ביקשו לקיים את סדר הפסח ב-Zoom הבנתי שהמצב מאוד מיוחד"

עודד גל, סמנכ"ל המוצר ב-Zoom והישראלי הבכיר ביותר בחברה מאמין שכפי שקניות אונליין הפכו לברירת המחדל כך יקרה גם עם פגישות וידאו. בשיחה במסגרת אירוע האונליין "הפסקת קפה: חוויית העובד בשגרה החדשה" של כלכליסט ונספרסו, מסביר גל את הצלחת החברה במשבר הקורונה, מדוע לדעתו העולם לא יחזור לעבודה מלאה מהמשרד, ונותן טיפים לשימוש מיטבי ב-Zoom

מעין מנלה 09:4417.06.20

"כשהתחלתי לקבל בקשות מאנשים בכל רחבי העולם שיכולו לעשות את שיחת הווידאו יותר מ-40 דקות כדי שיוכלו לקיים את כל סדר הפסח בזום, הבנתי שהמצב הוא מאוד מיוחד", כך אמר עודד גל, סמנכ"ל מוצר ב-Zoom והישראלי הבכיר ביותר בחברה בשיחה עם כתבת כלכליסט הגר רבט במסגרת אירוע האונליין "הפסקת קפה: סדרת שיחות על חוויית העובד בשגרה החדשה" ששודר היום (ד').

 

 

לדבריו ברגע שאנשים התחילו לעבוד מהבית וחויבו להישאר בבית, מספר המשתתפים עלה בכל יום בצורה מאוד חדה. את ההצלחה של Zoom במהלך המשבר לעומת המתחרים הוא מייחס להתמקדות שלהם בוידאו. "מבחינת המוצר תמיד חרטנו על דגלנו את הנושא של הווידאו כדבר הכי חשוב שאנחנו עושים. הרעיון שלנו היה להפוך כל תקשורת אונליין שהיא לשיחת וידאו ובנינו את המוצר סביב זה. בחברות אחרות שבנו מוצרי תקשורת הוידאו לא נחשב לדבר הכי חשוב במוצר".

עודד גל מנהל מוצר ראשי בחברת זום עודד גל מנהל מוצר ראשי בחברת זום צילום: אתר החברה

 

כעת עם החזרה לשגרה הוא אינו מודאג מירידה במספר המשתמשים. "האנליסטים רואים שני סוגים של מוצרים שהצליחו בזמן הקורונה. המוצר הראשון הוא ‘stay at home’ והשני הוא ‘work from home’. המוצר השני יישאר, אולי לא במספרים הנוכחיים אבל יהיה שילוב, חלק מהאנשים יישארו בבית וחלק יחזרו למשרד אבל העולם לא יחזור לעולם לסיטואציה שהייתה לפני התפרצות הקורונה. אני משתמש באנלוגיה של קניות מקוונות. אם בעבר קנייה מקוונת הייתה האופציה השנייה שלך מבחינת הבחירה, קודם היית הולך לחנות ואם לא היית מוצא את מה שאתה צריך היית עובר לאונליין. היום זה הפוך.   

 

 

"אתה תרצה לקנות אונליין כי יש לך כל כך הרבה אפשרויות, המחיר יותר זול, זה מגיע לך עד הבית ואתה יכול להשוות בין מוצרים. אז היום הבחירה הראשונה זה לקנות אונליין ורק אם אתה רוצה ללכת לשוק, להרגיש את העגבניה לפני שאתה קונה אותה אז אתה תלך לשוק. אותו הדבר בפגישות. קודם כל תחשוב בשביל מה אני צריך לסוע שעתיים בפקקים, בוא נרים שיחת וידאו קודם כל ואחרי זה אם אני באמת צריך ללחוץ לאדם השני את היד, לתת חיבוק או משהו יותר פיסי - אז אסע את הדרך הזאת ואני אפגש עם הבנאדם פנים מול פנים".

 

גל סיפר על הפיצ'רים החדשים שהחברה מפתחת. "כשאנשים התחילו לעבוד מהבית הם התחילו להשתמש במוצר שלנו כל היום ובגלל זה אנחנו רוצים לעזור להם לעבור משיחה לשיחה. דרך התחברות ללוח הזמנים של האדם באמצעות ממשק משתמש שעוזר לעבור לשיחה הבאה בצורה קלה נעזור לאנשים להתחבר לשיחות מרובות במהלך היום. הדבר השני שאנחנו רוצים לשפר זה את היכולת להעביר תחושות ורגשות ובאמת להסתכל לאדם בעיניים ולליצור את הקשר הזה הייחודי בין האנשים בנוסף לוידאו עצמו".

 

הטיפים של גל לשימוש מיטבי בזום הם קודם כל להכין את עצמכם לשיחה. "מומלץ להשתמש באוזניות כי תקבלו את האיכות הכי טובה דרך אוזניות. יש מיקרופונים שבנויים לפודקסטים שמומלץ להשתמש בהם אם אתם רוצים ללכת קצת יותר רחוק. כדאי להשקיע בתאורה ולעשות וירטואל בקגראונד על מנת להפוך את השיחה לקצת יותר אישית. אני מתאים את התמונה לכל שיחה שאני עושה ברמת האנשים המשתתפים וזה יוצר עניין ומחבר בין האנשים", הוא אומר.

x