כנס שוק ההון
יוחנן דנינו: "אנליסטים חושבים שקנאביס זו בועה, אבל הם טועים"
מפכ"ל המשטרה לשעבר ויו"ר טוגדר פארמה, בכנס שוק ההון של כלכליסט בשיתוף פסגות ו-BDO: "הקנאביס אינו בועה וככל שמתעמקים מבינים שזו לא בועה. החברה שבראשה אני עומד בנויה נכון"; לדבריו, “לקנדה יש עלינו יתרון של בערך שלוש שנים"
"לבי עם משפחת הצעיר האתיופי שאיבדה את בנה. מטבע הדברים, אירוע כזה גורם להפניה של זעם כלפי המשטרה" - כך אמר היום יוחנן דנינו מפכ"ל המשטרה לשעבר, המשמש כיום יו"ר חברת הקנאביס טוגדר פארמה. הוא דיבר בכנס שוק ההון של כלכליסט בשיתוף פסגות ו-BDO. לדבריו, "ניסיוני האישי מלמד שהמשטרה מנסה להתמודד עם שיטור יתר על ידי פעולות רבות, כמו גיוס של בני העמדה שבניה מהווים כיום מעל 1,000 שוטרים במשטרת ישראל. אבל אני סבור שיש גם להבין שהמדינה חייבת לשים את זה בסדר עדיפות גבוה כי אנו מבינים שאנו רחוקים מאוד מפתרון הבעיה".
- רמי לוי: "אם הפריון במשק לא יגדל - העובדים החלשים יסבלו"
- אורי יהודאי: "כמו פסטיבל מספרי הסיפורים של הקנאביס, גם סיפורי שיעור האבטלה הנמוך הם מעשיות"
- "ניתן לטפל בגירעון, אבל יהיו לזה השלכות אינפלציוניות. פשוט אין מאיפה לקצץ"
דנינו, שרואיין על ידי עמיר קורץ. אמר: "בדרך כלל החיבור למפכ"ל משטרה וקנאביס מעורר סקרנות, אך יש להבין שקנאביס רפואי אינו קנאביס במתכונת הסטלנית, הפלילית. יש לשבת עם חולים ולראות מה זה עושה להם.הסיבה לדיכויו רב השנים של הקנאביס הרפואי היא שחברות התרופות לא נכנסו לכך בגלל סיבות כלכליות. קשה לרשום פטנטים, יש סכנה לקניבליזציה. היה נוח לכולם לשים את זה במקום אחר. החולים אגב מספרים שתמיד קנאביס נרשם להם אחרי שניסו תרופות אחרות. וכיום יותר ויותר מדינות מאשרות קנאביס רפואי".
עוד הוסיף דנינו: “הקנאביס אינו בועה וככל שמתעמקים מבינים שזו לא בועה. החברה שבראשה אני עומד בנויה נכון. מה שיקבע בבוא היום הוא החוזים החתומים שאני אביא, עם הכנסות בקנה מידה אדיר. אמצעי היצור קיימים. החוות קיימות, הרמה הביוטכנולוגית גבוהה, המפעלים שקשורים לחוות האלה הם סופר איכותים ומנוסים. בבית החולים הדסה יש טיפול נרחב בקנאביס וזה מדהים. בצרפת ואיטליה אישרו לאחרונה קנאביס רפואי. גרמניה אישרה. אוסטריה אישרה. המשמעות העסקית של הקנאביס הרפואי אדירה וחברות התרופות הגדולות בעולם יכנסו לזה במהירות”.
לדבריו, “לקנדה יש יתרון עלינו, של בערך שלוש שנים, בתחום הקנאביס. אנליסטים חושבים שזו בועה כי לחברות הקנאביס אין תכניות עסקיות. הם טועים והם לא לומדים את התחום. זה עסק ממשי, רציני, שרק בתחילת דרכו. יש להסתובב בשווקים הפוטנציאליים הקיימים ולהבין את הפוטנציאל. אגב אנו היחידים שיש להם חוות גידול באוגנדה. חווה של שלושים דונם ברמה עולמית. בישראל מרשים לנו להכניס 180 שתילים. באוגנדה מדובר בהרבה יותר. בקנאביס הרפואי הזן והתוצרת, אלה גורמים מאוד חשובים. בחווה באוגנדה יש לנו כמובן את כל האישורים אך הבעיה היא היבוא - בגרמניה למשל, צריך אישור כדי למכור קנאביס מאוגנדה. החברה שלנו קיימת מתחת לשנתיים - ואני נדהם ממה שעשינו בשנתיים".
דנינו היה איש חוק. אהוד ברק כיהן כראש ממשלה. מטבע הדברים, קשה להתעלם מן המשיכה של דמויות כאלה לענף. לדברי דנינו: “ברור שתחילת הדרך הפניה אלינו היתה בגלל שהענף שרצה לגיטימיות, חיפש אמינות, חיפש שיכירו בו כענף רציני. והוא אכן רציני. הוא לא קשור לקנאביס פנאי ואני נגד ליגליזציה - אך אני סבור שיש לבצע התאמות של החוק- אני לא חושב שאזרח נורמטיבי צריך תיק פלילי כי הוא השתמש בקנאביס בבית. בוצע תיקון אך הוא לא מספיק. אני סבור שכשפנו אלי היתי יו”ר מגדל שנתים וחצי. וכן, תמיד חושבים שאנחנו יכולים לפתוח דלתות אצלך הרגולטור, אך זו לא המטרה. המטרה היא להביא משקיעים ולפתוח דלתות בתחום הפארמה. מי שנמצא מול עינינו הוא החולים- אך אנו גם רוצים להרוויח”.