ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
גג עמוד ועידה פינטק 2018

FinTech 2018

הלל רז, מייסד Bond IT: "מבחינתנו הדאטה של האג"ח היא הנפט החדש"

בפאנל בכנס הפינטק של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי ו-KPMG סומך חייקין, על ניהול ההון וההשקעות בבנקאות, אמר אורי אלדובי, יו"ר הלמן אלדובי : "בארה"ב ללווים יש תעודת זהות בנקאית מלאה עם פרטים מלאים על הלווה ואילו בארץ יש תעודת זהות בנקאית שאין בה כלום"

מאיר אורבך 11:3915.05.18

איך החוסך הלווה והקהל הישראלי נהנה מתחום הפינטק לעומת המקבילים? על שאלה זו דנו בכנס הפינטק של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי ו-KPMG סומך חייקין, הלל רז מייסד Bond IT, אורי אלדובי יו"ר הלמן אלדובי בית השקעות וחן אלטשולר מנהלת מחלקת החדשנות באלטשולר שחם. את הפאנל הינחה עמיר קורץ, סגן עורכת שוק ההון של "כלכליסט".

 

חן אלטשולר: "ראשית, לא כל נושא הפינטק קשור לבתי השקעות, הוא מושג הרבה יותר רחב שנוגע לתחום ביטוח התשלומים ובנקאות דיגיטלית. לגבי העולם הגלובלי ושלנו, אני יכולה לתת דוגמה ממנהלי הנכסים הגדולים שהם בלקרוק, חברת ניהול הכספים הגדולה בעולם. יש עוצמה בחו"ל שאין בארץ. בחודש שעבר הם שכרו 100 מהנדסים חדשים לתחום של השקעות, ועובדים שם כ-1,500 מפתחים שרק עובדים על הנושאים האלה. גם חברות הסטארט-אפ מפגרות בתחום ההשקעות".

 

אורי אלדובי: "ישראל נפלאה בהייטק אבל בעולם הפיננסי הרבה פחות. בארה"ב ללווים יש תעודת זהות בנקאית מלאה עם פרטים מלאים על הלווה ואילו בארץ יש תעודת זהות בנקאית שאין בה כלום. כל פקיד בנק יודע עלייך יותר, לא מאפשרים לנו לקבל מידע ולא משנה כמה טכנולוגיה תהיה. עולם החיסכון לטווח ארוך השתנה לחלוטין היום, בדקות ספורות ממלאים שאלון ומקבלים פרטים מלאים. אתה יודע הכל על הכסף שלך וזה לגמרי מודרני".

 

הלל רז: "רכיב משמעתי בהצלחת הפינטק הוא החוצפה הישראלית של לחשוב מעבר וליצור פעולה. אנחנו עושים את זה באמצעות האג"ח. בתחום הזה ישראל מובילה בעולם וחדשנית מאוד. מבחינתנו הדאטה היא הנפט החדש, וזה נכון לנו. אנחנו עובדים איתו, שותים את הדאטה של האג"ח ובעולם כזה יודעים לנווט ואנחנו נותנים להם פרארי. הדאטה נגישה בכל העולם ויש יכולות, ועם החוצפה נותנים את הפוש הנחוץ".

 

 

פאנל ניהול ההון. מימין: עמיר קורץ, חן אלטושלר, אורי אלדובי והלל רז פאנל ניהול ההון. מימין: עמיר קורץ, חן אלטושלר, אורי אלדובי והלל רז צילום: אוראל כהן

 

עמיר קורץ: איך אנחנו כחוסכים ולווים יכולים ליהנות מהתחום? האם רק אמריקאים יהנו מזה או גם בישראל?

 

רז: "בתחום שלנו גם משקיעים ישראלים נהנים מזה ויש חברות מקומיות שמשתמשות בטכנולוגיה שלנו. בשנות ה-80 סחר במט"ח היה מוגבל ורק נשים ביפן התחילו לסחור בו, כיום כל אחד יכול. אנחנו מאמינים שזה יקרה גם באג"ח בעתיד אבל צריך להבין הכל. אנחנו פונים רק לשוק המוסדי, אבל בעתיד אנחנו רוצים לסייע גם לאדם הפרטי לבנות תיק אג"ח".

 

 

 

קורץ: התחום של רובואווזינג, כלומר ניהול השקעות אוטומטי, מתחיל להיכנס, כמו פסגות שפיתחה טכנולוגיה של ניהול תיקים באמצעות טכנולוגיה.

 

אלטשולר: "יש הרבה מערכות שתומכות בגברת כהן מחדרה, יש הרבה מערכות וחברות ישראליות כמו קוואלי סיסטם שמאפשר לבחןן השקעות לבד ולאפיין אותן לבד. עד היום הרובואדווזינג לא התנסו במשבר. להמליץ למישהו על פי טעמיו אפשר בקלות, אבל לא ניתן לדעת מה יקרה במשבר. כל עוד הכל טוב זה עובד נחמד.

 

אלדובי: "הלמן אדובי נכנסה לאחרונה להלוואות פי2פי. זה שירות חוץ בנקאי עם מיליוני הלוואות שניתנו בכל רמה ולישראלים אין את זה. עטפנו את זה כמוצר פיננסי מפוקח וכל לקוח ששם 50 אלף דולר יכול לשים את זה בהלוואות אמריקאיות. זה לא קופסה שחורה אל הכל מפוקח".

 

קורץ: "בא נצא מהנחה שהרגולציה זורמת וקמים גופים שנותנים הלוואות במקביל לבנקים מה זה יעשה לתעשייה?"

 

אלדובי: "אם זה יקרה יהיה יותר ויותר הלוואות חוץ בנקאיות במחיר סביר. בגלל המידע המוגבל הפקיד בבנק יודע הרבה יותר. אין לגופים החיצוניים יכולת תמחור אמיתית של הלוואות, ובעתיד בגלל חצי אחוז יעברו לגוף אחר. הרבה בנקים משנים את המבנה שלהם והרבה מערכות שם משתנות. יש פיקוח מאוד גדול ויהיה בעתיד שילוב של הטכנולוגיה החדשה והבנקאות הישנה".

 

רז: "הכלי שלכם הוא לא להלוואות אלא להשקעה. עולם האג"ח הוא עולם של תיקים מאולצים אבל בנייה של תיקי לווים ומלווים יהיה עם הרבה אילוצים, וזה משהו שיכול להתאים".

 

אלטשולר: "בית השקעות רוצה לנהל את ההשקעות שלו יותר טוב. כיום יש 12 אנליסטים שעובדים 5 ימים, 10 שעות ביום. אני רוצה שבאופן אוטומטי יעבדו עבורי אלפי אנליסטים 24/7, שינתחו דו"חות כספיים. קיימנו כמה האקתונים וחיפשנו רעיונות חדשים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x