ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת שוק ההון

מנכ"ל גלוברנדס על השקעת הציבור בסיגריות: "יש חברות שעוסקות בדברים לא יותר טובים כמו נשק או נפט"

במסגרת פאנל שנערך בועידת שוק ההון של כלכליסט עולה מגמה חיובית זהירה של אמון מחודש בהנפקות בבורסה התל אביבית. ראובן אדלר, מנכ"ל עמידר, "צריך לעודד את החברות הממשלתיות להנפיק בבורסה אג"ח וגם מניות מיעוט"

חזי שטרנליכט 14:0013.06.18

 


 

 

במסגרת פאנל ההנפקות החדשות בבורסה שנערך בועידת שוק ההון של כלכליסט עולה מגמה חיובית זהירה של אמון מחודש בהנפקות בבורסה התל אביבית. את הפאנל הנחתה כתבת כלכליסט רחלי בינדמן ובו השתתפו מנכ"לית הולמס פלייס, קרן שתוי, מנכ"ל חברת גלוברנדס, גדי נצר ומנכ"ל חברת הדיור הציבורי – עמידר, ראובן קפלן.

 

בינדמן: איך היתה החוויה בהנפקה של הולמס פלייס? ואיך היתה התחושה עם קיצוץ השווי?

 

קרן שתוי, מנכ"ל הולמס פלייס: "זה היה תהליך מרתק. נכנסתי לתפקיד באוגוסט שנה שעברה. באוקטובר הייתי ברוד-שואו. פגשתי מוסדיים שקיבלו באהבה את החברה. לא צריך להאמין לכל מה שכתוב בעיתון, רצינו שווי שנע בין 270-360 מיליון, הנפקנו בשווי של 300 מיליון שקל".

 

זה טריק כזה שזורקים מספר ואז מקצצים את השווי?

 

שתוי: "יש משהו בחיים שהוא לא מו"מ? לא הרגשנו שחתכו אותנו ב-300%. התחושות היו טובות במסגרת הפגישות ברוד-שואו. בסה"כ, אין מועדוני כושר שמונפקים בארץ".

 

קרן שתוי מנכ"לית הולמס פלייס קרן שתוי מנכ"לית הולמס פלייס צילום: עמית שעל

 

מה יש לכם לחפש בבורסה? מעבר לרצון של בעלי השליטה להיפגש עם הכסף?

 

שתוי: "החברה היא חברת צמיחה שמתכננת להכפיל את כמות המנויים בשלוש השנים הקרובות. מצאנו שהציבור שותף מאוד עניין. רכשנו את גו-אקטיב והכנסנו שותפים אסטרטגיים כמו מוטי בן משה, זה היה הזמן לצאת לציבור עם חברת צמיחה שצומחת חזק".

 

היו לחצים על ההנפקה, האם הייתם הולכים לבורסה אם מצבו של פישמן היה אחר?

 

נצר: "אני לא מסכים עם שני הדברים. לא היינו חייבים ללכת לבורסה. לא היינו חייבים למכור בכלל".

 

הייתם מקבלים שותף אחר?

 

נצר: "גם זה נכון. אבל הרבה שותפים פרטיים היו רוצים להיכנס לחברה. קיבלנו שתי החלטות: שאנחנו מוכרים חלק מהחברה, ושזיהינו שותף אחד שאנחנו רוצים לשבת איתו וזה הציבור. אלה היו החלטות לא מתוך לחץ ולא כפייה".

 

גדי נצר מנכ"ל גלוברנדס גדי נצר מנכ"ל גלוברנדס צילום: עמית שעל

 

באת לציבור המשקיעים ואתה מציע להם לקנות סיגריות. אחד החתמים אמר לי שמבחינתו זה קו אדום. האם חברה שמשווקת סיגריות צריכה להיסחר בת"א?

 

נצר: "חברות הסיגריות בעולם כולן נסחרות בבורסה כולל חברות ההפצה הגדולות. לא המצאנו משהו חדש. הקו האדום שאנשים שמים לעצמם הוא מאוד אישי. לא זוכר במהלך הרודשואו גוף שאמר שהוא נגד המוצר. המוצר הוא לא הכי בריא בעולם, בוא נניח שמועדוני הספורט (הולמס פלייס) כן. אף אחד לא יודע איפה עובר הגבול. תדמית זה שיקול רציונילי. לא נתקלתי באמירות שנאמרו לי של (מוסדיים שלא רוצים) אולי בדלתות סגורות לא בפני, אבל בסוף ההנפקה נסגרה. יש חברות שעוסקות בדברים לא בהכרח יותר טובים כמו נשק, נפט ואחרים".

 

אולי בסוף זה פחות כלכלי לחברה שמשווקת סיגריות אם אנשים יעשנו פחות?

 

נצר: "יכול להיות. זה כבר שיקול רציונלי איתו אני לא יכול להתווכח. בעולם רואים שינוי בעולם העישון מעבר למוצרים עתידיים. את הדרמה לא רואים באף מקום".

 

ראובן, ניהלת את תחום הבריאות בכלל, אתם מוסיפים אלמנט אחר לשוק ההון.

 

קפלן: "אולי יאזנו את התיק של המוסדיים עם הסיגריות של עמידר. אנחנו דואגים לציבור המסכנים בישראל. אולי כל מוסדי ירוץ להשקיע גם בעמידר וקצת יאזן את התיק. אנחנו באים מהכיוון הסוציאלי, ראינו שאנשים מתלהבים שאנחנו הולכים לקנות דירות ל-800 משפחות".

