ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
ועידת תחזיות חדש גג עמוד

תחזיות 2018

"אין לבנק הפועלים תמריץ להיכנס לביטקוין"

ה־CTO החדש של בנק הפועלים חיים פינטו מסביר מדוע בעוד יישום הביטקוין כרוך בסיכון גבוה, טכנולוגיית הבלוקצ'יין דווקא אינה טרנד חולף ותאומץ גם על ידי הבנקים

מעין מנלה 07:0024.12.17

"אנחנו לא רצים ומיישמים ביטקוין בבנק, אנחנו יושבים ולומדים את הנושא. הבנקאות המסורתית פועלת תחת רגולציה ויש לנו אמון עם הלקוחות שהרווחנו בדם, יזע ודמעות. לקוח ששם שקל בבנק יודע שהוא יישאר בבנק ויהיה זמין עבורו למשיכה ושאנחנו מגנים על הכסף שלו. לכן, בכניסה לעולם הביטקוין, שנטול רגולציה, שקיפות ונראות, יש אתגרים וסיכון מאוד גבוה. צריך לדעת איך להתמודד איתו" — כך אומר חיים פינטו, ה־CTO החדש של בנק הפועלים, בראיון ראשון מאז מינויו לתפקיד.

 

להרשמה לוועידת התחזיות וללוח הזמנים שלה  לחצו כאן

 

 

פינטו מסביר שהמבחן של הביטקוין יהיה בהכנסת המטבע הדיגיטלי לרשתות הפיננסיות הרגילות. לדבריו, "גם בישראל בנק ישראל משקיע מאמץ לגבש עמדה בנושא. כרגע אין למוסדות הפיננסיים תמריץ להיכנס לזה".

 

מה לגבי הטכנולוגיה שעומדת מאחורי הביטקוין — הבלוקצ'יין? כיצד הבנקים מתמודדים איתה?

 

"טכנולוגיית הבלוקצ'יין נותנת פתרון לאחת מאבני היסוד של האנושות כולה — הצורך ביצירת אמון. הפלטפורמה מאפשרת לבצע פעולות בשקיפות מלאה, וזה מנטרל את היכולת לבצע מניפולציה למערכת.

 

"הבלוקצ'יין לחלוטין ניתנת ליישום בעולמות אחרים, אבל לא בצורה שאנחנו רואים אותה מתגשמת ברשת הביטקוין. הסיבה העיקרית היא שבעולם הביטקוין הפלטפורמה מבוזרת ואנונימית. אפשר לבצע פעולות, אבל לא יודעים מי עומד מאחוריהן. חופש ללא גבולות גובל לבסוף באנרכיה, והצד שהיה מאוד אטרקטיבי ועומד בליבת היצירה של הרשת הוא גם החיסרון הגדול שלה. האנונימיות והביזור של הביטקוין הם המכשולים העיקריים באימוצו.

 

"אבל הבלוקצ'יין כטכנולוגיה ניתנת לאימוץ ויישו—‑ הבנק בנה רשת בלוקצ'יין לרשת הערבויות הדיגיטליות שלו. תהליך שהיום לוקח ימים ושבועות יקוצר לשעות על אותה הפלטפורמה".

 

האם אתה רואה כניסה של מטבעות דיגיטליים לשימוש במערכת הבנקאות המסורתית?

 

"מטבעות דיגיטליים זה סיפור אחר מהביטקוין. יש דרך לבצע דיגיטציה של מטבע בצורה שהיא פחות מסוכנת ויותר יישומית ללקוח. זה דורש יישור קו עם הרגולציה המקומית והעולמית. ברגע שהרגולציות בין הממשלות יתיישרו, זה יכשיר את הדרך למטבעות הדיגיטליים להיכנס למיינסטרים. אחד האתגרים הגדולים הוא שזה דורש הירתמות של שחקנים רבים — הממשל, בנקים מרכזיים, בתי העסקים והגופים הפיננסיים. המסובכות הפרוצדורלית ביצירת מטבעות דיגיטליים גבוהה מהטכנולוגית".

 

חברות הפינטק מציעות היום פתרונות חדשניים ללקוחות, האם אתם כבנק חוששים מהתחרות?

 

"לא אגיד שחדשנות פיננסית בעיקר קורית מחוץ לבנקים. יש כאן היום חדשנות פיננסית שיוצאת מהבנק עצמו. אנחנו מכירים בחברות הפינטק ורואים בהן שותפות אורגניות טבעיות מאוד בבניית הבנק העתידי. יש נכונות עולה וגוברת לשתף פעולה עם חברות פינטק כדי לספק שירותים איכותיים יותר וטובים יותר לקהל הלקוחות. בנקאות פתוחה זה לא עניין של טכנולוגיה, זו דרך חשיבה. כשאנחנו חושבים על מודלים עסקיים עתידיים — חברות הפינטק הן חלק אינטגרלי מהתהליך.

 

CTO בנק הפועלים חיים פינטו. "חברות פינטק הן שותפות אורגניות בבניית הבנק העתידי" CTO בנק הפועלים חיים פינטו. "חברות פינטק הן שותפות אורגניות בבניית הבנק העתידי" צילום: עמית שעל

 

 

"אם מסתכלים על אחוזי ההצלחה של חברות סטארט־אפ, יש כאן אי־ודאות ולכן יש מקום לסינרגיה עם הבנקים. אם הלקוח רוצה לעבוד דרך חברה מסוימת שבחרה לשתף פעולה עם הבנק, כל הצדדים מרוויחים".

 

זה אולי נכון לגבי חברות סטארט־אפ, אבל יש שחקניות גדולות ומבוססות שמנסות להתחרות ולספק שירותים פיננסיים (גוגל, אפל, אמזון).

 

"זה נתח שונה. פה עולה השאלה אם הן באמת רוצות להשקיע בבנייה של מערכות ליבה בנקאיות — ואין משהו שאוכל לומר כדי שיסביר את המורכבות של ליבה בנקאית, מדובר במיליארדי שקלים ותובנות שנרכשו על פני שנים רבות — ואז הם יהיו כפופים לרגולציה. יש סתירה בין הפעילויות האחרות של החברות האלה — היום הן מאוד חופשיות ופעילות בתחומים מאוד מגוונים. כניסה לתחומים שפועלים תחת רגולציה תשפיע על חוויית הלקוח בשירותים האחרים שלהם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x