תחרות הסטארטאפים הגדולה של הביג דאטה יוצאת לדרך
יש לכם סטארט־אפ מנצח בתחום ה-BIG DATA וה-AI? מיקרוסופט וכלכליסט מציעים לכם הזדמנות ייחודית לחשיפה גלובלית
תחרות הסטארט־אפ המבטיח בעולמות הביג דאטה והאינטליגנציה המלאכותית חוזרת זו השנה השנייה ומציעה לסטארט־אפים הזדמנות ייחודית לחשיפה בפני משקיעים מקומיים וזרים, חברות בינלאומיות, מקבלי החלטות וגורמים מרכזיים בתעשייה. השלב הסופי בתחרות של כלכליסט ומיקרוסופט יתקיים במסגרת ועידת Mind the Data 2018 של כלכליסט ובנק לאומי, בסופה יוכרזו הזוכים.
החברה שתיבחר במקום הראשון תזכה באירוח מיוחד ומלא במטה מיקרוסופט העולמית בסיאטל וב־EBC לשני נציגים בכירים מהחברה הזוכה, במסגרתו ייפגשו עם בכירים במרכז הפיתוח של מיקרוסופט המובילים את אסטרטגיית הענן, סיור בדאטה סנטר של החברה וחשיפה לטכנולוגיות הענן של החברה, Azure, ולפיתוחים בתחומי ה-AI, הביג דאטה והסייבר סקיוריטי.
הביקור, במסגרת משלחת סטארטאפים שמארגנת מיקרוסופט, ישלב לצד אספקטים טכנולוגיים, גם כאלה עסקיים - מיקרוסופט מציעה במוקד הביקור אירועי נטוורקינג וחשיפה בין סטארטאפים ישראלים לראשי מיקרוסופט ולחברות טכנולוגיה מקומיות, תוך גיבוש תוכניות פיתוח עסקי לחברות הנשענות על הפריסה העולמית הרחבה של ענקית הטכנולוגיה, והיכולת לחבר את החברות לגופים משמעותיים בעולם בכל תחומי הפעילות.
עבור הנציגים העסקיים של הסטארטאפים אשר לוקחים אף הם חלק בביקור, בונה מיקרוסופט לוח זמנים מותאם אישית של פגישות עסקיות עם בכירים במטה החברה ושולחנות עגולים בנושאים הרלבנטיים לחברי המשלחת.
שתי החברות שייבחרו במקום הראשון ובמקום השני יזכו לאירוח מלא בוועידת כלכליסט בברלין 2019 הכולל: טיסה ולינה ל-2 לילות במלון הוועידה לשני נציגים בכירים מהחברה (C-Level), פגישות עסקיות עם משקיעים ושותפים אסטרטגיים והשתתפות בכל אירועי הוועידה.
בנוסף החברה שתיבחר במקום השני תזכה ב-20 שעות ליווי שינתנו ע"י פירמת רואי החשבון המובילה KPMG סומך חייקין, וכן, 20 שעות ליווי מקצועי ומנטורינג שינתנו ע"י חברת Kryon Systems.
החברות שמגישות מועמדות לתחרות צריכות לעמוד בקריטריונים הבאים המפורטים באתר התחרות
צוות השופטים של התחרות כולל את אייל ניב שותף־מנהל בפיטנגו; דניאל שנער מנכ"ל כללטק; סיון שמרי דהן שותפה בקומרה קפיטל; יודפת הראל בוכריס שותפה־מנהלת בבלאמברג קפיטל; עמנואל תימור שותף, ורטקס; שלי לנצמן, מנכ"לית מיקרוסופט ישראל, מוני חסיד, מנכ"ל m12 בישראל, זרוע ההשקעות של מיקרוסופט העולמית; מורן בן גיגי שותף וראש מחלקת Data & Analytics בפירמת KPMG סומך חייקין ואייל ברזילי ראש ענף בכיר ביג דאטה, ניהול סיכונים ומודלים, בנק לאומי.
בשנה שעברה זכתה במקום הראשון חברת Clew (לשעבר Intensix), שפיתחה מערכת לומדת המסוגלת לשפר תוצאות קליניות בחדרי טיפול נמרץ בהתבסס על מאגרי נתונים גדולים. הפיתוח מאפשר לנטר באופן רציף את מצבם של המטופלים גם בסביבה הכי קריטית ועמוסה, מה שמשפר את איכות הטיפול ומוזיל עלויות לבתי החולים. אל המקום השני הגיעה חברת MDClone שפיתחה פלטפורמה המאפשרת שיתוף נרחב של נתוני בריאות תוך שמירה על פרטיות החולים והחיסיון הרפואי המחויב. התוכנה שלה נותנת למוסדות רפואיים כלים לניהול מידע, ניתוחו והעברתו לגורמים מטפלים שונים, מה שמסייע גם למחקרים ולהסקת מסקנות על אוכלוסיות נרחבות.