ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

יוסי מולדבסקי: "אין סיבה שישראל לא תהיה מובילה בתחום הספורט-טק"

מולדבסקי, השותף המייסד של קרן ההון סיכון Plus Ventures, באירוע "כשספורט וטכנולוגיה נפגשים" של "כלכליסט": "יש לי טיפ חשוב ליזמים - חפשו פיתוח שמשנה את המשחק, גיים-צ'יינג'ר, לא פיתוח שהוא תוספת קטנה למצב הנתון"

אורי תובל 08:5211.07.18

 

 

"בכדורגל אנחנו עדיין סומכים על תפילות כדי לעלות למונדיאל, אבל בטכנולוגיה של הספורט אין סיבה שישראל לא תהיה מדינה מובילה - יש כאן את כל התשתית והידע הדרושים", כך אמר יוסי מולדבסקי, השותף המייסד של קרן ההון סיכון Plus Ventures, באירוע "כשספורט וטכנולוגיה נפגשים" של "כלכליסט", לאומי-טק ו-LABS שנערך אמש. "בתוך שנים מעטות, מספר הסטארט-אפים בתחום הספורט בארץ זינק משניים-שלושה לעשרות, ועבור היזמים יש לי טיפ חשוב: חפשו פיתוח שמשנה את המשחק, גיים-צ'יינג'ר, לא פיתוח שהוא תוספת קטנה למצב הנתון".

 

מולדבסקי הקים את Plus Ventures בתחילת העשור כזרוע של החברה המשפחתית הוותיקה "האחים מולדבסקי", שעסקה ביהלומים ובנדל"ן. בעבר היה מעורב בניהול ספורט כבעלים של קבוצות הכדורגל הפועל פתח תקווה ועירוני רמת השרון וכדירקטור בקבוצת הכדורסל הפועל ירושלים. ב-2016 הוא שילב את שני התחומים כאשר הקים ב-Plus Ventures קרן ייעודית להשקעה בחברות ספורט-טק, שגייסה 30 מיליון דולר. "מולדבסקי הוא חלוץ שהבין בשלב מוקדם שצריך להשקיע בטכנולוגיות ספורט וכיצד לעשות זאת", אמר מנחה האירוע, ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף בכיר בקרן ההון סיכון JVP.

 

יוסי מולדבסקי יוסי מולדבסקי צילום: עמית שעל

 

"אם תיכנסו לאתר של פיפ"א תראו שאחת הטכנולוגיות שנכנסו לשימוש בגביע העולם הקודם בברזיל היתה הספריי שאיתו השופט מסמן את מקום הכדור והחומה בבעיטות חופשיות", סיפר מולדבסקי שסקר את ההתקדמות הטכנולוגית בארבע השנים שבין גביע העולם בברזיל ב-2014 למשחקים שמתקרבים לסיומם ברוסיה. "הספריי הומצא בברזיל, נכנס לשימוש בכל העולם ומאז שינה את המשחק ושיפר אותו. הפיתוח השני היה קצת יותר מתוחכם, מערכת ה-GLT - טכנולוגיית קו השער, שבאמצעות שבע מצלמות בכל שער מתריעה לשופט אם הכדור נכנס לשער. השופט עונד שעון שעליו יכולה להופיע רק מילה אחת: GOAL. הבעיה היא שהמערכת עולה 250 אלף ליש"ט לאצטדיון".

 

"אלא שדרבי הטכנולוגיות בין שני המונדיאלים מסתיים בתוצאה של 2:3 לרוסיה", אמר מולדבסקי. "במשחקים הנוכחיים נכנסו לשימוש יותר טכנולוגיות ויותר מתקדמות מאשר במונדיאל בברזיל. הראשונה היא כדור טלסטאר שמורכב משישה פוליגונים ובתוכו מצוי שבב שמסייע במעקב אחר מסלול הכדור. הטכנולוגיה השנייה היא ה-VAR, שיפוט בסיוע וידאו, שב-48 משחקי השלב המוקדם התערבה ב-17 משחקים. המערכת מבוססת על 30 מצלמות והיא כבר גרמה לדייגו ארמנדו מראדונה להודות שאם היא היתה פועלת במונדיאל במקסיקו 1986, כנראה שהשער המפורסם שהבקיע באמצעות היד במשחק נגד אנגליה - היה נפסל".

 

הטכנולוגיה השלישית פחות מוכרת לצופים: מערכת EPTS (ראשי תיבות של Electornic Performance Tracking Systems, מערכות מעקב אחר ביצוע) שבאמצעות 2 מצלמות תלת מימד מייצרת זרם מידע על המשחק. "המערכת מייצרת 3.5 מיליון נקודות מידע במשחק ולכל נבחרת יש שני טאבלטים הקולטים את הנתונים - אצל אנליסט ביציע ואצל עוזר המאמן על הספסל". בתמונה עגומה שהציג מולדבסקי ניתן היה להבחין בטאבלט מונח על הברכיים של עוזר המאמן של ברזיל במשחק ההפסד לבלגיה. "כנראה שהם לא ידעו להשתמש במערכת", אמר.

 

"תחום הספורט-טק מגייס את הטכנולוגיה לטובת הספורט, כושר ואיכות חיים והוא משפיע על כל המשתתפים בתחום - הספורטאים עצמם, מאמנים, מועדוני ספורט, ליגות, אצטדיונים ואוהדים. לתחום יש אינסוף אספקטים כמו למשל Fan Engagment - הגברה של חוויית הצפייה באצטדיון עצמו. כיום הצופה בטלוויזיה נהנה מיותר נתונים מאשר הצופה ששילם כרטיס, והמטרה היא להעניק לו את החוויה המלאה. יש תחום שלם של ניהול האירוע. כיום באצטדיונים יש מאה מסכים, חניונים של אלפי מכוניות, אתגרים בכרטוס - זאת הפקה טכנולוגית גדולה מאוד".

 

"בישראל יש לנו את התשתית המתאימה בתחום הראייה הממוחשבת, בינה מלאכותית, ביג דאטה, אינטרנט של הדברים, הדפסה תלת ממדית וביו-אינפורמטיקה, ואין סיבה שלא נהיה טובים בתחום הזה. יש בארץ עשרות חברות בתחום, כמו minute media שגייסה 72 מיליון דולר, יש הרבה משקיעים והרבה חברות שעוסקות בתחומים משיקים", אמר מולדבסקי.

 

לסיום נתן מולדבסקי טיפים ליזמים בתחום הספורט-טק: "הטיפ הראשון הוא לעשות משהו שישנה את המשחק, שנותן טיפול הוליסטי ואינו עוד תוספת למצב נתון. יש הרבה סטארט-אפים שרוצים לתת עוד פיצ'ר שיהפוך את חוויית הכושר הגופני להמשכית יותר ושימנע נשירה מחדרי כושר. אבל מנהל של מכון או של אצטדיון רוצה מערכת שתעשה בשבילו הכל. הטיפ השני הוא שצריך זמן, או כמו שליאו מסי אמר 'לקח לי 17 שנה ו-144 ימים להפוך להצלחה של בן לילה'. הטיפ השלישי הוא שכמו בכל תחום צריך מזל, וכשעובדים קשים - יש יותר מזל. וזה הטיפ הרביעי", אמר מולדבסקי והקרין את קרמבו ממבצע סבתא נותן טיפ של אלופים: "אתה מתחיל הכי מהר שלך, ולאט לאט אתה מגביר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x