ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
ועידת Mind the data גג עמוד

ביג דאטה 2017 - הוועידה הגדולה בישראל: 36 יזמים, מומחים ומשקיעים על במה אחת

השמות הגדולים ביותר של תחומי הביג דאטה – סייבר, פיננסים, בריאות, ענן, רכב, שיווק ופוליטיקה - בוועידת Mind the Data בשבוע הבא, 27 בנובמבר

עומר כביר 09:1924.11.17

ביג דאטה קטן עליהם: Mind the Data, ועידת הביג דאטה של "כלכליסט" ובנק לאומי חוזרת בגדול, ומביאה לבמה את השמות הגדולים ביותר בתחום מעולמות הטכנולוגיה, הרפואה, האקדמיה, הצבא, הרכב, התעשיות הביטחוניות, הביולוגיה ועוד.

 

הוועידה תתקיים בשבוע הבא, 27 בנובמבר - לצפייה בתוכנית הוועידה ולהרשמה לחצו כאן

 

בני שניידר, כיום סגן נשיא לפיתוח תוכנה באורקל, הצטרף לחברה ב-2016 כשזו רכשה את הסטארט אפ שהקים, ראבלו, בעסקה בשווי 430 מיליון דולר. שניידר, בעל תואר ראשון בהנדסת מחשבים מהטכניון ותואר שני בניהול הנדסי מאוניברסיטת סנטה קלרה. הוא מהיזמים הסדרתיים המצליחים בישראל, ומאז 1999 ביצע אקזיטים בסכום מצטבר של כ-1.5 מיליארד דולר.

 

פרופ' יחזקאל ישורון הוא חוקר בכיר בבית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב. הוא כיהן כיו"ר האיגוד הישראלי לזיהוי תבניות, כחבר במועצת המנהלים של האיגוד הבינלאומי לזיהוי תבניות וכיו"ר הוועדה הלאומית למו"פ בתקשוב.

 

לוועידה הוא יגיע גם בכובעו כמייסד חברת הסייבר פורסקאוט, שבסוף ספטמבר הנפיקה בנאסד"ק לפי שווי של 800 מיליון דולר. החברה, שהוקמה בשנת 2000, מתמחה במערכות לבקרת גישה של כל המכשירים המנסים להתחבר לרשת.

 

הייחודיות בפורסקאוט היא היכולת לנטר כל פעילות ברשת ללא צורך להתקין תוכנה ייעודית על כל מכשיר, יתרון מובנה כאשר מדובר ברשת ארגונית שמתחברת לטלפונים ניידים רבים ולמכשירים היקפיים שמביאים איתם עובדים לעבודה. בצורה כזו יכול מנהל האבטחה בארגון להרגיש בטוח יותר לאפשר חיבור של התקנים חיצוניים למערכת, כיוון שפורסקאוט תדע בדיוק מה מסתתר בו.

 

מימין גיל רוזן, קארינה אודנייב ואילן צחי מימין גיל רוזן, קארינה אודנייב ואילן צחי

עדי אופק היא מנהלת מרכז הפיתוח של מרצדס בישראל. אופק, שנחשבת לאחת הדמויות הבכירות בתעשיית הרכב העולמית, כיהנה בשורה של תפקידי ניהול בחטיבת המימון של דיימלר.

 

ב-2007 היא הצטרפה כאשה הראשונה לצוות ההנהלה של דיימלר לאזור אפריקה והמזרח הרחוק. ב-2014 מונתה למנכ"לית חטיבת המימון של דיימלר בקוריאה הדרומית.

 

היא מנהלת את הפיתוח של ענקית הרכב בישראל מאז הקמת המרכז ב-2016, ומובילה פעילות מחקר בתחומים כמו טכנולוגיות רכב חשמלי, מכוניות אוטונומיות ומכוניות מקושרות.

 

אחת הדוברות המרכזיות בוועידה תהיה ג'וליה ווייט, סגנית נשיא בכירה במיקרוסופט שאחראית על פעילות השיווק של מוצרי האבטחה ושירותי הענן של ענקית התוכנה.

