ועידת הנגב
"עובדי טבע בישראל לא צריכים לשלם על כישלונות והשקעות כושלות שבוצעו בחו"ל"
שר הכלכלה, אלי כהן אמר את הדברים במסגרת ועידת הנגב של "כלכליסט" והתייחס גם למשבר בנגב קרמיקה: "החברה היא לא בעלת חשיבות למדינת ישראל מעבר לנושא העובדים - ולכן התערבנו"
"עובדי טבע בישראל לא צריכים לשלם על כישלונות והשקעות כושלות שבוצעו בחו"ל" , כך אומר היום (ד') שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן בוועידת הנגב של "כלכליסט", בנק לאומי ופסגות 2017 שמתקיימת בבאר שבע. כהן התייחס לתוכנית הקיצוצים הענקית הכוללת סגירת מפעלים, איחוד חטיבות ופיטורי ענק, כפי שפורסם הבוקר ב"כלכליסט".
- רוביק דנילוביץ' עוקץ את צה"ל: "אם ב"ש טובה ל-IBM ודויטשה טלקום היא טובה גם ליחידות העילית"
- מנכ"ל פסגות: "הטכנולוגיה וההנגשה שלה מביאים לירידה במחירים כל הזמן"
- קובי הבר: "המשך עליית מחירי הקרקעות במרכז היא הזדמנות פז לדרום"
"טבע נהנתה מהטבות מס בישראל ופיתוחים ישראלים כמו התרופה קומפקסון שהובילה להכנסות של מיליארדי דולרים שהגיעו בזכות מדענים ישראלים ויש היום עוד תרופות בפיתוח. אנו בשיחות עימם בימים האחרונים והם טוענים שהפרסומים מופרזים ומוגזמים. אחרי שנראה את התכנית נתייחס בהתאם. אבל בסופו של יום טבע קיבלה מישראל מענקים וסיוע במס והכישלונות הם בחו"ל ולא בישראל", אמר כהן.
כהן התייחס למיזוג בין בנק מזרחי טפחות ואיגוד והתנגדות סיעת 'כולנו' למיזוג "נזעקו בתקשורת שאני יחד עם יו"ר סיעת 'כולנו' ח"כ רועי פולקמן ושר האוצר, משה כחלון מתייחסים למיזוג, אבל זה התפקיד שלנו. בנק ישראל מתייחס לאינטרס הבנקים ולא לאינטרס הלקוחות של אותם הבנקים והמגזר העסקי ובכלל. אומרים לנו בנק איגוד הוא קטן ומה זה משנה. אם כך, תאחדו את כולם ואז יהיו לנו רק שלושה בנקים. צריך לזכור שמשך 47 שנים לא נפתח בנק בישראל ו-17 שנה עד הקמת ועדת שטרום שעסקה בנושא ועדיין אין שירותי סליקה חדשים. מי שלא מבין את העתיד, ונכון שזה בנק קטן, אבל העתיד הוא הטכנולוגיה. הירידה בביקור בבנק יורדת משמעותית והרישיון הבנקאי הוא החשוב כאן ולא לסדר אקזיט לבנק איגוד או רווח חשבונאי לבנק מזרחי".
כהן המשיך: "כל רגולטור יכול לומר מה שהוא רוצה ולא חייבים לקבל את דעתו. אנחנו לא אובססיביים לחקיקה ולא לשם כך פועלים בהצעת חוק בנושא, אבל חשוב לנו בנושא הזה התחרות וזה הדבר העיקרי במגזר העסקי והדלתות המסתובבות לא נמצאות אצל הפוליטיקאים אלא בין הבנקים לבנק ישראל ותפקידנו לייצג את הציבור בעניין הזה".
השר התייחס לאפשרות הסגירה של מפעל נגב קרמיקה ואמר "בנגב קרמיקה היינו מעורבים במשבר הזה וזאת משום שמדובר בפריפריה. נגב קרמיקה לא בעלת חשיבות למדינת ישראל מעבר לחשיבות נושא העובדים והיה אכפת לנו ולכן התערבנו".
"נפתחו 8 מפעלים בדימונה"
"החזון שלי בנגב – שלא תהיה פריפריה ולא נדבר במונחי מרכז ופריפריה, אלא יהיה מרכז צפון ודרום בדומה לארה"ב שיש את ניו יורק טקסס וקליפורניה. ההשקעה בנגב היא לא רק כלכלית וזו גם ציונית".
כהן התייחס לתעסוקה בנגב ואמר "אנו מפעילים את נושא שילוב הבדואים. בעיר רהט סיפר לי ראש העיר שיש 800 עובדות באזור התעשייה שעד לא מזמן התחננו לבעל שייתן להן 50 שקל ליום וכעת הן מרוויחות 7,000 שקל בחודש. יש כאן בדרום קרן סיוע לעסקים קטנים. יש בדימונה 8 מפעלים חדשים שהוקמו ולפני שבועיים הוצגה בממשלה המעבר של צה"ל דרומה ועיר הבה"דים שהוקמה. יש שינוי דרמטי ומקימים כעת עוד שלוש קריות נוספות שתגענה לכאן בצורה משמעותית.
"יש לא מעט אתגרים והנשיא לשעבר ז"ל, שמעון פרס, אמר שרק אנשים פנטזיונרים עושים דברים פנטסטיים. הייתי עשרות פעמים בשנתיים וחצי האחרונות בנגב ובבאר שבע וניתן לראות כאן תנופה אדירה. אנו פועלים לשכפל את מה שקורה בדרום – גם בצפון. פארק הסייבר שגדל פה בבאר שבע הוא לא רק של ישראל אלא גם של העולם – אלפי משלחות מגיעים לכאן לראות את הפעילות. הדבר הזה מהווה היום מודל בעולם. להחליט שבהתערבות ממשלתית אפשר לעשות את זה".