עידן בן נאים: "בחמש השנים הקרובות רבע מהכספים המנוהלים ע"י מנהלי השקעות - ינוהלו על ידי רובוטים"
סמנכ"ל רגולציה ומנהל תחום החדשנות בפסגות בוועידת הנגב של כלכליסט: "אם בעבר אנשי שיווק בבתי השקעות היו צריכים לנסוע כדי להיפגש פנים מול פנים עם הלקוח, היום כבר אין צורך. ואין ספק שבגלל זה חברות שלא ישכילו להתאים עצמן אל השוק - פשוט ייצאו מהמשחק"
"בחמש השנים הקרובות רבע מהכספים המנוהלים כיום באופן מסורתי על ידי מנהלי השקעות - ינוהלו על ידי רובוטים", כך אמר הבוקר עידן בן נאים, סמנכ"ל רגולציה ומנהל תחום החדשנות בבית ההשקעות פסגות במסגרת ועידת הנגב של כלכליסט. בן נאים הרחיב בהקשר זה וציין כי "בשנת 2018 הרובו-אדוויסינג (robo advising) יעשה עלייה לישראל. אם בעבר איש שיווק בבית השקעות היה צריך לנסוע כדי להיפגש פנים מול פנים עם הלקוח, היום כבר אין צורך. ואין ספק שבגלל זה חברות שלא ישכילו להתאים עצמן אל השוק - פשוט ייצאו מהמשחק".
בן נאים הרחיב בהקשר זה את נקודת המבט מצידו של מנהל ההשקעות ואמר כי, "עבור מנהל ההשקעות של היום המידע מתעצם, וגם מקורות המידע עצמם, כמו למשל ברשתות הדיגיטל. כך לדוגמא, מניית בואינג שעולה בגלל ציוץ של טראמפ - וצריך להיות אונליין ברשת כדי לזהות תגובה בשינוי מחיר המניה באותה נקודת זמן לכן, נשאלת השאלה האם מנהל ההשקעות עצמו צריך להיות בכל רשת חברתית בכל נקודת זמן? בשביל זה יש מערכות מחשב שיודעות לתחקר וללמוד על תובנות עבר ולשפר - כדי להביא את המידע המתאים בזמן הנכון למנהל ההשקעות".
"למעלה ממאה מיליון אנשים מנהלים היום את הכספים שלהם באמצעות רובוטים. זה עומד על 1 טריליון דולר וצפוי להכפיל עצמו ל-2 טריליון דולר בשנה הקרובה. תעשיית ה- robo advising קמה לפני 8 שנים בארה"ב ומאחוריה עומדים אלגוריתמים שמותאמים להשקעות בעלות מאפיינים שונים, על סוגי האלגוריתמים השונים. יש לזה כמובן יתרונות לראות כסף מנוהל בעלות של כמחצית מעלות הניהול המסורתית. הבשורה הגדולה ביותר היא הנגשת השירות של ניהול השקעות גם למי שאין ברשותו סכום כסף פנוי גבוה. אם בעבר היה צריך כסף פנוי ברמה של מאות שקלים היום דרושים כ-50,000 שקל".