ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
ועידת תחזיות חדש גג עמוד

תחזיות 2018

ברק עוקץ את גבאי וסער: "לפי הנאומים שלהם יהיו בחירות ב-2018. כנראה שהם יודעים משהו"

ראש הממשלה לשעבר אמר את הדברים בוועידת התחזיות של "כלכליסט" וביקר את ארה"ב שלדבריו אינה יכולה להתמודד כיום עם היכולת הגרעינית של צפון קוריאה: "אמריקה שמוותרת ביודעין על תפקידה כמנהיגת העולם תהיה חלשה יותר מוסרית ופוליטית"

עמרי מילמן 17:5225.12.17

"לפי הנאומים הפוליטיים הטובים, יש בחירות בשנה הקרובה. כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו לא", כך פתח את נאומו ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק בוועידת התחזיות 2018 של "כלכליסט".

 

ברק התייחס למשבר האיומים מכיוון צפון קוריאה והזהיר כי "ארה"ב שהיא המעצמה הגדולה בעולם, היא יכולה כמעט לאדות את צפון קוריאה, אך אין לה תוכנית כירורגית זעירה שבעזרתה יכולה להשמיד את היכולת הגרעינית של מנהיג צפון קוריאה. אין מכה בודדת ולכן הסיכון לא בוטל. קל וחומר, אין יכולת לנטרל את היכולת של צפון קוריאה לפגוע בדרום קוריאה עליה מגנים לכאורה." לדבריו, "קים ג'ונג און הוא ראה את סאדם חוסיין ומועמר קדאפי שלא הצליחו להשיג יכולת גרעינית ולכן הוא ראה בהתחמשות תעודת ביטוח להישרדות. לכן הסכנה היא מלחמה גדולה שכל סביבתו של טראמפ לא רוצה לראות. יחד עם זאת, זו זירה שיכולה לשנות את כל התחזיות".

 

ברק התייחס לתמורות הצפויות בשוק העבודה בעשורים הקרובים ואמר "המהפכה התעשייתית הרביעית מציצה אלינו מעבר לפינה. ההשפעות ניכרות כבר בימים אלו. כל פעולה אנושית שניתנת לתיאור באופן אנליטי תבוצע בצורה יותר טובה על ידי רובוטים מאשר על ידי בני אדם, לא רק עבודות שקשורות בידיים, רגליים, כתפיים, אלא גם כאלה שקשרנו אותם באינטליגנציה האנושית".

 

ברק הוסיף כי "הרובוטים עובדים 24-7 אין להם מצבי רוח, לא רבים עם האשה, עובדים בלי טעויות ובלי שגיאות. מצד שני זה יוביל למשברים פוליטיים וחברתיים לא פשוטים שקשה לחזות, משום שחלק ניכר מכוח העבודה - לא רק שלא תהיה לו עבודה, הוא כמעט יהיה לא ניתן להעסקה במערכת שתעשה חישוב כלכלי. רובוטים תמיד יעשו יותר מהר ויותר בזול".

 

אהוד ברק. "בעתיד - חלק ניכר מכוח העבודה יהיה כמעט בלתי ניתן להעסקה" אהוד ברק. "בעתיד - חלק ניכר מכוח העבודה יהיה כמעט בלתי ניתן להעסקה" צילום: עמית שעל

 

לטענתו "ישראל היא אחת המדינות שערוכה ומוכנה הכי טוב למציאות החדשה, מציאות שדורשת כוח אדם ברמה גבוהה, בעיקר בחינוך מדעי, דורש סביבה גמישה, פתוחה לחדשנות, דבר שישנו אצל הדור הצעיר של היזמים ובמדע".

 

ברק התייחס למציאות החדשה במסגרתה ענקיות הטכנולוגיה מכתיבות את סדר היום. לדבריו, "כאשר מסתכלים על ארה"ב, סין וחמשת הגדולות של עולם הטכנולוגייה - אמזון, מייקרוסופט, גוגל, פייסבוק ואפל יש הבדל עמוק שיכול להבדיל ביחס של האמריקאים מצד אחד ושל הסינים מצד שני לטכנולוגיות האלה. לדברי ברק, "ענקיות הטכנולוגיה הן הכוחות המניעים הכי גדולים של השנים האחרונות לא רק לפרודוקטיביות, אלא גם לאבטחה ולשליטה בבני אדם. בארה"ב יש התנגשות בין חמשת הגדולות לממשל, לא רק סביב הרגולציה שתביא אותם לשלם מסים, אלא שהם גם לא רוצים להיות כפופים תחת הממשלה. הם ליברטאנים שרוצים לראות את הממשלה נעלמת. הולכת להיות התנגשות גדולה. הם מצדם יוצאים לכל האזורים בעולם החופשי. לא יהיה קל לעשות ניסוי טריטוריאלי. הם משתפים פעולה באופן חלקי עם מערכת הביטחון האמריקאי, מי שזוכר את הקשיים לקבל מידע על סמרטפון בעקבות פיגוע בקליפורניה ואת הדלת שהם פתחו לרוסים להתערב במערכת הבחירות האמריקאית".

