כנס מדדים
מנכ"ל הבורסה: "אנחנו עובדים על השקת מדד הפחד"
איתי בן זאב חשף כי "אנחנו עובדים על מדדים חדשים נוספים ובוחנים שיתופי פעולה בינלאומיים". עוד אמר כי הפרטות מיעוט של חברות ממשלתיות יגבירו את השקיפות ויטיבו עם הבורסה ועם האזרחים
במבט קדימה לשנה הבאה יש לנו רעיון לפתח את מדד הפחד בבורסה שלנו. זה לא פשוט אבל אנחנו בוחנים את זה לעומק ומקווים שנצליח להשיק אותו בקרוב. כך חשף היום (ג') איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה, כנס מדדים של כלכליסט בשיתוף קסם קרנות ו-ETF מבית אקסלנס.
עוד חשף בן זאב: "אנחנו עובדים על מדדים חדשים נוספים. כמו כן צפוי לנו השלב האחרון ברפורמה לגבי שיעור אחזקות הציבור שעולה מ25% ל-35%. אנחנו גם בוחנים שיתופי פעולה עם חברות בינלאומיות בנושא המדדים. המוצר שלנו הוא טוב, הכלכלה שלנו חזקה ומעט מאוד כסף זר נמצא בתוך הבורסה. כל גוף כזה יביא הרבה מאוד כסף זר שייכנס וזה אומר שהחברות שנמצאות במדדים יהנו מזה".
- "מתנגד לתופעת ריבוי הקרנות, אנחנו בקסם מתכוונים לצמצם את כמות הקרנות"
- גפני על העלאת שכר השרים: "אי אפשר לוותר על זה רק בגלל שזה לא נראה טוב"
- אבי שמחון: "כשאני אומר שצריך להוריד מסים, מתנפלים על הבוס שלי"
לגבי שנת 2019 אמר בן זאב כי "אני שמח ששר האוצר משה כחלון התחיל לקדם מהלך משמעותי של הפרטות מיעוט של חברות ממשלתיות. זה מהלך מצוין שהוא טוב לכולם וזה צפוי להשפיע על הבורסה. הוא בא ואומר שהמדינה תישאר הבעלים של החברות בכל מקרה וזה אומר שלפחות 51% מהבעלות תשאר בידי המדינה. אחוז מסוים יופרט דרך הבורסה וזה ישפר את השקיפות והממשל התאגידי. זה מכניס את החברה ממקום של חברה ממשלתית לחברה עם שקיפות מלאה. כל המדינות המערביות שעשו את הצעדים האלו הצליחו, זה מהלך שבו המדינה למעשה משתפת את אזרחיה בהצלחה של החברות הממשלתיות".
בן זאב סקר את הנעשה בבורסה בשנה החולפת. "בשנת 2017 היה לנו גידול משמעותי במחזור היומי הממוצע במניות שנסחרות בבורסה. גידול של 19%, לא כולל תעודות סל ואם מצרפים אותן רואים גידול דו ספרתי של 11%. צריך לזכור ששנת 2017 הייתה שנת שיא מבחינת המדדים. 16 מדדים חדשים הושקו – 10 מדדי תל בונד, 4 מדדים של אג"ח ממשלתי ושני מדדי אקוויטי. כמו כל עסק שרוצה להתפתח, אנחנו עובדים על זה במרץ" אמר בן זאב.
בן זאב התחייס גם לרפורמת המדדים וההשפעה שלה על המכירות שביצעו בעלי ההון בעקבותיה. "דובר לא מעט בשנים האחרונות על המונח שנקרא ריכוזיות. גם בבורסה הייתה ריכוזיות. זה טבעי כי מדינת ישראל היא קטנה. בעלי השליטה בחברות היו חלק משמעותי בחברות. רפורמת המדדים שהייתה מוצלחת, עזרה לפתור את הבעיה הזו. היא החלישה את בעלי השליטה והגדילה את כוחם של בעלי הציבור. כ-270 חברות הגדילו את שיעור אחזקות בציבור ב-27 מיליארד שקל. כשאתה בעל שליטה תמיד אתה חושב שהעסק שלך שווה יותר ואתה לא רוצה למכור. רב האנשים לא רצו למכור, אבל הבינו שיש ערך כלכלי אמיתי להיות שותף למדדים של הבורסה והחליטו למכור. מאז הכרזת הרפורמה באוגוסט 2015, המספרים מדברים בעד עצמם" סיכם בן זאב.