ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
ועידת ניו יורק 2018 רכיבים מיוחדים  גג עמוד ועידה כתבה

יפעת אורון: "כל הזמן יש אופנות חדשות, אבל בסוף כולם חוזרים לקרנות הון סיכון"

בפאנל בוועידת ניו יורק אמרה סיון שמרי דהן, שותפה בקומרה ונצ'רס: "מודל קרנות ההון סיכון הביא חיים לתעשיית הסטארט-אפ בישראל, והוא יישאר כך בעתיד הנראה לעין"

מאיר אורבך, ניו יורק 22:2713.03.18

 

 

"2017 היתה שנת השקעות שיא של קרנות סיכון - הושקעו 48 מיליארד דולר. ראינו פחות השקעות בחברות, אבל הרבה יותר כסף זרם לכל חברה", כך אמר קן ברופין מהרסט ונצ'רס, בפאנל בוועידת ניו יורק של "כלכליסט" ובנק לאומי.

 

בפאנל, בהנחיית שולי גלילי מייסדת שותפה ב-labs upwest, השתתפו אריק גרסטל יו"ר דיילי ניוז, קן ברופין מהרסט ונצ'רס, סיון שמרי דהאן שותפה בקומרה ונצ'רס, יפעת אורון מנכ"לית לאומיטק ונדב צפריר מייסד team8.

 

לדברי ברופין, "בנקים גדולים צריכים לתת כסף גדול. ראיתי חברה שרצתה 20 מיליון דולר אבל סופטבנק הציעה להם 200 מיליון דולר וכך למעשה הפכה אותם לחברה המנצחת בתחום שלה".

 

סיון שמרי דהן אמרת ש-2017 היתה שנה משמעותית בגיוסי הון 1.6 מיליארד דולר בישראל בהשקעות בשלבי צמיחה. "אנחנו רואים שינוי גדול בשוק והסיבה לכך היא התבגרות השוק. יש יותר יזמים שלא רק שיש להם מוטיבציה וגם יכולת לקחת חברות לכל אורך הדרך, יש להם משקיעים לטווח קצר שיש להם תיאבון לקחת חברות לטווח ארוך. אנחנו רואים יותר חברות בשלבים מאוחרים שמגייסות כספים שלא יכלו בעבר. ישראל משופעת מהטרנד של חברות שנשארות פרטיות לטווח ארוך", אמרה שמרי דהאן.

 

יפעת אורון: "בעבר אנשים מכרו מוקדם כי לא יכלו ללכת להנפקה. לא היו בארץ קרנות לשלבים מאוחרים. השוק התבגר ויש הרבה יותר משקיעים בשלבים מאוחרים. יש קרנות שניוניות והרבה כסף שתומך בחברות".

 

שולי גלילי: "כאשר הקמנו את הקרן שלנו לא היו הרבה הזדמנויות למשקיעים, היום יש הרבה אפשרויות ודרכים לגייס כספים. נדב צפריר, מדוע התחלת פלטפורמה חדשנית שלא משקיעה אלא חברה שמקימה חברות?"

 

 

משמאל: יפעת אורון, אריק גרטלר, נדב צפריר, סיון שמרי דהן, קן ברונפין ושולי גלילי משמאל: יפעת אורון, אריק גרטלר, נדב צפריר, סיון שמרי דהן, קן ברונפין ושולי גלילי צילום: אוראל כהן

 

נדב צפריר: "הקמנו את team8 כי ראינו שיש הרבה כסף. ראינו רצון לפתור בעיות מסובכות שצריך להתמודד איתן. קצב השינויים גדל משמעותית ולמשקיעים אין זמן להסתככל על הרבה חברות כי השינויים כל כך מהירים. אם מסתכלים על כל המגמות האלו, המודלים הקונבנציונלים לא מתאימים יותר. הטרנד של פעם לא עובד יותר. אנחנו רואים משקיעים בשלבים ראשונים מאוד מתוסכלים ופורשים. אתה הולך לתערוכת סייבר ורואה עשרות חברות - כולן עושות אותו דבר. בסביבה כזו צריך לקום מודל השקעות חדש. מודל וי סי מסורתי צריך להיות מוחלף במודל חדש של חברות שמקימות חברות אחרות.