 

ברק הוסיף כי "בסין קורה דבר הפוך - הממשלה מבינה את זה ומתארגנת על מונופול על האינפורמציה והבינה המלאכותית. חברות כמו עליבאבא קיבלו כמה שנים להסתובב חופשי כי הממשלה לא הבינה איך הדברים עובדים. הדבר הזה הוא נשאר חידה גדולה וקשה להעריך איך הדברים יתפתחו. בסין זה מזכיר את מה שתיאר ג'ורג' אורוול. זה הולך להיות קרב".

 

"בפתח 2018 העולם נמצא בעיצומו של שינוי פרדיגמאטי רב פנים. בתחום הגיאו פוליטי, אין מרכז גיאו פוליטי אחד. כל דבר תלוי בכל דבר אחר. שום שחקן, לא ארה"ב, סין רוסיה, מסוגלים להתמודד עם האתגרים העיקריים שעל סדר היום לבדו. בהיעדר מרכז גיאו פוליטי אחד, נדרשים - מנהיגות, שת"פ, וסדר עדיפויות מוסכם. אף אחד אינו קיים ואף אחד אינו קל להשגה".

 

"הגלובליזציה נמצאת בשנים האחרונות בנסיגה, אומות מתכנסות בתוך עצמן פנימה, אמריקה תחילה. אומות אחרות עושות דבר דומה. פוליטיקה נעשית יותר פופוליסטית, יותר אוטוקרטית. זה קורה גם בסין, הודו, רוסיה, סינגפור, דרום קוריאה, קזחסטן, פולין, הונגריה, אוסטריה וטורקיה.

 

לפי ברק יש לכך שתי סיבות: "הראשונה היא המציאות שנחזתה עם התמוטטות ברית המועצות. היה מדען מדינה ידוע, פוקוימה שדיבר על שתי השיטות הענקיות שהתנגשו, הליברליזם ניצחה, הסוציאליזם הקומוניסטי הובס. הוא קרא לזה קץ ההיסטוריה. הוא טעה. למדנו בדרך הקשה שגם שליטים שלא יודעים להביא לעמם את ההתקדמות הפוזיטיבית של חירויות מסוגלים להניע עמים שלמים במנהיגות כובשת שמתרפקת על עבר והבטחות לעתיד מבטיח כשהווה קשה מאד. מצליחים לתת לעמים שלמים תחושה של זהות וגאווה. הסיבה השנייה היא יציאת המיליארדים מהמזרח הרחוק ומדינות העולם השלישי מתנאים של תת קיום".

 

ברק התייחס למגמה העולמית המתרחקת מהגלובליזציה. לדבריו, "ייתכן ומה שהניע את הזרם הזה, לאורך עשרות השנים האחרונות זו טראומה שהניעה את הציבור ממלחמת העולם השנייה והראשונה ועמים שלמים ומנהיגויות הגיעו למסקנה שמה שיתרחש זה השמדה מתוצרת בית אם נמשיך באותה מגמה ואין ברירה אלא לשלב ידיים. הצרה היא שאלה הציבורים ולא המנהיגים שזוכרים את מלחמת העולם השנייה כחוויה אישית. לא זוכרים את משבר הטילים בקובה או משבר ברלין וכמה קל להגיע אל התדרדרות וסף תהום. יכול להיות שהקולקטיבים האנושיים הגיעו למצב שהוא טבעי יותר לחברות אנושיות, שזה ג'ונגל דרוויניסטי של קולקטביים ולא של יחידים".

 

בנוגע לארה"ב אמר כי "טראמפ אמר דברים בוטים בעניין - אנחנו אמריקה נדאג לעצמנו. אל תצפו מאיתנו להיות המגדלור המוסרי של העולם, השוטר של העולם. נעשה מה שטוב לנו, ומצפים שתעשו מה שטוב לכם. בטווח ארוך יש לזה מחירים גבוהים מאד. אמריקה שבמודע יורדת מתפקידה ההיסטורי של נשיאת דגל החירות, הדמוקרטיה, ערך האדם. אמריקה שמוותרת ביודעין על תפקידה כמנהיגת העולם, תהיה אמריקה יותר חלשה, מוסרית ופוליטית. והיות ואין וואקום, המקום ייתפס על ידי שחקנים אחרים. תיכנס ברגל בוטחת סין ובזירות יותר מוגבלות רוסיה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x