ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

מנכ"ל אסם: "הצרכן בישראל לא מוטה מחיר"

אבי בן אסייג אמר בפאנל במפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום: "יש קבוצה שמחפשת זול בכל מחיר, אבל ככלל הצרכן הישראלי מחפש מוצרי איכות". מנכ"ל תנובה התייחס לאופי החברות הישראליות תחת בעלות זרה: "זה מקדם את התעשייה ואת רמת הניהול"

נעמי צורף 19:0405.03.19

"הצרכן בישראל לא מוטה מחיר", אמר מנכ"ל אסם, אבי בן אסייג בפאנל בהשתתפות בכירי תעשיית המזון הישראלית שהתקיים במסגרת מפגש Food&Tech שערכו כלכליסט ובנק לאומי לבכירי תעשיית המזון וסטארטאפים בתחום.

 

את הפאנל הנחה סגן עורכת מדור שוק ההון, עמיר קורץ. "יש קבוצה שמחפשת זול בכל מחיר, אבל ככלל הצרכן הישראלי מחפש מוצרי איכות, הוא צורך מוצרי פריומיום, צורך מוצרים בריאים יותר, חדשניים יותר ורוצה להתרגש בכל בוקר מחדש".

 

מנכ"ל תנובה, אייל מליס, התייחס לשאלה כיצד בעלות של חברות זרות משפיעה על אופי החברות הישראליות ואמר, "לא בטוח שיש רע בלהיות שייך לחברה בבעלות בינלאומית. זה מבגר את החברה, זה מקדם את התעשייה ואת רמת הניהול. אני לא ראיתי פרה עולה על מטוס מטען ועוברת לשנגחאי. קצב ההשקעות של ברייטפוד בישראל הוכפל ביחס למה שהיה קודם כי אנחנו צריכים להוכיח שאנחנו זכאים שאנחנו יכולים לעשות את זה יותר טוב מאחרים ושכדאי להם להשקיע אז אנחנו משתפרים כל הזמן".

 

משתתפי הפאנל משתתפי הפאנל צילום: אוראל כהן

 

מנכ"לית יוניליוור ישראל, ענת גבריאל, הצטרפה לדברים והוסיפה "אנחנו חיים בשוק גלובלי ולא יכולים להיות במנטאליות של מדינה שסוגרת את שעריה. כשאנחנו משווים את עצמנו למדינות אחרות ולעסקים אחרים של יוניליוור בעולם אין במה להתבייש: העובדים שלנו מעולים ותהליכי העבודה שלנו מצויינים. אפשר לגמרי להתגאות בעשיה. יוניליוור השקיעה עשרות מיליוני יורו בפיתוח התעשייה הישראלית וזה מצריך אותנו לא להיות טובים אלא מצוינים".

 

חברי הפאנל הדגישו את החשיבות של יצירת יתרון יחסי אל מול ענקיות המזון בעולם.

 

"ההסתכלות צריכה להיות איך מנצלים חדשנות ויכולות ישראליות מדהימות כדי ליצור מוצרים עם ערך מוסף שפותח שווקים", אמר אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום. "פתח תקווה היא לא מרכז העולם לצערנו והעולם הוא מגרש המשחקים המעניין שאנחנו צריכים להסתכל עליו. יש יתרונות ישראלים שיכולים להיות אור לגויים. ישראל צריכה להיות מובילת חדשנות עולמית ולא רק להיחלם על השמיכה שגם ככה קצרה".

 

לשאלה מה החסם הכי גדול בפני תעשיית המזון השיבה גבריאל כי "רגולציה יכולה להיות טובה ולתת הכוונה לאן ללכת כדי להיטיב עם הצרכן. אבל צריך להבין שבעלי עסקים צריכים לנהל את העסק ולא יכולים לכרוע תחת הנטל של הרגולציה, צריך לבחור סדרי עדיפויות שלהתנהל בצורה זהירה וממוקדת שמאפשרת לעסקים להמשיך להתנהל. כל החלטה לסימון מוצרים למשל מתורגמת מיידית לעלויות של עשרות ומאות מיליונים וזמן עבודה מטורף. זה דבר מורכב מאוד מבחינה תפעולית".

 

בן אסייג השיב כי "תעשיית המזון הישראלית היא תעשייה חשובה לחוסן ולביטחון הלאומי של מדינת ישראל, שמעסיקה עשרות אלפי עובדים וחשוב שהממשלה תעבוד יד ביד כדי להמשיך לקדם אותה ולא לבלום".

 

מליס ויהודאי הסכימו כי הכוח הוא בידיים של המנהלים. "אנחנו עצמנו החסם הכי גדול", אמר מליס. "אני לא חושב שיש חסמים, ארגון חייב להשתנות ולא יכול להישאר במקום, צריך לזרום לאיפה שיש פתרונות ולא לשבת ולבכות. אני לוקח בחשבון שהרגולציה לא תשתנה אבל החברה חייבת להשתנות". יהודאי הוסיף "הכדור בידיים שלנו - אם נחשוב מחוץ לקופסה כמו ישראלים ונחפש את היתרון היחסי והבידול ניצור תעשייה יותר חזקה, גדולה ורווחית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x