ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת ברלין

כוכבי ההייטק הישראלי על הבמה של WeTechBerlin

כלכליסט מוביל משלחת של כוכבי הייטק, בכירים ויזמים ישראלים למפגש ייחודי עם עמיתיהם הגרמנים בברלין

עומר כביר 08:2804.02.19

אחרי שכבשה כבר את סן פרנסיסקו, ניו יורק, לונדון ופריז, סדרת הוועידות הבינלאומית של "כלכליסט" מסתערת על ברלין. ועידת WeTechBerlin, שתיערך במלון הילטון ברלין ב־19-18 בפברואר, תפגיש יזמי הייטק בולטים ומנהלים בכירים בענף בישראל עם שותפים פוטנציאליים מכמה מהחברות הגדולות בגרמניה. מו"ל "כלכליסט" יואל אסתרון: "קהילת העסקים וההייטק בברלין הפכה את בירת גרמניה למרכז חדשנות מלהיב בכמה תחומים חשובים. זו הסיבה שבחרנו הפעם להוביל את משלחת היזמים והכוכבים של ההייטק הישראלי לברלין. אנחנו מקווים שזו תחילתה של מסורת של שיתופי פעולה כפי שיצרנו במרכזי הייטק אחרים".

 

לתוכנית הוועידה לחצו כאן

 

 

 

משתתפי הוועידה

 

את הוועידה יפתח ד"ר גרהארד קרומה, יו"ר קבוצת הנדל"ן הענקית AroundTown (שותפה של "כלכליסט" בוועידה) ואחד המנהלים הבכירים במשק הגרמני. עם התפקידים הבכירים שבהם כיהן נמנים יו"ר תאגיד ThyssenKrupp, יו"ר סימנס וחבר דירקטוריון של חברות כמו לופטהנזה, אליאנס ואקסל שפרינגר. בתפקידו הנוכחי מוביל קרומה את אחת מחברות הנדל"ן הבולטות באירופה, שמחזיקה בנכסים בשווי כולל של יותר מ־17 מיליארד דולר, בערים כמו ברלין, אמסטרדם, לונדון ופרנקפורט. בין השאר מחזיקה החברה ב־100 בתי מלון באירופה, שפועלים תחת מותגים כמו הילטון, שרתון וקראון פלאזה.

 

מימין: נזים סטין, גרהארד קומה והאקאן קוצ' מימין: נזים סטין, גרהארד קומה והאקאן קוצ'

 

 

בוועידה ישתתפו גם ד"ר נאזים סטין, מנכ"ל Allianz X שהיא זרוע השקעות הדיגיטל של ענקית הביטוח והפיננסים אליאנס. סטין הוביל השקעות בחברות כמו 1QBit שמפתחת תוכנה למחשבים קוונטיים, בנק המובייל N26 וליגת מרוצי הרחפנים DRL.

 

כמו כן ישתתף בוועידה פיליפ פון האגן, מנהל ההשקעות וחבר דירקטוריון ב־Porsche SE, בעלת השליטה בקבוצת פולקסווגן. בבעלות הקבוצה מותגים כמו אאודי, סיאט, דוקאטי, בנטלי, למבורגיני, סקודה וכמובן פורשה. היא גם מחזיקה בחברת העיצוב היוקרתית Porsche Design, שמעצבת ומפתחת מוצרי אופנה, מזוודות, שעונים, משקפיים ועוד.

 

מימין" אלכסנדר קודליך, פיליפ פון האגן וגיזברט רוהל מימין" אלכסנדר קודליך, פיליפ פון האגן וגיזברט רוהל

 

 

מ־Auto1, אחד הסטארט־אפים החמים בגרמניה, יגיע המייסד האקן קוך. החברה מפעילה זירת מסחר מקוונת למכוניות יד שנייה, שייחודה הוא שכל 40 אלף הרכבים בפלטפורמה עברו בדיקה קפדנית על ידי עובדי החברה. כיום מעסיקה Auto1 יותר מ־3,000 עובדים ביותר מ־30 מדינות, וב־2017 הוערך שווייה ב־2.8 מיליארד דולר.

 

עוד ישתתף בוועידה גיזברט רוהל, מנכ"ל ענקית הפלדה Klöckner & Co שמעסיקה 8,600 עובדים ורשמה ב־2017 הכנסות של 6.3 מיליארד יורו. החברה מייצרת מוצרי פלדה ומתכת לתעשיית הבנייה, לחברות הנדסה, למכונות ועוד, עם פורטפוליו של יותר מ־200 אלף מוצרים. בשנים האחרונות נמצאת החברה בעיצומה של מהפכה טכנולוגית שכוללת דיגיטיזציה של שרשרת האספקה שלה. לפני חמש שנים העתיקה את המטה שלה ללב סצנת הסטארט־אפים של ברלין, והיא מחפשת תמיד חברות חדשניות שיוכלו לקדם אותה לשלב הבא.