 

ווייט, בעלת תואר ראשון בתקשורת מסטנפורד ו-MBA מבית הספר לעסקים של הרווארד, החלה את דרכה בעולם הטכנולוגיה ב-1996 ב-Intuit.

 

מימין סער וילף, אילן בוגנים ומורן בן גיגי מימין סער וילף, אילן בוגנים ומורן בן גיגי

ב-2001 היא הצטרפה למיקרוסופט כמנהלת מוצר בצוות השרתים לתעשייה של החברה. ב-2005 היא החלה לנהל יוזמות מכירה ושיווק בארה"ב, וב-2007 מונתה לתפקיד הבכיר הראשון שלה כמנהלת השיווק של מוצרי אקסצ'יינג'.

 

חמש שנים לאחר מכן מונתה ווייט למנהלת חטיבת אופיס במיקרוסופט, ובתחילת 2016 נכנס לתפקידה במסגרתו היא מנהלת את כל פעילות השיווק של מוצרי הענן, ה-IT, השרתים והאבטחה של מיקרוסופט.

 

וייט נחשבת למקורבת במיוחד למנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה. במרץ 2014, כשנאדלה ביצע את ההופעה הפומבית הראשונה שלו כמנכ"ל מיקרוסופט, במסגרת אירוע השקת אפליקציית אופיס לאייפד שנערך בסן פרנסיסקו, גנבה את ההצגה בזכות הופעתה הכריזמטית והמחשמלת.

 

ווייט, ילידת איידהו, היתה בצעירותה שחיינית שחייה צורנית מקצועית. את אהבתה לעולם הספורט היא משמרת באמצעות כדור כדורגל שהיא מחזיקה במשרדה ונוהגת להקפיץ בעת שיחה.

 

 מימין רמי מלאכי, אריאל קארו ואריאל מייסלוס מימין רמי מלאכי, אריאל קארו ואריאל מייסלוס

עוד בין המשתתפים הבולטים:

תא"ל רמי מלאכי, מפקד יחידת לוט"ם, החטיבה להתעצמות טכנולוגית מבצעית בצה"ל, שאחראית על הקמת, פיתוח ותפעול מערך התקשוב של הצבא.

 

בין המיזמים של החטיבה שאינם חסוים נמנים תשתית התקשורת המאובטחת "אבנט", רשת הסלולר המוצפנת "ורד הרים", מערכת השו"ב הפיקודית "טירת האגם", ומערכת האימייל הפנימית "הדוור הבא".

 

מלאכי, חתן פרס ביטחון ישראל, כיהן בעבר כראש ענף הנדסת מערכות בפרויקט צי"ד (צבא יבשה דיגיטלי), ראש ענף תכנון באגף התקשוב, ראש תוכנית צי"ד במחלקת תקשוב בזרוע היבשה וראש מחלקת תקשוב בזרוע היבשה.

 

תא"ל (במיל') אריאל קארו, כיום ראש מנהל מודיעין וסייבר ברפאל ובעברו קצין מודיעין ראשי בצה"ל, ידבר בוועידה על פתרון "אבן החכמים" - טכנולוגיה ייחודית בתחום ניהול ופענוח ביג דאטה שאת פיתוחה הוא מוביל. קארו הוא בוגר הפנימייה הצבאית לפיקוד, החל את שירותו הצבאי ב-1983 כלוחם בשיריון ועבר לחיל המודיעין בעקבות פציעה. לפני שמונה למפקד חיל המודיעין החזיק קארו בתפקידים בכירים רבים בחיל ובהם קצין מודיעין של פיקוד מרכז בזמן חומת מגן וקצין מודיעין שדה ראשי במהלך עופרת יצוקה.

 

היזם הסדרתי אריאל מייסלוס הוא מייסד ומנכ"ל Stratoscale. החברה מפתחת שירות מבוסס ענן לניהול דאטהסנטר, כחלופה לשירות הענן של אמזון.

