מנכ"לית לאומיטק: "בינה מלאכותית היא העתיד של המערכת הפיננסית"
יפעת אורון בכנס פינטק 2019 של כלכליסט בשיתוף לאומיטק ו-KPMG, " ב-2008 כולם זוכרים היכן היינו כשליהמן קרס. חשבנו שזו מלחמת העולם השלישית של העולם הפיננסי. 10 שנים קדימה ומי היה מאמין שנראה מושגים ושירותים שלא חלמנו שנראה"
יפעת אורון, מנכ"לית לאומיטק, מכירה בעובדה שהיא נמצאת בליבו של שינוי ענק כמו תעשיית הרכב העולמית. "ניסינו לשאול את עצמנו למה השינוי שאנחנו עוברים דומה. איזו תעשייה עוברת שינויים משמעותיים ומה יקרה לנו כבנק", כך לפי אורון, בכנס פינטק 2019 של כלכליסט בשיתוף לאומיטק ו-KPMG.
לדבריה, "זו תעשיה של מעל 100 שנים. קצב ההתפתחות בה איטי, אבל היא עוברת שינוי ענק עם חברות סטארט-אפ שמנסות להיכנס לתעשיה, גם תעשיה זו נמצאת תחת רגולציה כבדה וזו כמובן תעשיית הרכב. שתי התעשיות עוברות תהליך שמחייב אותן לתת שירות טוב יותר וחווית לקוח טובה יותר. הכלי המרכזי לשינוי של שתי התעשיות הוא הביג דאטה שמאפשר לנו לדעת הרבה יותר דברים. כיום ניתן לדעת איך נראה הכביש, האם אתה עייף, האם המכונית במצב טוב, האם מסוגלים לראות איך נראה הרחוב. גם בבנקאות זה קורה שיש לנו הרבה מידע. אם זה ממידע שיש במערכת הבנקאית ואם זה ממידע מחוץ לבנקאות. לכן חושבים שבינה מלאכותית תהיה המנוע המשמעותי בתעשיית הרכב והבנקאות וזה גוזר עלינו אחריות רבה.
"באיזו אינפורמציה מותר להשתמש ובאיזו אסור. האם מותר לנו להגיד מה לאכול והאם אפשר לסגור למישהו את הברז. יש החלטות רציניות מאוד בעולם הזה. איך צורכים בנקאות והאם הסניפים רלוונטים בעולם הרגולציה, האם הרגולטור צריך לסמן כיוון ולעבוד איתו לעיצוב הדור הבא. סין היא סמן ימני שמסמן לנו איך אפשר לעשות אחרת, אנשים שאינם בנקאים מנהלים העברות ענק והכל דרך הנייד. בעתיד לא נקנה רכב אלא נצרוך ניידות ובתחום הבנקים נצרוך שירותים פיננסים".
את דבריה בכנס הפינטק סיכמה, "ניסיתי לחשוב איך מסכמים תעשיה ענקית כמו פינטק והיה לי מאוד קשה לחשוב איך מסכמים את 11 השנים האחרונות. ב-2008 כולם זוכרים היכן היינו כשליהמן קרס וזה היה רק לפני 11 שנה וחשבנו שזו מלחמת העולם השלישית של העולם הפיננסי. 10 שנים קדימה ומי היה מאמין שנראה מושגים ושירותים שלא חלמנו שנראה. המונח קריפטו שלא הכרנו, עולם הלנדינג של לקחת הלוואות מהייטק, אמזון שנכנסת לשוק הפיננסים עם יכולת להזיז את השוק וסין שלפני 15 שנה לרוב האנשים בה לא היה חשבון בנק ובעשר שנים המדינה הענקית דילגה על כמה וכמה דורות והיום אין להם חשבון בנק אבל לכל אחד יש טלפון שדרכו הוא משלם על כל דבר באמצעות הקוד. ויש גם את ליברה שנחתה עלינו ואין לנו מושג לאן זה הולך" .