 

מימין: טיל שטנצל, ת'ילו קוסלובסקי ומאריה פנאנן מימין: טיל שטנצל, ת'ילו קוסלובסקי ומאריה פנאנן

 

 

אלכסנדר קודליך, משתתף נוסף בוועידה, הוא מנהל התפעול בקבוצת Rocket Internet, מחברות הטכנולוגיה והאינטרנט המובילות באירופה. החברה פועלת כשילוב חדשני בין אינקובטור לקרן הון סיכון, ומתמחה בהשקת מיזמים ומוצרים חדשניים. עם החברות הבולטות שנולדו במשרדיה נמנות Delivery Hero וכן HelloFresh ו־Easy Taxi.

 

Porsche Digital היא חברה־בת של מותג פורשה. מנכ"ל החברה, ת'ילו קוסלובסקי, יגיע לוועידה לספר איך הצוות שלו, שמורכב ממפתחים, מעצבים ואנשי UX, מפתח שירותים וחוויות דיגיטליות להעשרת חיי היומיום של הצרכנים, ברכב ומחוצה לו. במקביל משקיעה החברה בסטארט־אפים שיכולים לקדם את החזון שלה. אחת ההשקעות הבולטות שלה היתה ב־Anagog הישראלית.

 

מקונצרן הרכב דיימלר יגיע אלכסנדר סטנובסקי שב־20 השנים האחרונות מילא בחברה קשת רחבה של תפקידים בתחום המחקר והפיתוח ובהטמעה של טכנולוגיות חדשניות בכל תחומי הפעילות של התאגיד הגרמני, שהוא גם יצרן כלי הרכב הוותיק ביותר בעולם.

 

 

מימין: טים דומיכן, נמרוד קוזלובסקי וג'רמי יששכרוף מימין: טים דומיכן, נמרוד קוזלובסקי וג'רמי יששכרוף

 

 

מזרוע ההשקעות של דויטשה טלקום יגיע ד"ר טיל שטנצל, סגן הנשיא והיועץ האסטרטגי של הזרוע. דויטשה טלקום קפיטל פרטנרז מנהלת השקעות בשווי של כמיליארד יורו, והפורטפוליו שלה כולל יותר מ־70 חברות ובהן אפספלייר ו־Morphisec הישראליות. בין האקזיטים הבולטים של החברות שבהן השקיעה — מכירת freeD הישראלית לאינטל ב־2016 ו־Fireglass הישראלית לסימנטק ב־2017.

 

רובן שפינר, שגם הוא ישתתף בוועידה, הוא שותף השקעות בזרוע ההון סיכון של ענקית הרכב הגרמנית Continental, שמתמחה בייצור מערכות בלימה, אלקטרוניקה, בטיחות, שלדות, צמיגים ועוד. החברה, שרכשה ב־2017 את ארגוס הישראלית, מתעניינת במיוחד בשיתופי פעולה והשקעות בתחומים כמו מכוניות אוטונומיות וסייבר.

 

מריה פנאנן שתשתתף בוועידה היא מנכ"לית הסטארט־אפ הגרמני Santiment, שמפתח מערכת לקבלת תובנות חכמות מבוססות ביג דאטה לגבי השקעה במטבעות קריפטו. פנאנן, מהדמויות הבכירות בסצנת הפינטק בגרמניה, היא גם מייסדת־משותפת של המאיץ היוקרתי Accelerator Frankfurt.

 

מקרן ההון סיכון Target Global (שותפה של "כלכליסט" בוועידה), הפועלת זה שנים בברלין, יגיעו השותפים המנהלים ירון ולר ושמואל חפץ. הקרן פועלת בשקט יחסי אך הספיקה להשקיע בחברות בולטות כמו בלו אפרון Auto1, Delivery Hero, Juno וסמארטפרוג.

 

כמו כן ישתתפו בוועידה קרסטן קלר, סגן נשיא בענקית האופנה והסחר המקוון Zalando, וארז לורבר, מנהל התפעול של חברת Storedot, שעובדת על פרויקט שאפתני של הטענה מלאה של סוללות לרכבים חשמליים בחמש דקות. שווייה של סטורדוט כבר נאמד בחצי מיליארד דולר, עוד לפני שהוציאה מוצר לשוק, והיא גייסה עד כה 130 מיליון דולר, בין השאר משמות נוצצים כמו רומן אברמוביץ' וסטף ורטהיימר, ומהשותפות האסטרטגיות דיימלר וסמסונג ונצ'ורס.

