ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת שוק ההון

"חברות טכנולוגיה, ולא הבנקים, ישלטו בתחום של קבלת החלטות השקעה"

אורי גרינבאום, מנכ"ל ומייסד Tipranks בוועידת שוק ההון של כלכליסט: "אנחנו הולכים לקראת עולם שבו חברות הטכנולוגיה צפויות לשלוט בתחום. אני מניח שחלק מהבנקים יאמצו את הטכנולוגיות החדשות, וחלק מהבנקים פשוט ייעלמו"

רעות שפיגלמן 12:5213.06.18

 

 

"חברות טכנולוגיה, ולא הבנקים המסורתיים, הולכות לשלוט בתחום של קבלת החלטות השקעה", כך לדברי אורי גרינבאום, מנכ"ל ומייסד Tipranks במסגרת פאנל חדשנות בשוק ההון - הרצאות בסגנון TED בוועידת שוק ההון של "כלכליסט". לדבריו, "כל העולם עובר לקבלת החלטות השקעה על-ידי רובוטים, ואני מאמין שאנחנו הולכים לקראת עולם שבו חברות הטכנולוגיה צפויות לשלוט בתחום. אני מניח שחלק מהבנקים יאמצו את הטכנולוגיות החדשות, וחלק מהבנקים פשוט ייעלמו".

 

חברת Tipranks מנתחת מידע טקסטואלי ומייצרת ממנו כלי מחקר ותובנות עבור שוק ההון: אנליסטים, משקיעים וחברות. החברה מנתחת תוכן שמתפרסם בשפה האנגלית באתרי חדשות פיננסיים, בבלוגים, ברשתות חברתיות ובדיווחי בורסה ומפיקה ממנו מידע מעניין על בסיס אירועים בעלי ערך שנשאבים מהמידע. הניתוח נעשה בין היתר באמצעות שימוש בכלים לעיבוד שפה טבעית (NLP) כמו גם במכונות לומדות – מזהות לשם הדוגמא את כמות המילים החיוביות והשליליות וגוזרות מכך מידע רלוונטי ומסקנות.

 

 אורי גרינבאום מנכ"ל ומייסד Tiprank אורי גרינבאום מנכ"ל ומייסד Tiprank צילום: עמית שעל

 

גרינבאום הסביר כי "כל המידע הזה מעניין כי שוק ההון עובר בשנים האחרונות מהפיכה אמיתית - ממקום שבו ועדות השקעה מקבלות החלטות אל מקום שבו רובוטים הם אלו שמקבלים את ההחלטות ומנהלים את חסכונות הפנסיה שלנו". כך למשל מציין גרינבאום את קרנות ה- smartbeta שעוקבות אחרי מדדים על פי פרמטרים טכניים כמו תנודתיות.

 

גרינבאום הסביר כי מכיוון שהיכולת לביצוע חישובים מורכבים דורשת כוח מחשובי יקר וכוח עבודה של תוכניתנים נוצר מצב שבו קרנות הגידור להן יש הרבה כסף מאמצות את הטכנולוגיות הללו. "אימוץ טכנולוגיות לקבלת החלטות על ידי רובוטים הפך לנחלתן של קרנות הגידור – ורואים את זה בארה"ב שם מנהלות קרנות הגידור מעל 50 מיליארד דולר". גרינבאום ציין שגם חברות לניהול תיקים בארה"ב מאמצות קבלת החלטות ע"י רובוטים בשוק שהיקפו מעל 300 מיליארד דולר.

 

ב-Tipranks הסביר גריבנאום "כל אחד יכול בלי ידע בניהול סיכונים, לבנות תיק. השלב הראשון הוא לבחור מדינה וסוגי נכסים רצויים. למשל ניתן לצמצם רק לנכסים מסוג מסויים ומסדר גודל מסויים. ניתן לבחור למשל רק מניות שמוחזקות על ידי בעלי עניין, שלגביהן יש המלצות אנליסטים ובמדינה מסויימת. לאחר מכן מגדירים בחירה של המניות שעונות על הפרמטרים – למשל מניות שקיבלו ציון מסויים ומעלה. בשלב הבא מחליטים על ההיקף הכספי לרכישת המניות ולאחר מכן מחליטים כל כמה זמן המניות יימכרו ויירכשו מחדש בהתאם לציונים שיקבלו המניות ברכישה הבאה, וחוזר חלילה". גרינבאום הוסיף שלאחר מכן מגיע שלב נוסף והוא הרצה של טסט שבודק מהי התשואה העודפת ואת רמת הסיכון וסך העמלות שמשולמות בגין הפעולות בתיק תוך ניסיון לשפר את התיק באמצעות אופטימיזציה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x