סא"ל נורית כהן-אינגר: "בינה מלאכותית משפרת את הפעולה המבצעית"
ראשת ענף CDO באגף התקשוב וההגנה בסייבר, צה"ל, אמרה בוועידת ביג דאטה של "כלכליסט" כי כדי שבעוד עשור נוכל להשתמש בבינה מלאכותית בשדה הקרב, צריך כבר עכשיו לייצר את התשתיות הפיסיות והרגולציה בתחום"
"בלי שנלמד כיצד להתכונן ולמנוע סיכונים פוטנציאליים, AI יכול להיות האירוע הגרוע ביותר בהיסטוריה של התרבות האנושית", אמר פרופ' סטיבן הוקינג המנוח בנובמבר 2017. האם המכונה מנצחת את האדם, ואיך יראה שדה הקרב העתידי? לשאלות אלה התייחסה סא"ל נורית כהן אינגר, ראשת ענף CDO באגף התקשוב וההגנה בסייבר, צה"ל, בוועידת Mind the Data 2018 של "כלכליסט".
כהן-אינגר אמרה כי שדה הקרב העתידי עליו אותו אנו מדמיינים, הוא כבר כאן. "בינה מלאכותית משפרת את הפעולה המבצעית. יש לנו כמויות מידע עצומות בעולם המבצעי שעושים בהם בינה מלאכותית. אבל היכולת שלנו לקחת מידע ולייצר ממנו תובנות שיעובדו אחר כך לפעולה אוטנומית - הדרך לשם עוד ארוכה. למה חשוב להתעסק עכשיו בשדה הקרב העתידי? כולם יודעים ש-90% מתאונות הדרכים ייחסכו באמצעות מכוניות אוטונומיות וייחסך גם כסף רב. אבל האם מישהו יסכים לעלות כבר היום על כביש 6 עם מכונית אוטונומית? כנראה שלא. השימוש במכונית הזו יהיה רק בעוד 10 שנים", אמרה.
"יש חשש כי הבינה המלאכותית הולכת להשתלט ולקלקל את האנושות שלנו", אמרה כהן-אינגר. "אנחנו מזהים אלגוריתמיקה שמזהה תמונות טוב יותר מבני אדם, אבל מדובר במשימות ספציפיות שבהן הבינה המלאכותית מצליחה לנצח את האדם".
כדי שבעוד עשור נוכל למקסם את הפוטנציאל בשימוש בבינה מלאכותית בשדה הקרב צריך כבר עכשיו לייצר את התשתיות הפיסיות והרגולציה בתחום, הסבירה כהן-אינגר. "המשימה הראשונה היא לשנע את המידע לליבה מרכזית. מאחורי השינוע יש כמה אתגרים. כשאנחנו משנעים מידע לתוך הרשתות צהל יש לנו אחריות גדולה להגן על הרשתות שלנו באמצעות סינון המידע . אחרי שסיננו את המידע צריך לשמור עליו. אגירת מידע היא הכרח. אחרי ששינענו ושמרנו את המידע, צריך לייצר אלגוריתמיקה. והקצב הגבוה של הדרישות שזורם כל הזמן, מחייב אותנו בתיעוש", אמרה.
"וכמובן נדרשת תרבות דיגיטלית לייצר את מידע הנדרש לאלגורתימי הבינה המלאכותית בעולם המבצעי, לסיכום צה"ל מניח היום את התשתיות למימוש פוטנציאל הבינה מלאכותית המבצעית לצה"ל", סיכמה.