 

"אנחנו בחרנו לא לעשות עסקאות ולא להקשיב ליזמים שמציעים רעיונות אלא נחפש את הבעיות שקיימות וצריכות פתרון ואז נחפש אנשים ויכולות להקים חברות ונגייס להם כסף. אנחנו שמים את כל הכסף באותו סל למרות שאומרים לנו שאסור", אמר צפריר.

 

שמרי דהן: "מודל קרנות ההון סיכון הביא חיים לתעשיית הסטארט-אפ בישראל, הוא הליבה של הסטארט-אפ ניישן והוא יישאר כך בעתיד הנראה לעין. אבל אנחנו רואים שוק מרובה אפשרויות. אנחנו רואים הרבה מאוד חברות בתחומים חדשים לעומת חברות שבבים ותקשורת. רואים הרבה חברות מדיה, אינטרנט וחברות צרכניות.

 

יפעת אורון: "כל הזמן יש אופנות חדשות, מימון המונים למשל, אבל בסוף כולם חוזרים לאותו פורמט - לקרנות הון סיכון כי זה מודל שעובד כבר 50 שנה.

ההון סיכון עובד ומצליח".

 

שולי גלילי: "אריק וקן אתם משקיעים גלובליים וגם בישראל. כאשר אתה בוחר חברה בישראל איך אתה עושה זאת"

 

אריק גרסטל: "לא משנה מה המודל, הכסף ימשיך לזרום כי יש כשרון. אתה רואה כמה מהר האקו-סיסטם מתבגר. כיום 8 מהחברות הגדולות בעולם בישראל, כמו אמזון, גוגל ומיקרוסופט. קשה לנו להיות כאן ולעשות השקעות. בשלבים ראשונים אנחנו מסתכלים על חברות בשלבים מאוחרים שיצאו מישראל - חברות בוגרות ומצליחות שמתאימות לנו. ככל שהן גדלות הן חייבות להיות מחוץ לישראל".

 

קן ברונפין: "אנחנו מאוד קרובים לתל אביב. אני מרגיש שזה עוד מחוז בניו יורק. חייבים לבנות נוכחות בינלאומית. אנחנו משקיעים בחברות בצרפת וסין ואנחנו רוצים את הטובים ביותר בכל מקום וצריך להיות שם ממש. הקמנו משרד בתל אביב ואנחנו רוצים להראות שאנחנו מחוייבים לשוק ואי אפשר לעשות את זה מרחוק. אנחנו רוצים להכיר את היזמים מאוד מוקדם. אם לא תכיר אותם מוקדם תפסיד הזדמנויות טובות מאוד".

 

שולי גלילי: "ראינו שיש הרבה תחומים כמו סייבר שמוביל עדיין. נדב צפריר, האם סייבר נגמר או שיש עדיין צורך?

 

נדב צפריר: "סייבר משתנה. ככל שהעולם מחובר המתקפות גדלות במהירות וסייבר לא הולך לשום מקום אלא יהיה יותר גדול מהונאות לדברים מתוחכמים יותר. יש פגיעות ברשתות חשמל ודברים דומים. המתקפות נראות יותר רציניות וצריך לשנות. החברות שיצליחו יהיה להן שילוב של רמת טכנולוגיה גבוהה. אומרים שישראלים לא יודעים לשווק, אבל הם לומדים ואנחנו רואים היום טכנולוגיה מאוד מתקדמת חדשנית. אנחנו לא מסתכלים מהיכן באים התוקפים, אנחנו אומרים שאם תשים את המערכות שלנו תהיה יותר מתקדם ותוכל להצליח".

 

שולי גלילי: "קן ברונפין, ראית שינוי בעולם התחבורה ולא רק בישראל. האם זה יימשך ונראה יותר כסף לתחום המוביליטי?"

 

קן ברונפין: "השקענו בשתי חברות בישראל, ויה ואוטונומו. מהפכת הרכב רק התחילה, חשמול הרכב מתחיל, חיבור של רכבים אחד לשני ולאינטרנט. מוביליטי הופכת להיות גורם מרכזי. יש כל כך הרבה בתחום התחבורה ויש כאן הרבה מה לעשות ולישראל יש הרבה דברים טובים בתחום הזה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x