ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

פרופ' דדי מאירי: "יש בועה רצינית בתחום הקנאביס"

ראש המעבדה לחקר הסרטן בפקולטה לביולוגיה בטכניון, בכנס הקנאביס של "כלכליסט": לבועה הזו יש אורך חיים לחמש שנים בערך, יש לנו ארבע שנים של שפיכת כסף, ואחרי זה יישארו החברות המרכזיות והטובות וכל השאר גייסו, נהנו, החליפו מכונית וייעלמו"

תומר הדר 12:1006.05.19

 

 

"אנו רחוקים מלהיות מדויקים בקנאביס", כך טוען פרופ' דדי מאירי, ראש המעבדה לחקר הסרטן והקנבינואידים בפקולטה לביולוגיה בטכניון, בכנס הקנאביס של "כלכליסט".

 

לדבריו, ”לפני ארבע שנים התחלנו לחקור את היחידות האנטי סרטניות של הקנאביס, וגיליתי שהוא עושה הכל, מוריד בחילה, מוריד כאב, טוב לחרדה, לאפילפסיה, לסרטן".

פרופ' דדי מאירי פרופ' דדי מאירי צילום: עמית שעל

 

לדברי מאירי: “זו אמא של הבועות. חברות שמוכרות במאה אלף דולר שוות מיליארדים - אבל מה עושה את הקנאביס מיוחד? התשובה היא קנבינואידים, שמות של חומרים מיוחדים שמיוצרים רק על ידי צמח הקנאביס ברמות גבוהות, כי זה צמח מיוחד. למעשה אפילו בני אדם מייצרים את המולקולה הזו, אבל לא בריכוז הזה".

 

"המערכת האנדו קנבינואידית שבגוף האדם היא עדינה, אני חש כאב, אני מריח דברים, אני מוריד כאב, ואני לא מופתע מזה שקנאביס מפחית כאב כי אני יודע למה זה קורה, המערכת הזו יוצרת תקשורת בין תאים. כשאנו נפצעים, הגוף שולח את חיליו לקרב, כך זה עובד. אנחנו מחסלים איומים כמו חיילים בקרב והגוף מודיע שהכל נקי באמצעות חומר שנקרא אנדו קנבינואיד. וזו מערכת מסובכת שעוברת על רצפטורים בגוף האדם. אנו עובדים במעבדה שלנו על 28 רצפטורים והמערכת הזו מאוד מורכבת. יש סיגנל לרעב לדוגמה, והקנאביס מייצר פיטו קנבינואידים ואנו יודעים לזהות 144 מהם בצמח. במעבדה שלי יש 800 קווים גנטיים שונים ואין לנו שום מושג איך זה משפיע על זה. איננו יודעים את זה ואף אחד לא יודע לקרוא את כל זה. אנחנו בטח לא יודעים”.

 

"בועה כמו בהייטק, חלק גדול יעלמו"

 

עוד ציין מאירי, "אם אנו לוקחים עכשיו תאי סרטן, של מעי, של ערמונית, יש כל מיני זנים לסרטן, ויש ספציפיות בין סוג הקנאביס ליכולת שלו להשפיע על תאים שלנו. זו נגזרת של מולקולות רבות. אם ניקח את האפילפסיה, יש שוני אדיר בין קווים שונים וזנים שונים כדי לעזור לחולה. ניקח אוטיזם, הורדה באגרסיביות, יש הבדל אדיר בין זנים, וזה אומר שאנחנו בפועל עדיין לא יודעים כלום, אנחנו יודעים אולי. ומי שטוען שהוא יודע קצת מחרטט. מגדלים לא באמת יודעים. אז כיצד אנו מסתכלים על זה במעבדה? - אנחנו לוקחים את כל הזנים מישראל וגם זנים מחו”ל, חלקים לקבוצות, מייצרים דוגמאות ומריצים על תאים. יש זנים שלא משפעים על לוקמיה לדוגמה ויש זנים שכן. וכשאני מבין אני מייצר את זה על עכברים - ואני מבצע השתלת מח עצם בעכברים ומייצר לוקמיה ומוסיף עד הסוף שזה עובד. לסטודנטים שלי אני אומר שצריך אפקט.

 

"וכיצד? - לוקחים 120 חומרים ומחלק לקבוצות של שלושים, אני חוזר אל התאים לאחר מכן ומסתכל, ובודק, אני מוצא רק חלק קטן שעובד טוב, הודות לאלימינציה וגם מעט מזל. אני לוקח את מה שכבר בודדנו מבחינת אותה קבוצה של שלושים - ושוב מבצע חיתוך, ובסוף אני מגיע למה שבאמת צריך כדי להרוג את הסרטן. אם אני יודע להסתכל על CBD ועל THC, זה לא אומר שאוכל לסייע לילד בקנדה או בישראל, כי אף אחד לא יודע האם התרכובת יציבה, מה אורך חיי המדף, זה לא פשוט, חייבים להעביר את זה לרמה אחרת, לעשות דברים בצורה מקצועית. לבועה הזו יש אורך חיים לחמש שנים בערך, יש לנו ארע שנים של שפיכת כסף, ואחרי זה זה יהיה כמו בימים של הבועה של האינטרנט. גם כאן ישארו החברות המרכזיות והטובות וכל השאר גייסו, נהנו, החליפו מכונית ונעלמו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x