ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

הנינג'ות הקטלניות ביותר של הסייבר-של-התודעה מודל 2018

מיהם גדולי המפיצים של תולעי הכזבים ולמה הם לא צריכים בכלל כותבי קוד? דברים של מו"ל כלכליסט בועידת המובייל והדיגיטל

יואל אסתרון 09:4129.10.18
האם קמתם הבוקר מוטרדים השאלה: מה כף היד החדשה שלנו עושה לדמוקרטיה? האם המכשיר הקטן בקצה האצבעות מסייע לזכויות האדם? לשוויון בין הגזעים והמגדרים? לשלום בין עמים?

 

הדעה המקובלת היא שהטכנולוגיה שמאפשרת לכף היד שלנו להיות האונה הנוספת במוח שלנו, כמו הטכנולוגיה בכלל, עושה טוב לאנושות. המכשיר הקטן הזה מגלגל במהירות וביעילות מידע בין בני האדם החיים על כדור הארץ, מכל מקום לכל מקום כמעט. מידע, שהיה במשך אלפי שנים נחלתם של מעטים, והועבר באמצעים מיושנים לאורך כל ההיסטוריה, הפך כמעט באחת, בתוך פחות משני עשורים, לנגיש מניו יורק ועד כפר נידח באפריקה.

 

אם אי שוויון בין בני אדם, בין קבוצות ובין עמים, תוחזק וטופח בזכות פערי מידע בין מי שהחזיקו במידע – שליטים ומיוחסים, כהני דת מכל הדתות – לבין הפלבאים, ההמונים, באה הטכנולוגיה של תחילת המאה ה-21 והקטינה מאד את הא-סימטריה של חלוקת המידע. ואם מידע זה כוח, וכוח לעתים קרובות מדי הוא כוח להשחית, צמצום הפערים בתחומי המידע בוודאי תורם לשוויון בין בני האדם, טוב לדמוקרטיה.  

מו"ל כלכליסט, יואל אסתרון מו"ל כלכליסט, יואל אסתרון צילום: עמית שעל

 

מידע בכף היד שלנו יכול להציל חיים, להתריע על צונאמי, להעניק טיפול רפואי מרחוק, להדריך חקלאים איך להגדיל יבולים ולמנוע רעב, לשפר איכות חיים, לתקן עיוותים, למנוע אפליה. בשכבר הימים רק ילדים פריבילגיים נהנו מאנציקלופדיה בריטניקה או מילון וובסטר או ספרי רפואה. היום ילדים בפאתי הודו יכולים לקחת שיעורי חינם במיטב האוניברסיטאות. אם כך – המכשיר טוב לדמוקרטיה.  

 

אבל, המכשיר הקטן בכף היד שלנו הוא גם חלק מאיומי הסייבר הרבים על חיינו. הוא הפך לכלי נשק בידיהם של טרוריסטים, סוחרי וסמים ומפיצי מידע כוזב, שקרים ומניפולציות. בשנים האחרונות התקפות סייבר מכוונות לא רק נגד תשתיות צבאיות ואזרחיות, תאגידים ובתי חולים, אלא גם לשבש תודעה המונית ולהשפיע על בחירות בארצות הברית, בריטניה וצרפת. לא רק רוסים וסינים חשודים בניסיונות להטות בחירות, גם טובי בנינו בכמה חברות סוררות, שמעלליהן נחשפו ועוד ייחשפו. הסייבר החדש הוא לא רק תולעי קוד מתוחכמים, אלא תולעים של כזבים וזיופים.

נינג'ות של התודעה. טראמפ ונתניהו בבית הלבן נינג'ות של התודעה. טראמפ ונתניהו בבית הלבן צילום: גטי

 

את הטוויסט האחרון בעלילה איש לא ניחש. הנינג'ות הקטלניות ביותר של הסייבר החדש, הסייבר-של-התודעה מודל 2018, הם לא פושעים וטרוריסטים, אלא שליטים מסוג מסוים, תאבי שלטון וכוח, חסרי מעצורים. והחדשות הרעות באמת: הם הבינו שהם לא זקוקים להאקרים מתוחכמים כדי לשתול שקרים ולטפח פחדים.

 

הניסיונות של ולדימיר פוטין, לפי הדיווחים, להטות את הבחירות בארצות הברית הן כבר סייבר ישן, כבד, יקר. דונאלד טראמפ לא צריך מומחי סייבר בבונקרים מאובטחים. כשנשיא ארצות הברית רוצה להילחם באויבים אמיתיים או מדומיינים הוא מצייץ. מתברר שזו לוחמת הסייבר-של-התודעה המשוכללת ביותר, כלי הנשק היעיל ביותר להפצת תולעי כזבים ושקרים לעיצוב תודעה המונית. זה עובד כשהוא רוצה לאיים על שליט צפון קוריאה וזה יעיל כשהוא מתפוצץ על התקשורת האמריקאית, יריבים בקונגרס או בכירים בממשל שלו עצמו, שמעזים לצאת נגדו. הוא מצייץ. וכל ציוץ הוא מהלומה גרעינית במלחמת הסייבר-של-התודעה הפרטית שלו נגד כל מי שהוא מתעב.

 

הנינג'ה שלנו למד מהטובים ביותר, הוא אחד מלוחמי הסייבר-של-התודעה הגדולים בעולם, נינג'ה אמיתי. וגם הוא, לא צריך גאוני קוד של צה"ל או את בלאק קיוב, או NSO, כדי להנחית מהלומות מדויקות של כזבים על היעדים שהוא בוחר. הוא לא צריך יותר מהמצלמה במכשיר הקטן הזה ותאורה קודרת, עם קצת איפור, כדי לייצר פצצת מצרר פוליטית, עם גלי הדף רדיואקטיביים רעילים שמכריעים מערכת בחירות כמו: הערבים נעים בכמויות באוטובוסים של ארגוני השמאל. בום. בוז'י הרצוג קפד ראשו.  

 

בשבוע האחרון, בום גדעון סער. הנינג'ה של הסייבר-של-התודעה מודל 2018 צריך רק כמה בלוני יום הולדת ברקע החמוץ של לשכתו בשביל להנחית מצרר של תיאורית קונספירציה. ומי שלועג לפרנויה שלו, מי שקורא לו "הזוי", לא מבין בלוחמת סייבר. השקר נדבק. פייק ניוז הוא לעתים קרובות חזק יותר, רעיל וארסי יותר, ויראלי יותר, מסתם ניוז.

 

לכן, כשאומרים שהמכשיר הקטן הזה טוב לדמוקרטיה, אני מבקש מכם לשים לב איך משתמשים בו אנשים שאין להם עניין בדמוקרטיה, אלא רק בשלטון וכוח. פוטין, טראמפ, ארדואן וכל השאר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x