 

 

ירון ולר, שמואל חפץ ושמוליק ארבל ירון ולר, שמואל חפץ ושמוליק ארבל

 

 

המשלחת הישראלית

 

את המשלחת הישראלית יובילו בכירי בנק לאומי (שותף של "כלכליסט" בוועידה), ראש החטיבה העסקית־מסחרית שמוליק ארבל ומנכ"לית לאומיטק יפעת אורון; וחמי פרס, מהמשקיעים הבכירים בעולם ההייטק הישראלי באמצעות קרן ההון סיכון פיטנגו שהקים ב־1996 ויו"ר מרכז פרס לשלום וחדשנות. במשלחת יהיו גם בכירי KPMG: ראשת מחלקת המיסוי הבינלאומי והתמריצים ב־KPMG דינה פסקא־רז; ומנהל פעילות Smart Start ב־KPMG טים דומיכן וד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף ב־HFN שינחה את הוועידה. שגריר ישראל בגרמניה ג'רמי יששכרוף יישא דברים בפתיחת אירועי הוועידה.

 

אחד המפגשים המרתקים בין בכירים משתי המדינות יהיה זה שבו ייקח חלק ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו. כיום נמנה פרדו עם מייסדי חברת הסייבר XM, שהשלימה בנובמבר גיוס של 22 מיליון דולר. החברה פיתחה פלטפורמה שמדמה התקפות סייבר עבור ארגונים וחברות ושמסוגלת לאתר את כל הצירים הנסתרים, מנקודות הפריצה ועד לנכסים הקריטיים של החברה שנתונים לאיום. דו"ח אוטומטי מפורט מציג ללקוח שמפרט את נקודות התורפה הקיימות, מה צריך לעשות לגביהן ואיך לעשות את זה.

 

פרדו יקיים שיחה עם מרסל יון, העומד היום בראש יחידת הסייבר של הצבא הגרמני. ב־16 השנים האחרונות הקים יון כמה סטארט־אפים בתחום הבינה המלאכותית. לפני שהפך ליזם, היה מנהל מרכז מחקר ופיתוח בבינה מלאכותית באוניברסיטת בוכום ומנהל בנק ההשקעות לאזארד, שמייעץ במיזוגים, רכישות והפרטות. יון ייסד את ארגון היזמים באירופה, הארגון הגדול בעולם מסוגו, וכן את ארגון הסטארט־אפ הגרמני.

 

היזם הסדרתי מיקי תמיר יגיע לוועידה בכובעו כמייסד ויו"ר Track 160. החברה, שהוקמה לפני פחות משנתיים, מפתחת מערכת אנליטיקה לקבוצות ספורט, שעוקבת אחרי תנועות השחקנים והכדור ומנתחת את ביצועיהם בזמן אמת. לחברה כבר שיתוף פעולה משמעותי עם ליגת הכדורגל הגרמנית הבכירה, הבונדסליגה, והפיתוחים שלה זכו בכמה פרסים יוקרתיים. על הבמה יצטרף אליו ד"ר סטפן מרקל, מנהל האסטרטגיה התאגידית של הבונדסליגה, שנחשבת לאחת הליגות החדשניות בעולם ותמיד מחפשת מוצרים, שירותים ושיתופי פעולה שיעצימו את חוויית המשחק, הן מבחינת השירות לצופים בבית ובאיצטדיון והן מבחינת השחקנים עצמם.

 

 

מימין" מרסל יון, דינה פסקא-רז ומיקי תמיר מימין" מרסל יון, דינה פסקא-רז ומיקי תמיר

 

 

בכנס ישתף גם אור הילטש, מייסד וסמנכ"ל הטכנולוגיות של Skyline AI, שגייסה בשנה שעברה 21 מיליון דולר. סקייליין פיתחה טכנולוגיה לאיתור עסקאות בתחום הנדל"ן בעזרת שימוש ב־AI וביג דאטה. החברה מנטרת יותר מ־130 מקורות מידע כדי לאפשר חיזוי סיכון, תשואה וערך עתידי של נכסים מניבים ברמת דיוק גבוהה. היא מחזיקה היום במאגר הנתונים הגדול ביותר בתעשיית הנדל"ן בארה"ב, ומנתחת יותר מ־10,000 פרטי מידע שונים שנאספו על כל נכס לאורך 50 השנים האחרונות.

 

חברת איירובוטיקס (Airobotics) של המייסד והמנכ"ל רן קראוס, שישתתף בוועידה, השלימה בשנה שעברה גיוס של 30 מיליון דולר (וגייסה 101 מיליון דולר בסך הכל). איירובוטיקס פיתחה מערכת רחפנים המספקת פתרון כולל ואוטומוטי לחלוטין לאיסוף מידע ודיווחים אוויריים. פלטפורמת הרחפנים לתעשייה יושבת דרך קבע אצל הלקוח וזמינה לפי דרישה, אוגרת מידע רחב, ומנתחת אותו.

