ועידת כלכליסט
ד"ר איל צימליכמן: "חדשנות זו הדרך שלנו להגדיל את העוגה למערכת הבריאות שצמאה לכסף"
סמנכ"ל רפואה וחדשנות במרכז הרפואי שיבא: "אם התיק הרפואי הדיגיטלי יושבת לשעה, לצוות אין מושג מה לעשות. אנחנו רוצים להוביל מהפכה בשירותי הבריאות ברמה הבינלאומית, ולהגיע לאיתנות כלכלית"
"חדשנות זו הדרך שלנו להגדיל את העוגה למערכת הבריאות שצמאה לכסף": כך אמר ד"ר איל צימליכמן, סמנכ"ל רפואה וחדשנות במרכז הרפואי שיבא, בוועידת "תשתיות תקשורת 2030" של "כלכליסט" שנערכת היום בתל אביב.
בפתח דבריו ציין ד"ר צימליכמן שבית החולים השלים כבר ב-2004 את הליך המעבר של מערכות קליניות מנייר לדיגיטל. "מאז אין מערכת קלינית בנייר", הוא אמר. "אם התיק הרפואי הדיגיטלי יושבת לשעה, לצוות אין מושג מה לעשות. אי אפשר ללכת אחורה. מבחינת המידע הרפואי שנאגר בשרתים - זה נכס בינלאומי ממדרגה ראשונה".
- מנכ"ל בזק דודו מזרחי: "הרגולציה של שנות ה-80 זה הדבר שהכי מפריע לנו"
- מנכ"ל משרד התקשורת: מחר נציג מכרז לתדרי הדור החמישי בסלולר
הליך מעבר זה הוא דוגמה לדגש ששם בית החולים על תחום החדשנות. "אנחנו עוסקים בחדשנות בגלל מספר סיבות. הראשונה שבהן היא שיפור הטיפול במטופלים. זו הסיבה שאני מנסה להוציא דברים מהמעבדה כמה שיותר מהר, כדי לתת ערך למטופלים. אנחנו רוצים להוביל מהפכה בשירותי הבריאות ברמה הבינלאומית, ולהגיע לאיתנות כלכלית. אנחנו בית החולים הכי איתן כלכלית, לא מפסידים כסף אלא מרוויחים כל שנה, וחלק מהסיבה לכך היא החדשנות.
"אנחנו רוצים לעשות יותר, לעשות מהר, לשנות מצב. הארכת חייים לחולה סרטון בחודשיים זה נחמד, אבל ברמה הגלובלית זה שיפור קטן שלא עושה מהפכה. אנחנו רוצים לשנות את המשחק כי מערכת הבריאות זקוקה לזה. לצורך כך פתחנו מודל חדש לחדשנות. במרכז המודל עומד מיקוד אסטרטגי חדש ברפואה דיגיטלית. זה כולל לקחת כלים קיימים, לא משהו שאנחנו ממציאים או דברים שיגיעו עוד חמש שנים, וליישם אותם בעולמות הרפואה. כלים שאתם מכירים שלא נכנסו לעולם הרפואה. לנצל את הסמארטפון בתוך עולם הרפואה זו מהפכה, זו היכולת שלנו לעשות טרנספורמציה מהירה בסדר גודל של חמש שנים".
המיקוד השני של המודל הוא פתיחות ושקיפות. "אנחנו עוברים ממודל של ייצור חדשנות בתוך הבית למודל שמשלב חדשנות מבחוץ", הסביר צימליכמן. "אנחנו פותחים את עצמנו ונותנים תמיכה מלאה לכל שותף שיגיע לעבוד אתנו. מה אחננו רוצים בתמורה? כמעט כלום. המיקוד השלישי זה שיתוף פעולה בינלאומי. חתמנו על שיתופי פעולה עם 13 מהמרכזים הרפואיים בצפון אמריקה, כמו מיו קליניק, סטנפורד ומאונט סיני. אלו שיתופי פעולה אמיתיים על פיתוחים חדשים, ויש לנו מספר פרויקטים".
המיקוד הרביעי הוא הקמת בית לחדשנות רפואית בשטח של 22 אלף מ"ר. לדברי ד"ר צימליכמן, הבית ישמש כמקום עבודה לסטארט-אפים, שותפים אקדמיים ושותפים אסטרטגיים שצפויים להיכנס אליו ובראשם גוגל, בוסטון סיינטיפיק וג'ונסון&ג'ונסון. כן הקים שיבא קרן השקעות בתמיכת החשב הכללי ובשיתוף עם קרן הון סיכון שתשקיע 45 מיליון דולר בסטארט-אפים צעירים. "זה מנוע חדשנות ומנוע צמיחה לאומי, כי החברות שיצליחו יימכרו במאות מיליוני דולרים ויש לזה משמעות גדולה למדינה", אמר צימליכמן.