 

הצוות של מייסלוס פיתח מערכת שמספקת לארגונים וחברות ענן פרטי שירות מלא, שמאפשר להם להעביר את הדאטהסנטר שלהם, האפליקציות הארגוניות, שירותי האחסון, הרשת הווירטואלית, מערכת הבקרה וניתוח הנתונים והרשאות הגישה לענן בבת אחת. שירות זה מותקן על גבי שרתים גנריים וזולים המבוססים על מעבד אינטל ומיוצרים על ידי מגוון חברות כמו לנובו, HP או דל.

 

מימין בני שניידר, עדי אופק ויחזקאל ישורון מימין בני שניידר, עדי אופק ויחזקאל ישורון

ביג דאטה ורפואה

ד"ר רועי ששון, אנליסט מוצר בכיר בגוגל ומרצה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז הבינתחומי, מתמחה בחקר תחום האקונומטריקס וניתוח המידע מאז 2008. בוגר בית הספר לכלכלה של אוניברסיטת תל אביב, ששון עבד בעבר כיועץ בבורסה לניירות ערך, מנהל קבוצת מחקר ב-Visual Domanis וכמדען הראשי של אאוטבריין. לוועידה הוא יגיע כדי לענות על השאלה "למה כלכלנים צריכים לחשוש מביג דאטה?".

 

לדיון מיוחד על ביג דאטה בתחום הרפואה יפגיש הכנס על הבמה שניים מהשמות הגדולים בתחום: פרופ' גבי ברבש, לשעבר מנהל ביה"ח איכילוב ומנכ"ל משרד הבריאות, וכיום אחד ממייסדי קונסיליום, חברה לפיתוח פתרונות ייעוץ רפואי וסיוע בהתמודדות על מצבים רפואיים מורכבים.

 

במקביל מנהל ברבש את שיתוף הפעולה המדעי-קליני של מכון ויצמן, שכולל שת"פ בין המכון לשירותי בריאות כללית במסגרתו מנתחים שני הגופים את בסיס הנתונים הממוחשב הענק של הקופה, והמכון מבצע בדיקות גנטיות מתקדמות של חולים במחלות שונות, בהן סרטן וסוכרת, על מנת לזהות גורמי סיכון האחראים להתפתחותן ולפתח שיטות מתקדמות של רפואה מותאמת אישית.

 

על הבמה יפגוש ברבש את עמיתו לניהול ניסוי ייחודי וחשוב זה, מנהל מכון כללית למחקר ומנהל המחלקה לתכנון מדיניות בריאות במשרד הרופא הראשי בכללית, פרופ' רן בליצר. בוגר לימודי רפואה בעתודה, בליצר החזיק בתואר דוקטור כבר בגיל 24. כעבור 12 שנים בלבד הוא כבר מונה לפרופסור, ונחשב לאחד החוקרים הצעירים המבטיחים ביותר בתחום הרפואה והבריאות בישראל.

 

מנכ"ל סיסקו ישראל, אורן שגיא, נחשב לאחת הדמויות המשפיעות בתעשיית ההייטק המקומית. שגיא התחיל את דרכו המקצועית כעורך דין לפני שעבר לעולם ההייטק, והחזיק במגוון תפקידים בכירים בחברות כמו בינת, אלביט וגילון. ב-2010 הוא הצטרף לסיסקו כמנהל מכירות אזורי, ולפני שנתיים מונה לנהל את הפעילות המקומית של החברה.

 

הראל טייב הוא מנכ"ל חברת הרובוטיקה הישראלית קריון סיסטמס. החברה, שהשלימה באוקטובר גיוס של 10 מיליון דולר, מפתחת שירותי רובוטיקה לתחום האנטרפרייז, דהיינו החלפת עבודה משרדית ידנית בפתרונות אוטומטיים.

 

היא פיתחה טכנולוגיות מבוססות ראייה ממוחשבת ולמידת מכונה שמאפשרות לחברות להחליף את כוח האדם האנושי בתהליכים אוטומטיים המפחיתים את הטעויות והעלות ומעלים את הפרודוקטיביות. בין הלקוחות שלה חברות כמו אלביט מערכות, HP, ו-AT&T.

