ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

WeTech Berlin

אירית קאהן: "התפקיד שלנו הוא להביא יותר ויותר נשים לתוך קהילת המשקיעים"

מנכ"ל Clal-Tech, דניאל קירכנלייטנר מייסד Next47 של קבוצת סימנס ואירית קאהן דירקטורית ב-Deutsche Telekom Capital Partners, השתתפו בפאנל משקיעים בוועידת WeTech Berlin של כלכליסט. דניאל שנער: "יזם צריך להיות אדם חכם, אבל גם כזה שמחובר למציאות ומנהל טוב"

הגר רבט 16:3627.02.20

"אפילו חברות צעירות צריכות לחשוב על השלב הבא ועל הסבב הבא וכיצד יוציאו לפועל את התוכניות שלהן. יעילות השימוש בהון חשובה מאוד כשלוקחים חברה להנפקה - אי אפשר לסמוך לנצח על צמיחה בלבד, אפילו אם אתה לא שם עדיין, אתה צריך לפחות שהיה לך מסלול לרווחיות". כך אמרה אירית קאהן דירקטורית ב-Deutsche Telekom Capital Partners, זרוע ההון סיכון של ענקית הטלקום הגרמנית, בפאנל משקיעים בוועידת WeTech Berlin של כלכליסט.

 

בפאנל השתתפו גם דניאל שנער מנכ"ל Clal-Tech, ודניאל קירכנלייטנר מייסד Next47 של קבוצת סימנס.

 

כשנשאלה למי היא חוברת על מנת ליצור גוף משקיעים סביב החברה שיסייע לה בצמיחה, אמרה קאהן: "התשובה ברורה - חברות צריכות להתרחב לשוק הגלובלי בשלב מוקדם מאוד של חייהן, חברות ישראליות במיוחד צריכות לעשות זאת על מנת שלא להימכר בשלב מוקדם של חייהן. אז המשקיעים בשלבים המוקדמים שיאפשרו להן לעשות זאת חשובים מאוד, מה גם שהבר להנפקה לציבור הפך גבוה מאוד היום".

 

 

מימין: דניאל שנער, נמרוד קוזלובסקי, אירית קאהן ודניאל קירכלייטנר מימין: דניאל שנער, נמרוד קוזלובסקי, אירית קאהן ודניאל קירכלייטנר צילום: אוראל כהן

 

לשאלה מה למד מהרכישה של דינמיק יילד (חברת פורטפוליו של כללטק) על ידי מקדונלד אמר שנער: "אשקר אם אומר שחשבנו שמה שיקרה לחברה הזו זה רכישה על ידי מקדולנד, למעשה מכל הרוכשים הפוטנציאלים ששקלנו הם לא היו ברשימה בכלל. משקיעים היום צריכים להוסיף חברות שלא שקלו בעבר לרשימת הרוכשות שלהם, ואנחנו נראה יותר ויותר גופים כאלה נוקטים באסטרטגיה דומה".

 

קירכנלייטנר אמר שהזמן להנפקה לציבור מתארך והשווי של חברות בזמן ההנפקה עולה. לדבריו, בסימנס דווקא מברכים על הטרנד הזה: "לחברות שלנו בדרך כלל יש מחזור חיים ארוך יותר אז לא מדובר בשינוי משמעותי עבורנו, אנחנו מתרגשים מהטרנד הזה כי הוא מאפשר לנו לבנות חברות טובות יותר".

 

קירכנלייטנר הוסיף גם ש'עקב אכילס' של חברות רבות הוא מוניטיזציה: "הרבה חברות מתמקדות בלגרום לטכנולוגיה לעבוד וחושבות, 'קודם נעשה את זה ואז נבין איך לעשות מזה כסף'. זו טעות. דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא לראות שהזמן שהמשתמשים מבלים עם המוצר גדל יותר ויותר".

 

לשאלה על הקשר בין הצמיחה בהיקף ההשקעות לעובדה שחברות פרטיות גם רושמות הפסדים גדולים יותר, ענה שנער: "אני חושב שקל מאוד להיטפל לחברות ולמשקיעים כשהם למטה אבל אנחנו עובדים עם חברות שיש להן מוצרים חזקים מאוד ומעסיקות מאות עובדים. צריך להפריד בין חברות מצליחות וחזקות לבין כאלה שלא מצליחות לגרום למוצר שלהן לפעול, אולי מה שצריך ללמוד מזה זה להתמקד במוצר".

 

שנער פירט גם כיצד מתקבלת ההחלטה להשקיע: "בסופו של דבר כשאתה משקיע בחברה אתה מחפש סיפור, מהעובדים למשקיעים לרוכשים פוטנציאליים, ואנחנו לא אלה שמספרים את הסיפור, אבל אנחנו צריכים לדעת לזהות אותו ולדעת לזהות גיבורים טובים. עבורי גיבור כזה צריך להיות מישהו שאתה מזדהה איתו אבל גם מישהו שמעורר בך השראה. יזם צריך להיות אדם חכם, אבל גם כזה שמחובר למציאות ומנהל טוב".

 

קירכנלייטנר הוסיף שטעות נפוצה אצל חברות צעירות היא ריבוי בהליכי POF: "חשוב שהחברה תוכיח את איכות המוצר שלה. אבל לעיתים קרובות אנחנו רואים חברות שמתחילות בהליכי הוכחת היתכנות רבים במקביל עם חברות שונות ובמקומות שונים. כל הליך כזה הוא ארוך ויקר, צריך להיות ממוקדים. ברגע שהמוצר שלך מוכן אז אתה יכול לשווק אותו בקנה מידה ליותר לקוחות".

 

לסיכום התייחסה קאהן למיעוט הנשים בקהילת המשקיעים ואמרה: "התפקיד שלנו הוא להביא יותר ויותר נשים לתוך קהילת המשקיעים ואנחנו עושות זאת על ידי כך שאנו נותנות להן את הכלים מתאימים ואת הקשרים המתאימים".

x