 

דוד שרז, ממשתתפי הוועידה, הוא ממייסדי מיזם הנדל"ן VENN, שבאמצעות שיתופי פעולה עם יזמים ובעלים נכסים משפצים בניינים ומסבים אותם למודל מגורים ייחודי, שמורכב מיחידות דיור בגדלים משתנים (מ־7 מ"ר ועד 130 מ"ר) ולצדן חללים משותפים־קהילתיים כמו מתחם אמנות, חדר מוזיקה, סטודיו יוגה וחלל עבודה.

 

 

מימין: חמי פרס, יפעת אורון ותמיר פרדו מימין: חמי פרס, יפעת אורון ותמיר פרדו צילום: אוראל כהן

 

 

כמו כן ישתתף בוועידה יגאל רותם, מנכ"ל CredoRax הפועלת בתחום הסליקה ומציעה פתרון לאתרי הקניות, שלעתים קרובות מפסידים עסקאות בשל הדרישה הבנקאית לסלוק את הכסף במדינת היעד של הרוכש, כאילו מדובר בעסקה מקומית — זאת, תוך שהיא אומדת את הסיכון הצפוי בכל רכישה.

 

מתי כוכבי , מייסד ובעלים של קבוצת AGT המתמחה בטכנולוגיות מתקדמות של בינה מלאכותית ו-IoT  ועושה בהן שימוש להבנת התנהגותו, מחשבותיו ועולמו הרגשי והפיזי של האדם.  החברה מפעילה מרכז מו"פ בדרמשטאט גרמניה ובישראל ומפתחת רעיונות יצירתיים ויישומים טכנולוגיים חדשניים בשלל תחומי חיים לרבות ערים חכמות, תשתיות, בריאות, בידור, ספורט, חינוך, הגיל השלישי ועוד. כוכבי יעסוק בוועידה בהתפתחות הבינה המלכותית וכניסתה לחיי היום יום שלנו ויספר על הקשר בין מרכז המו"פ שמפעילה AGT בגרמניה והפעילות בישראל.

 

 

מימין: סטפן מרקל, אור הילטש ורן קראוס מימין: סטפן מרקל, אור הילטש ורן קראוס

 

 

דוברים בולטים בוועידה

 

בין הדוברים הבולטים הנוספים בוועידה נמצא דניאל שנער, מנכ"ל כללטק שהיא זרוע השקעות הדיגיטל של כלל תעשיות, שעם השקעותיה נמנות חברות כמו איירון סורס ZOOZ, Yotpo ולייטסייבר.

 

את חברת גרוב ונצ'רס, שהשקיעה בחברות כמו TriEye Wiliot ו־Spry Health, תייצג בוועידה השותפה סיגלית קלימובסקי.

 

 

מימין: דוד שרז, יגאל רותם ומתי כוכבי מימין: דוד שרז, יגאל רותם ומתי כוכבי

 

 

בוועידה תשתתף גם ד"ר מיכל וקרט וולקין, מנהלת חטיבת החדשנות וההשקעות בישראל של Lear Corporation. תאגיד הענק מייצר מערכות ישיבה ומערכות חשמליות לרכב. במסגרת תפקידה, וקרט וולקין מחפשת תמיד שחקניות חדשות ומפתיעות להשקיע בהן ולשתף אתן פעולה, בעיקר בתחומים כמו מכוניות אוטונומיות, רכבים חשמליים, ראיית מכונה, סייבר ו־IoT.

 

מחברת סופטוויל הישראלית, שבאוגוסט השלימה גיוס של 25 מיליון דולר לפי שווי של חצי מיליארד דולר, יגיע המייסד ומהמנכ"ל דניאל בראל. סופטוויל מפתחת דור חדש של גלגלים המותאמים לרכבים חשמליים, כלי רכב היברידיים ואוטונומיים.

 

כמו בכל ועידה, גם בברלין יתקיים אירוע מיט&פיץ' בין סטארט־אפים ישראליים למשקיעים ושותפי B2B. רשימת החברות שישלחו נציגים בחיפוש אחר שיתופי פעולה בתחום ה־B2B כוללת את Target Global ,Aroundtown ,Rocket Internet ,Continental ,Auto1 ,Porsche, ,Deutsche Telekom Daimler ,Bundesliga ,Grove venture ,ClalTech/Access Industries ,Allianz X ,Klöckner AG ,Commerzbank ,Edeka ,Zalando ,Barclays Accelerator ו־Techstars.

 

משקיעים נוספים שיגיעו למפגש יכללו הפעם את יובל כהן מ־StageOne, פיליפ סרף ואמיר שטיינמץ מקרדיט סוויס, טל מורגנשטרן מלייטספיד, פייר־עמנואל הולייר מ־HSBC, נמרוד כהן מ־TAU Ventures, מריו כהן מ־DemTech, קווין בקספהלר מ־Remagine Ventures, רן שמחה מ־New Era Capital ודרור גלאס מ־Israel Secondary Funds.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x