ראש מחלקת צורפות בבצלאל: "ישנה מהפכה שמשלבת בין קראפט להדפסת תלת מימד"
שלי סתת קומבור, שמלבד תפקידה החינוכי, מעצבת ובעלת מותג הנעליים קאפל אוף סיפרה כי המחלקה זכתה בפרס מפעל הפיס. סטודנטיות שלה יצרו מסגרות משקפיים ורפידות נעליים בהדפסת תלת מימד ועוד
שלי סתת קומבור, מעצבת ובעלת מותג הנעליים קאפל אוף, וראש המחלקה לצורפות בבצלאל סיפרה כי ביום ראשון האחרון זכו ארבעה בוגרי המחלקה שהיא עומדת בראשה בפרס מפעל הפיס בעיצוב אופנה. "המחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל היא ייחודית במינה בארץ ובעולם. היא עוסקת בכל מה שקשור בסביבת הגוף. אנחנו עוסקים בעיצוב נעליים, בגדים, שעונים, משקפיים, ותכשיטים", אמרה סתת אמש (ד'), בערב הרביעי בסדרת "כשטכנולוגיה פוגשת", של "כלכליסט" ובנק לאומי, ובה הוצגו שורת חידושים בתחום האופנה.
"בשנה הראשונה, הסטודנטים לומדים את כל התחומים ואחרי שנה כל אחד בוחר את התחום שהוא רוצה להתמחות בו, כאשר לאורך כל לימודי התואר יש השקה בין כל התחומים. בנוסף, במהלך התואר עושים הסטודנטים עבודת קראפט, שזו עבודה מסורתית שנעשית ידנית. אבל כרגע ישנה מהפכה דיגיטלית שמשלבת בין קראפט לבין דיגיטל ונקראת דיגיטל קראפט. זה תחום שמשלב בין עבודה דיגיטלית בתלת מימד עם עבודת קראפט".
הסטודנטית נוי בירי יצרה מסגרות משקפיים א-סימטריות ויצרה גם סדרת משקפיים א-סימטרית וצבעונית ומתכננת להשיק בעתיד מותג משקפיים משלה. הסטודנטית נדין רם, "חלמה להיוולד עם נעלי עקב", כדברי סתת, "ויצרה נעליים עם הדפסת רפידות תלת מימד, ויצאה לה נעל עם רפידות נפרדות". הסטודנטית לתכשיטנות, נוגה מזובר, יצרה סקיצות תכשיטים בהשראה צוורנית מהטבע מחומרי סיליקון, פלדה קפיצית, פוליאסטר וזכוכית.
הסטודנטית רותם טויזר, חקרה בעלי חיים ותכננה שלושה זוגות משקפיים בהשראת צפרדע, זיקית וטווס בהדפסת תלת מימד שנעשתה בחו"ל. נטע שורק חקרה את מבנה השריר אצל אנשים היפראקטיבים ויצרה נעליים עם עקב קפיצי שמאפשרות עמידה יציבה אבל גם תנועתיות. גנית גולדשטיין, בוגרת המחלקה מהמחזור האחרון בבצלאל, היתה במשלחת של חילופי סטודנטים בשנה השלישית ללימודים בטוקיו וחקרה את טכניקת האריגה עם נול בשילוב הדפסת תלת מימד. הפרויקט זכה לתהודה גדולה בארץ ובעולם והיא נבחרה להציג בשבוע האופנה בניו יורק.