ועידת הכלכלה והתעשייה
ירדנה עובדיה: "ארץ הקומבינות היא כאן ולא שם באפריקה"
כך אמרה אשת העסקים בוועידת הכלכלה והתעשייה של כלכליסט בשיתוף בזן; עובדיה הקימה עד היום 9 בתי חולים, באפריקה ובמקומות נוספים; לדבריה: "לבריאות בישראל יש תקציבים אדירים ואין חלוקה צודקת" והוסיפה: "הצעתי לליצמן להקים בית חולים שיקומי בדרום. בישראל רוב האנשים מחכים שנה וחצי ל-MRI וישנים במסדרונות. באפריקה אין את זה"
“הייתי במרוקו ונתקלתי באדם שאין לו כלום, רק הרבה נפט. החלום שלו היה להקים בית חולים. סייעתי בהקמת בית החולים ושם הכל החל”. כך סיפרה אשת העסקים ירדנה עובדיה, בשיחה עם כתב כלכליסט עמיר קורץ, בוועידת הכלכלה והתעשייה של כלכליסט בשיתוף בזן.
- עידו נחושתן: "אם השוק לא ייפתח לייצוא השנה, אני חושש מאוד לעתיד תעשיית הקנאביס"
- מנכ"ל אנלייט: "עלות נזקי זיהום האוויר - 8.8 מיליארד שקל בשנה"
- מיכל הלפרין: "צמצום סמכויותינו במתווה הגז - אירוע מצער"
עובדיה החלה את דרכה כקופאית בסופר מרקט בדימונה. ב-2007 כבר הקימה בית חולים ראשון בגינאה המשוונית.
"יש לי 9 בתי חולים ו-3 בהקמה במדינות אחרות, זה לא הדמוקרטיה בישראל. זה לא לוקח שנים כמו בארץ", אמרה עובדיה.
באשר ליחסיה עם שליטים באפריקה ציינה: |אני לא חושבת שזו דיקטטורה, ואני לא חושבת שאנחנו יכולים להסתכל על מדינה אחרת. ההתפתחות שלי היתה באפריקה, אני רוצה לעשות גם בארץ, לעשות, לתרום ולתת בלי לדרוש כלום. לבריאות בישראל יש תקציבים אדירים ואין חלוקה צודקת. האוכלוסייה גדלה ובתי חולים לא נבנים. בבריאות לא עושים כאן הרבה. היה ליצמן, ישנו ליצמן וישאר ליצמן".
עוד אמרה עובדיה: "אני הצעתי לליצמן להקים בית חולים שיקומי בדרום, הצעתי לתרום מתקני MRI לפני שבועייים פנה אלי אדם במצוקה שהסביר לי שהוא קיבל חדשות שיש לו סרטן והוא קיבל מועד ל-MRI לעוד שלושה חודשים. אני רוצה שליצמן יעמוד מול אזרחינו וייתן להם תשובה מדוע זה קורה. אני הרגעתי את אותו אדם. פניתי לאסותא וקיבלתי תשובה שאפשר לעשות MRI וזה יעלה כ-5,000 שקל. רוב האנשים מחכים שנה וחצי ל-MRI, אנשים ישנים במסדרונות וישנים בחדרי מיון. באפריקה אין את זה. כשאני כאדם פרטי באה לתרום מכשירי MRI, אומרים לי תודה, אומרים לי שמעריכים אותי אבל יש בירוקרטיה שתופסת לעוד 12 עד 14 שנים. אני רוצה עכשיו לתרום, אני רוצה עכשיו לתת למדינת ישראל וזה מה שאני מבקשת”.
עובדיה הוסיפה: "אני משלמת לרופאים ישראלים שעובדים באפריקה את מה שהם ראויים לקבל וככל שאני משלמת יותר טוב, הרופא יותר טוב. אינני סבורה שיש כאן בריחת מוחות לאפריקה, חיי אדם הם חיי אדם בכל מקום בעולם ואנו מסייעים לאנשים. האנשים שמגיעים אלי לא זוכים כולם לסיוע, זו יהירות לומר שאני מסייעת לכולם - במעט שביכולתי לסייע, אני מסייעת. אם המדינה זקוקה לזה, אני מסייעת. יש אנשים שרושמים פטנטים, אנשים עם פנטזיות, אני לא הולכת עם כאלה. אני פועלת במקומות שמסייעים לשמירה על שמנו, על שמה של המדינה. ביתי בישראל ואני מסייעת היכן שניתן. אני מסייעת לאנשים אבל אני בסופו של דבר במקור קופאית מדימונה".
לטענות אודות אישומי שוחד השיבה: "אני לא מכירה את המילה הזו שוחד. אני חוזרת למדינה שלנו, כמה אנשים זוכים במכרזים אם הם לא משלמים, נותנים, ארץ הקומבינות היא כאן ולא שם באפריקה. כשאני נכנסתי לאפריקה זה היה בשנות האלפיים. אפריקה היתה מאוד נידחת, היום היא חלק מהכפר הגלובאלי, טכנולוגיה נכנסת, הם מחוברים לרשתות החברתיות. הם יודעים כיום לעשות עסקאות, לבדוק אנשים שבאים אליהם. באפריקה עושים עסקים בצורה יותר מלומדת. אפריקה זקוקה לראש הישראלי, אפשר לעשות שם עסקים מצוינים".