 

אתה חושב שמנהלי ההשקעות משווים את התשואות בתיקים שלהם למה שעמידר עושה?

 

קפלן: "הופתעתי ברודשואו שזה מדבר אל אנשים, מדבר אליהם לבטן. יכול להיות שמשקיעים בסיגריות ואח"כ מתנחמים להשקיע בהולמס פלייס, עמידר ובדברים יותר בריאים. אני רואה מוסדיים מחפשים השקעות עם ערך מוסף".

 

ראינו בהיסטוריה של שוק ההון מקרים שבהם לא היה אמון מלא במדינה, כמו אגרקסקו, דואר ישראל, חברת חשמל לא תמיד נסחרה כמי שעומדת מדינת ישראל אחריה, אתם גייסתם בריבית מאוד נמוכה

 

קפלן: "בסוף האמון הוא בריבית. גייסנו בשקלי 4.1% לעשר שנים. לא חושב שהיתה חברה שגייסה בריבית כזאת אי פעם. מרווח מאוד קטן מעל לאג"ח מדינה. זו הדרך לעבוד. אני מניח שיעשו הרבה מאוד גיוסים. זו הדרך הנכונה לפתח תשתיות במדינת ישראל. אם רוצים לעשות רכבות זו הדרך לעשות זאת".

 

 ראובן קפלן מנכ"ל עמידר ראובן קפלן מנכ"ל עמידר צילום: עמית שעל

 

קרן, איך את מתמודדת עם השקיפות, פתאום יבדקו את השכר שלך בציציות. המוסדיים ידרשו לאשר, חשבת על זה לפני זה?

שתוי: "לא הניע אותי אם לקחת או לא את התפקיד. חלק מלהיות חברה ציבורית זה להמנע מלדבר עם בעלי על איך היה החודש. אני לא נהנת משכר כל כך גבוה. אנחנו לא חברה שמשלמת הון עתק למנהלים ולחברי ההנהלה. לאחרונה חילקנו אופציות והיה לי חשוב לחלק אותן גם למנהלי המועדונים. מי שמנהל את הביזנס אלה מנהלי המועדונים שבסוף פוגשים את חברי המועדון".

 

גדי אתה חושף את הקישקעס של העסק שלך, זה לא משהו ששקלתם לפני ההנפקה?

נצר: "אם היה שיקול לא לעשות את זה – זה השיקול הזה. כחברה יבואנית שאמורה להתחרות במתחרים מאוד אגרסיביים ולבוא למלחמה כשכל המודיעין שלך חשוף זה מקשה. היו דברים שאמרנו במהלך ההכנות להנפקה שאם את זה נידרש לגלות נלך אחורה, כי זה לא בכל מחיר. רשות ני"ע גילו המון שיתוף פעולה. הישיבה הראשונה לראשות הלכתי עם פיק ברכיים. עשו לי הכנה של ללכת לכבוש את איראן. נכנסתי לחדר וגיליתי אנשים רציונליים. בסופו של דבר, שיתוף פעולה היה – הם לא ויתרו על שקיפות. בסוף היה תהליך רציונלי. ההנפקה היא רק התחלת התהליך. עכשיו נטל ההוכחה עלי".

 

מבחינת הולמס פלייס לאן עוד יש לצמוח?

שתוי: "יש המון. לנו יש 40 מועדונים בישראל יש 1,500 מועדוני כושר, רובם קטנים. אנחנו הקמנו מועדונים ברמה סוציואקונומית מאוד גבוהה. בערים אפילו כמו ירושלים אין מועדון של הולמס פלייס. יש הרבה מועדונים אבל הקונסולידציה עוד לא קרתה. באירופה המועדונים הגדולים מחזיקים 20-30 אחוז מהשוק, בישראל בקושי 7%."

 

איך לעודד חברות נוספות להגיע לבורסה?

קפלן: "האינטראקציה עם הבורסה היתה נהדרת. צריך לעודד את החברות הממשלתיות להנפיק בבורסה אג"ח וגם מניות מיעוט. אנחנו לא ננפיק מניות מיעוט אני חושב שדיור ציבורי צריך להיות חלק מהמדינה. לא נתקלנו בבעיה או כתף קרה לא ברשות ני"ע ולא בבורסה. התהליך הלך יחסית חלק. אנחנו חברה עם טריפל-איי ויחסית יציבה פיננסית, אבל ברשות ני"ע דקדקו בכל פרט ופרט בתשקיף".

 

כשמדינת ישראל זה האמא שלכם זה לא עזר?

קפלן: "לא. ממש לא. הגענו עם חיתול בפעם הראשונה (לפגישה עם הרשות ני"ע, ח"ש). אבל אני אומר לכל מי שנמצא בדרך: לא הבורסה ולא רשות ני"ע הן הבעיה".

 

נשמע אידילי למה חברות לא עמדות בתור?

נצר: "99% מהאנשים שהתייעצנו איתם אמרו לי לא. אבל היום אני אומר כן להנפיק. זו חוויה מאוד גדולה. הלכתי עם משקולת גדולה – כל השאלות ששאלת אותי. החוזקה היתה – התוצאות שהצגתי בטראק רקורד על פני שנים. העובדה, זה לא נורא שווה את המאמץ ובהחלט מרתק".

 

האם אפשר לצמצם את הרגולציה?

נצר: "כמות המשפטולוגיה כמות השעות שעבדנו בחודשים שלפני, אפשר לצמצם את זה"

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x