אייל ברזילי: "הבינה המלאכותית מאפשרת צמצום הונאות בתחום הפיננסי"
ראש ענף בכיר ביג דאטה, ניהול סיכונים ומודלים בבנק לאומי, אמר בוועידת הביג דאטה של "כלכליסט", כי "הדאטה מאפשרת לנו להתמודד בהצלחה עם האקרים שרוצים לפרוץ לבנקים"
"הבום הגדול של עולם הדאטה לפנינו וחשוב לזכור ולהבין שהתהליך יהיה הדרגתי ולא קיצוני. ככל שיעבור הזמן נלמד, נטעה ונשנה תוך כדי תנועה", כך אמר אייל ברזילי, ראש ענף בכיר ביג דאטה, ניהול סיכונים ומודלים, בנק לאומי בוועידת הביג דאטה של "כלכליסט". "עולם הביג דאטה התקדם מאד ובעבר אנשים די צחקו על מה שאמרתי. ראיתי שמה שחלמתי התממש בצורה משמעותית".
ברזילי אומר כי הלקוח ממשיך להשתנות. "הלקוחות כיום חסרי סבלנות ומחזיקים בשתיים או שלוש אפליקציות לתשלומים ואם אחת לא תמצא חן בעיניהם הם יעברו לאפליקציה שנייה. עולם הפיננסים חריג וייחודי כי היום אין פרטיות כמעט. בעולם הפיננסי לא תמצאו מישהו שאומר כמה הוא מרוויח או איזה נכסים ותיק השקעות יש לו. זה מידע שאנשים שומרים אצלם ומספר האנשים שמדברים עליו הוא יחסית מוגבל".
"אבל עדיין הלקוחות משתנים, התחרות מתעצמת והטכנולוגיה מתקדמת מאד",אמר ברזילי. "היום המכונות החדשות מאפשרות לנו לעשות הרבה יותר דברים. טווחי הזמנים מתקצרים, ועדיין יש לנו את האתגר הגדול ביותר שהוא רגולציה וכל אותם חוקים להגנת הפרטיות. אנחנו לא יכולים לעשות כל שימוש בנתונים שיש בידינו וזה מקשה על היכולת שלנו לעשות קסמים עם הדאטה".
ברזילי מתאר ארבעה עולמות תוכן שה- AI בפיננסים "יעשה בהם קסמים": ייעוץ, צמצום הוצאות, שיווק ושרות לקוחות. "שובר השוויון בעולם שאליו אנו הולכים זה ניהול הפיננסים. לטעמי יש לנו היום תשתית שתאפשר לאלגוריתמיקה להגיד ללקוח ברמה פרסונלית מה לעשות ואיך לנהל את חשבון הבנק שלו ואת הפקדונות. אם בעבר המידע הזה היה שמור אצלנו, היום דור המילניום מאפשר למוסדות פיננסים לחלוק את המידע הזה".
"הבינה המלאכותית מאפשרת צמצום הונאות בתחום הפיננסי. זה עולם עתיר ידע, שמתפתח ומאפשר לבנקים שהם מוסדות שהאקרים רוצים מאד לפרוץ אליהם, ואנחנו חווים מאות אלפי נסיונות פיצה ביום, הדאטה מאפשרת לנו התמודד עם זה בהצלחה", אומר ברזילי והוסיף כי "גם צ'אט בוטים עובדים בהצלחה בעולמות הפיננסים - הלקוח יכול לשאול שאלות לקבל תשובות ולבצע פעולות בחשבון שלו".