ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
גג עמוד ועידת פריז

ועידת פריז

יובל דיסקין: "חברות הרכב יאחסנו המון מידע, הן יהפכו לחברות ביג דאטה"

ראש השב"כ לשעבר ויו"ר CyMotive הסביר בוועידת פריז של "כלכליסט", כי בתעשיית הרכב כבר מבינים שהמחשוב תופס את מרכז הבמה: "התעשייה עוברת מהפכה, והיא תצטרך להשקיע יותר כדי להגן על הנתונים שנאספו"

אור הירשאוגה, פריז 15:1702.10.18

"חברות הרכב יהפכו לחברות ביג דאטה", אמר היום (ג') יובל דיסקין, ראש השב"כ לשעבר ויו"ר CyMotive בהווה, בוועידת "כלכליסט" בפריז, בשיחה עם גיל ברנדס, שותף וראש תחום ההייטק במשרד עורכי הדין נשיץ־ברנדס־אמיר.

 

"הרבה מידע יהיה שמור במכונית ובמערכות התומכות של ציי רכב: יעדים, מספרי כרטיסי אשראי, תשלומים, זיהוי. הכמות הגדלה של הנתונים המאוחסנים מגבירה את הרלבנטיות של תקינה הנוגעת לאחסון נתונים ופרטיות, דוגמת תקינת GDPR של האיחוד האירופי, לחברות הרכב", הוסיף דיסקין.

 

 


 

ברנדס שאל אם חברות הרכב מוכנות לתקינה מסוג זה, ועל כך ענה דיסקין כי "בשש השנים האחרונות תעשיית הרכב עוברת מהפכה, מתוך הבנה שה־IT הופך לליבת העסק. לחברות הרכב יש יותר ויותר נתונים, והן יהפכו לחברות ביג דאטה שמנהלות מידע שמגיע מסנסורים במכונית, ושל נקודות המגע עם הסביבה והעיר".

דיסקין המשיך והרחיב בנושא: "התעשייה מודעת לכך ומקדישה לכך יותר ויותר משאבים כדי לקנות טכנולוגיות וכדי לפתח טכנולוגיות רכב. הנושא יקודם מאוד על ידי תקינה, בעיקר בארה"ב.

 

"באירופה יש היום את ה־GDPR, אבל בארה"ב יש תהליכים עמוקים בקונגרס ובסנאט, וכשהפעילות הזאת תהפוך לחקיקה, התעשייה תצטרך להשקיע יותר משאבים כדי להגן על הנתונים שנאספים היום וייאספו בעתיד", אמר.

 

CyMotive היא חברת סייבר לתחום הרכב שדיסקין הקים ב־2016 עם תמיר בכור וצפריר כץ, שניהם יוצאי החטיבה הטכנולוגית בשב"כ, וכבר זכתה להשקעה מחברת פולקסווגן. לפני כן הקים את חברת דיסקין טכנולוגיות.

 

 

מימין: יובל דיסקין וגיל ברנדס, בוועידת פריז מימין: יובל דיסקין וגיל ברנדס, בוועידת פריז צילום: אוראל כהן

 

לדברי דיסקין, העניין של פולקסווגן ב־CyMotive נבע מהידע והניסיון של המייסדים והיישום של שיטות ששימשו אותם בעבר לתחום הפעילות של החברה. "השב"כ מגן על המדינה מטרור, מניסיונות איסוף מודיעין, ומספק הגנה על התשתיות הקריטיות. ההבנה בשב"כ היא שאנחנו לא יכולים לשבת ולחכות להתקפות שיקרו.

 

"הבנו שאנחנו חייבים לצאת אל האויב כדי למצוא את הסימנים למתקפה ולנסות למנוע אותה מבעוד מועד. הבאנו לפולקסווגן דרך חדשה לחשוב על דברים — אנחנו רוצים להגן על המכונית, אבל אנחנו רוצים למצוא סימנים להתקפות מחוץ למכונית", הסביר.

 

"הבנו שזה לא מספיק להביא חבורה של מפתחים שיגנו על המכונית, ולכן יצרנו שני צוותים — צוות אדום שמורכב מההאקרים, מרביתם מגיעים מקהילת המודיעין, שבוחנים את פגיעויות החומרה והתוכנה ברכב, וצוות שני כחול — המגינים — אלה שמפתחים את מערכות ההגנה. לקחנו את שני הצוותים ועשינו להם אינטגרציה. אנשים עם כובע אדום ואנשים עם כובע כחול עובדים ביחד, וזה הופך את המוצר לטוב יותר", הוסיף דיסקין.

 

ברנדס שאל אם אפשרי לשמור על מכוניות אוטונומיות ומקוונות באמת, ודיסקין השיב שבלתי אפשרי להגן ב־100%. "הרעיון הוא איך להגן על המערכות הקריטיות של המכונית. העדיפות הראשונה עבור יצרני הרכב צריכה להיות איך למנוע מהתקפות להתפשט לכל צי המכוניות. התקפה של מכונית אחת היא לא נחמדה, אבל כשכל הצי מותקף — זה יכול להיות אסון. זה האתגר הגדול ביותר".

 

דיסקין הוסיף עוד כי פעילות ההגנה על הרכב המחובר והרכב האוטונומי צריכה להתמקד בהתנהגויות של התוקפים, ובעקבות הדיגיטליים שמשאירים האקרים. "מתכנתים שמפתחים מערכות אבטחת סייבר שוכחים לפעמים שמאחורי כל מתקפה יש אנשים שיש להם התנהגויות שמשאירות חתימות דיגיטליות בכל מיני מקומות.

 

"אם נהיה חכמים מספיק, נשתמש ביכולות של אנשים לזהות התנהגויות כאלו כדי למנוע חלק מהמתקפות לפני שהן יוצאות לדרך. זה מה שתעשיית הסייבר צריכה לעשות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x