 

מייסד Datorama, אפי כהן, עומד בראש חברה שפיתחה טכנולוגיה לאופטימיזציית קמפיינים פרסומיים, שמאפשרת לגורמי שיווק ופרסום לקבל תובנות מהירות על יעילות הקמפיין. המערכת שפיתחה דאטורמה מאפשרת אינטגרציה מהירה של כל המידע המגיע ממערכות רבות ושונות במחלקות השיווק והפרסום.

 

על ידי שימוש בבינה מלאכותית, המערכת מאפשרת חיבור אוטומטי של מספר הולך וגדל של ערוצי שיווק, הדיגיטליים והמסורתיים ומידע מכל מקור אחר שהארגון עובד אתו.

 

Rootclain של סער וילף מסייעת להבין סוגיות ופרשיות מורכבות, במיוחד בתחומים שסובלים מהיצף מידע ומעירוב של מידע אמין ושקרי, באמצעות איסוף ראיות ועדויות, הערכת אמינותן ושימוש במודלים הסתברותיים כדי להגיע למסקנה לגבי הסבירות של תיאוריות או תפיסות מתחרות. זאת, תוך שימוש בטכנולוגיות כמו חכמת המונים ובינה מלאכותית.

 

לחלץ תובנות ממידע טקסטואלי

אלי רזין הוא מייסד ומנכ"ל Credifi, שמנסה לפתור את בעיית היעדר השקיפות בשוק הנדל"ן המסחרי - בעיה שגורמת לסיכונים עבור משקיעים ואף תרמה רבות למשבר הסאב-פריים של 2008.

 

החברה מספקת נתונים בנוגע לנכסים, הלוואות וגורמים שעשויים להשפיע עליהם - מטרנדים ועד כוחות שוק ומגמות. בין השאר, מספקת החברה פילוחים של הלוואות, מידע על שוכרים ספציפיים, נכסים פנויים או שצפויים להתפנות, פירוט הון שהושקע בנכסים ומידע על מגבלות רגולציה ותקנים שונים.

 

פרופ' רונן פלדמן הוא מייסד משותף ב-Amenity Analytics, שפיתחה פלטפורמה לחילוץ תובנות ממידע טקסטואלי באמצעות בינה מלאכותית. החברה, שהשלימה באוגוסט גיוס ראשון של 7.6 מיליון דולר, מונה בין לקוחותיה חברות Fortune 100 וקרנות גידור גדולות, שעושות שימוש במוצר כדי לזהות ולחלץ נתונים ממסמכים שהוגשו לרגולטורים, תמלילים של שיחות ועידה, חדשות, מדיה חברתית, דו"חות מחקר ועוד.

 

פלדמן עצמו נחשב לאחד המדענים המובילים בעולם בתחום הבינה המלאכותית ומחלוצי תחום כריית הטקסט. רעייתו, אושיית ההייטק חדווה פלדמן, נמנת גם היא על צוות המייסדים, לצד המנכ"ל נתנאל סטורץ'.

 

יובל בהרב הוא שותף ומייסד בקרן ההון סיכון State of Mind Ventures. בין ההשקעות של הקרן, שגייסה 50 מיליון דולר, נמנות SpacePharma,Wizer ו-Amenity Analytics. בהרב כיהן בעבר כמנכ"ל הסטארט אפים ooVoo ו-Xacct וניהל את חטיבת שירותי הענן של אמדוקס את פעילות הרכישות הגלובלית של החברה, שם הוביל השקעות ורכישות בסכום כולל של יותר מ-2 מיליארד דולר. לפני שהצטרף לסטייט אוף מיינד היה בהרב שותף בסקויה קפיטל.

 

ד"ר יניב ארליך, המדען הראשי של MyHeritage הצליח לאחסן מידע דיגיטלי של קבצי מחשב בתוך דנ"א, כשהוא משפר את יכולת דחיסת המידע בדנ"א ב-60% לעומת שיטות טחאות. בשיטה של ארליך ניתן לדחוס ולאחסן בתוך חדר אחד בלבד את כל המידע הדיגיטלי שנוצר אי פעם וכיום מאוחסן בחוות שרתים ברחבי העולם.

