ועידת הביג דאטה
פרד סיימון: "אנחנו נהנים להיות חלק מזרם המידע. לכן נוח הררי כינה את הדאטה דת"
מייסד שותף וארכיטקט ראשי ב-Jfrog העלה בוועידת הביג דאטה,את השאלה איך אנחנו מסוגלים לקלוט את כל המידע שזורם אלינו? והשיב: "אנחנו חלשים. לכן, מהר מאוד העברנו את כל ניהול המידע אל מכונות. כך שלא נצטרף לנהל אותו בעצמנו"
"המושג דאטה-איזם נטבע על ידי יובל נוח הררי. בפרק האחרון של הספר שלו הוא מדבר על הצמיחה האדירה של הצוויליזציה והמידע. על כך שהחברה מנסה להגדיל כל הזמן את המידע שברשותה, את כמויות המידע שהיא סופגת ומעבדת", אמר פרד סיימון (Fred Simon), מייסד שותף וארכיטקט ראשי ב-Jfrog בוועידת Mind the Data של "כלכליסט". Jfrog, שלדברי סיימון משנה את עולם הדאטה, שווה כבר יותר ממיליארד דולר.
"היום, אנחנו צורכים הרבה יותר מידע לעומת אנשים שחיו בימי הביניים או לפני", ציין סיימון. "השאלה המרכזית היא - איך אנחנו עושים את זה? איך אנחנו מסוגלים לקלוט את כל המידע שזורם אלינו?".
לדבריו של סיימון, "התשובה נעוצה בכך שאנחנו חלשים. לכן, מהר מאוד העברנו את כל ניהול המידע אל מכונות. כך שלא נצטרף לנהל אותו בעצמנו".
"אחד הדברים המעניינים הוא שאנחנו באמת נהנים מזרמי המידע", קבע סיימון. "אנחנו צריכים את זה, אנחנו מחפשים את זה. לקבל מידע מוידאו, מיילים, מעמיתים. להיות חלק מהצוויליזציה. אנחנו שמחים להיות בפגישות ולקבל מידע, גם אם אלה פגישות משעממות. אנחנו נהנים להיות חלק מזרם המידע. לכן, נוח הררי כינה את הדאטה דת".
.
"אין ספק שלשם אנחנו הולכים, אל מקום שמכונות ינהלו לנו את כל המידע, ואנחנו נהיה מאושרים יותר. אני שמח מהידיעה שעובדי העתיד יבוא למנהלים שלהם ויגידו 'הנה סיימתי את העבודה שלי לשנה הקרובה' אחרי שהפעילו כמה כלי בינה מלאכותית", סיים סיימון את דבריו.