ועידת כלכליסט
מנכ"לית פפאיה גלובל: "הדבר הגרוע ביותר לארגון - עובדים שתבעו אותו במדינות שונות"
עינת גז דיברה בוועידת חוויית העובד בעידן החדש על הקושי בחברות בינלאומיות עם עובדים מתרבויות שונות: "40% מכוח העבודה של ארגונים לא נמצא במטה - צריך לדעת לנהל אותם"; "בישראל זה היה נראה לנו מוזר שמישהו יתעלם מבר מצווה, אך בעולם הגלובלי לא יודעים את זה"
"התחום שלי הוא כוח העבודה הבינלאומי. כולם מדברים על עתיד העבודה וטוענים שהכל פתוח, הגיוס מבוצע בלינקדאין וזה נראה מצוין - לא משנה היכן אתה חי ויושב, אך חוויית העובד בצד משאבי האנוש היא בעייתית, כי כל חוויית העובד מנוקזת לא לאמירת שלום בשפה של העובד, אלא כיצד הארגון יודע להתנהל מול העובד. כך אמרה עינת גז, מנכ"לית ומייסדת Papaya Global בוועידת חוויית העובד בעידן החדש של "כלכליסט" ונספרסו.
גז הוסיפה כי "כיום 40% מכוח העבודה של ארגונים לא נמצא במפקדה של החברה. אנו מבינים כיום שיש לחברות עובדים בכל העולם, ישראל, ארה"ב ומקומות רבים אחרים".
- אבי גולן: "בתוך עשור, מי שלא יהיו לו יכולות טכנולוגיות לא יוכל להשתלב בעבודה"
- "פעם עובדים שאלו אם אפשר לבחור את צבע המכונית, היום מדברים על ערכים"
- "האחריות שלי כמנכ"לית מיקרוסופט - יצירת תרבות ארגונית"
לדברי גז: "כל העובדים האלה דורשים הרבה כוח עבודה ועיסוק בניהול, כי ברגע שגייסנו עובד, יש לנו מחויבות כלפיו. קודם כל כמובן מבחינה חוקית. עובד גויס ויש לשלם לו, לתת הטבות סוציאליות. ויש גם מחויבות כארגון ותרבות. אנו צריכים שהעובד יהיה מרוצה".
גז נתנה כדוגמא ארגונים שמתעלמים מבר מצווה. "בישראל זה היה נראה לנו מוזר שמישהו יתעלם מבר מצווה, אך בעולם הגלובלי לא יודעים את זה. כשאנו מנהלים עובדים, למנהל משאבי אנוש אין יכולת לדעת על חמישה עולמות תוכן תעסוקתיים של מדינות שונות. אי אפשר לדעת הכל, זה לא אפשרי".
"יותר מכך", גז הוסיפה, "אנו נכנסים לעולם בו איננו מבינים כיצד לנהל. לנו נראה מאוד הגיוני ובסיסי שנקבל בסוף החודש תלוש שכר מדויק. תלוש השכר כולל יותר משכר, יש קרן השתלמות, פנסיה, פיטורים. אם לוקחים את זה ומעבירים למדינות שונות, זה בסופו של דבר הופך לכאב ראש. מעבר לכאב הראש יש גם חשיפה - העסקנו את העובד אבל צריך גם לדעת איך לפטר אותו. הדבר הגרוע ביותר שיש לארגון הוא עובדים שתבעו אותו במדינות שונות, והארגון לא יודע כיצד לנהל זאת".