 

החסם המרכזי הוא עלויות הכתיבה וקריאה - עלות קידוד של 2 מגה-בייט בדנ"א מוערכת ב-9,000 דולר. אך עלויות אלו יוזלו בקרוב, כפי שריצוף גנום עלה לפני עשרים שנה עלה 3 מיליארד דולר וכיום עולה 1,500 דולר.

 

קארינה אודינייב היא מייסדת משותפת של קורטיקה. המערכת שפיתחה החברה עוסקת בפיענוח ואחסון מידע בדומה לאופן שבו המוח האנושי מאחסן מידע. במסגרת המחקר שלהם תרגמו עובדי החברה לאלגוריתם את דרכי אחסון ושליפת המידע על בסיס האופן שבו הנוירונים במוח מגיבים לקליטת מידע. כתוצאה, מוסגלת המערכת מידע שלא מובן לתוכנה מסורתית.

 

את בנק לאומי ייצגו סמנכ"ל הטכנולוגיות של בנק לאומי, אילן בוגנים, ראש ענף ביג דאטה בבנק לאומי, אייל ברזילי וראש אגף סייבר בבנק לאומי, מוטי בנמוחא.

 

את פירמת רואי החשבון KPMG ייצג שותף וראש תחום Data & Analytics ב-KPMG, מורן בן גיגי. את קבוצת בזק סמנכ"ל השיווק והחדשנות גיל רוזן. את קבוצת זאפ מנכ"ל זאפ גרופ, אילן צחי, וסמנכ"ל השיווק של זאפ גרופ, עמית שגיא.

 

במקביל לוועידה יערוך "כלכליסט" זו השנה השנייה את תחרות הסטארט אפ המבטיח בתחום הביג דאטה. צוות השופטים של התחרות כולל את מנכ"לית מיקרוסופט ישראל, שלי לנצמן, שותף קרן לייטספיד, דוד גוסרסקי, שותפה קרן מרקר, ליאת אהרונסון, מייסד ושותף מנהל בקומרה קפיטל, ארז שחר, מייסד ושותף מנהל בגלילות קפיטל, אריק קליינשטיין, ושותף Accel Partners, ניר בלומברגר.

 

הפרס לזוכה במקום הראשון בתחרות כולל ביקור מיוחד במטה מיקרוסופט העולמית בסיאטל וב-Executive Briefing Center. הביקור יכלול פגישות עם בכירים במרכז הפיתוח של מיקרוסופט המובילים את אסטרטגיית הענן, סיור בדאטה סנטר של החברה וחשיפה לטכנולוגיות הענן של החברה לפיתוחים בתחומי ה-AI, הביג דאטה והסייבר.

 

הביקור, במסגרת משלחת סטארט אפים שמארגנת מיקרוסופט, יכלול גם מפגשים עסקיים: מיקרוסופט מציעה במוקד הביקור אירועי נ

טוורקינג וחשיפה בין סטארט אפים ישראלים לראשי החברה ולחברות טכנולוגיה מקומיות, תוך גיבוש תוכניות פיתוח עסקי לחברות הנשענות על הפריסה העולמית הרחבה של ענקית הטכנולוגיה והיכולת לחבר את החברות לגופים משמעותיים בעולם בכל תחומי הפעילות. מיקרוסופט תבנה בעבור נציג החברה הזוכה לוח זמנים מותאם אישית של פגישות עסקיות עם בכירים במטה החברה ושולחנות עגולים בנושאים הרלבנטיים.

 

הזוכה במקום השני תקבל 20 שעות ליווי מקצועי ונטוורקינג של קריון סיסטמס, 15 שעות ליווי אישי של KPMG וקמפיין דיגיטלי בשווי 30 אלף שקל באתר "כלכליסט" – הפלטפורמה המקוונת הגדולה בעברית בתחום הכלכלה.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x