ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת לונדון

דינה פסקא־רז: הצלחת ה-OECD לשנות את חוקי המסוי הבינ"ל - היא כמו כוח של גיבור-על"

ראש תחום הטכנולוגיה ב-KPMG אמרה בוועידת Mind The Tech של כלכליסט בלונדון, כי "היום ממשלות רבות ברחבי העולם מתוסכלות וזועמות על כך שהן לא מסוגלות להפיק את הרווח ההוגן ממשאב טבעי שלהן. דאטה זה הזהב החדש"

אליחי וידל, לונדון 17:1812.09.19

אחרי תקופה ארוכה שבה ממשלות בעולם המערבי הפסידו לתאגידים הגלובליים בקרב על חלוקה צודקת של הכסף - אדם אחד הצליח להפוך את המשוואה ולגרום לכך ש-100 ממשלות התאחדו במאמץ לשנות את רגולציית המסוי הבינלאומית. האדם הזה הוא פסקל סיינט אמנס ראש מחלקת המיסוי בארגון ה-OECD. כך אמרה דינה פסקא־רז, ראש תחום הטכנולוגיה ב-KPMG, בוועידת Mind The Tech  של כלכליסט בלונדון.

 

במסגרת ההרצאה: "כששרלוק פרש את פסקל - AI וכוח הקונצנזוס", ציינה פסקא-רז, כי עבורה פסקל סיינט אמנס הוא סוג של גיבור בעל כוחות על בזכות העובדה שהוא הצליח לשנות את הנראטיב ארוך השנים שלפיו מתחילת עידן הגלובליזציה מתנהל משחק שחמט בין שני יריבים ענקיים ומתוחכמים: מצד אחד ממשלות המערב הכבדות והביורוקרטיות ומהצד השני תאגידים גלובליים, יעילים, גמישים ומהירים. לדבריה, היכולת של סיינט אמנס התבטאה ביכול שלו להבין את הכוח העצום של הקונסנסוס ובזכות זאת הוא הצליח להוביל את מהפיכת חלוקת המחירים ההוגנת (FAIR SHARE).

 

דינה פסקא-רז דינה פסקא-רז צילום: אוראל כהן

 

 

"כמי שעוסקת כבר שנים בסוגיות מיסוי בינלאומיות, ראיתי שבכל אותו הזמן חברות בינ"ל הצליחו להיחלץ עם שיעור מסוי יד ספרתי והם אף התרברבו על כך. אבל מאז המשבר הפיננסי של 2008 הזעם האזרחי התחיל להיות מופנה כלפי הרשתות החברתיות והמדינות החברות ב-G8 וב-G20 לא יכלו להתעלם מהמצב הזה. אחרי שהעבירו את הטיפול בעניין מיד ליד במשך שנים, הצליח ארגון ה- OECD להשיג הסכמה רחבה וקונסנסוס סביב נושא מחלוקתי ואפילו להטמיע את החוקים שלו באמצעות שימוש בטכניקה מסורתית", אמרה פסקא־רז.

 

בהרצאתה, יצרה פסקא־רז השוואה בין היכולת של הדמות הספרותית שרלוק הולמס לחזות את העתיד ולהסיק מסקנות מתוך נתונים בשטח, למה שעושות חברות הטכנולוגיה הגלובליות עם כמויות הדאטה האדירות שהן אוגרות ומנתחות. "היום ממשלות רבות ברחבי העולם מתוסכלות וזועמות על כך שהן לא מסוגלות להפיק את הרווח ההוגן ממשאב טבעי שלהן, בדיוק כפי שמדינות עם נפט לא היו יכולות ליהנות מהרווחים עליו. דאטה זה הזהב החדש", אמרה. לדבריה, בגלל השינויים המהירים בטכנולוגיה, תפיסת הערך משתנה כל הזמן ולמערכת הפיסקאלית קשה להתאים את עצמה למציאות המשתנה בזמן אמיתי. איטליה, צרפת ואנגליה מנסות לחלץ משהו מהדאטה שהאזרחים שלהן מייצרים דרך ההטלפון הסלולרי.

 

"היום OECD הפך לבעלים של משהו חשוב - אמון. השאלה אינה האם החוקים הבסיסיים לחלוקת הרווחים ישתנו - אלא איך תשתנה החלוקה הזאת. הנושא הזה של החלוקה צודקת של הכסף לא חשוב רק לגוגל ופייסבוק, אלא לכל מי שיש לו נגיעה עסקית כלשהי לגלובליות. זה נוגע למי שמחפש לקוחות בשווקים חדשים, משקיעים ממדינות אחרות, או אפילו אם הערכת השווי של החברה שלכם תלויה בגורמים גלובליים - אז אתם חלק מהרפורמה הזאת שבפתח", הסבירה.

 

"לדעתי בניית קונצנזוס ושינוי החוקים והנורמות בקרב יותר מ-100 מדינות - מבלי שנורתה ירייה אחת זה כוח על שאין כדוגמתו. ואם יש אדם אחד עם מוח אנליטי שמבחינתי הוא גיבור על שהצליח לגרום למדינות לבנות מחדש את מבנה חלוקת הכסף בצורה צודקת יותר", אמרה פסקא־רז.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x