מנכ"ל EarlySense: "הבריאות הדיגיטלית היא הגז הטבעי הבא של ישראל"
אבנר הלפרין פנה בוועידת הדיגיטל והמובייל של "כלכליסט" בקריאה למקבלי ההחלטות במשרדי ראש הממשלה, הבריאות והאוצר: "אל תפספסו את ההזדמנות ההיסטורית להפוך את ישראל למעצמה בינלאומית בתחום הבריאות הדיגיטלית. המידע הזה הוא אוצר בלום שיכול להציל חיים וכיום איננו מנוצל"
"הבריאות הדיגיטלית היא הגז הטבעי הבא של ישראל רק שהוא איננו טמון מתחת לים התיכון אלא בבסיסי הנתונים של בתי החולים וקופות החולים" אמר אבנר הלפרין, מנכ"ל EarlySense בוועידת הדיגיטל והמובייל של כלכליסט היום (ב'). הלפרין פתח את דבריו בקריאה לממשלת ישראל וכינה את המידע הרפואי "אוצר לאומי".
"בפתח דברי אני רוצה לפנות למקבלי ההחלטות במשרדי ראש הממשלה, הבריאות האוצר. אל תפספסו את ההזדמנות ההיסטורית להפוך את ישראל למעצמה בינלאומית בתחום הבריאות הדיגיטלית.
"הבריאות הדיגיטלית היא הגז הטבעי הבא של ישראל רק שהוא איננו טמון מתחת לים התיכון אלא טמון בבסיסי הנתונים של בתי החולים וקופות החולים. המידע הזה הוא אוצר בלום שיכול להציל חיים וכיום איננו מנוצל.
"כמי שעומד בראש אחת החברות המובילות והמצליחות בתחום הבריאות הדיגיטלית, אני יודע לקבוע כאן שאם נדע לפתוח את הדאטה הרפואי ליזמים - ישראל תהפוך למדינה המובילה בעולם בתחום בריאות הציבור. בהחלטת ממשלה אחת ניתן לאפשר ליזמים לגשת למאגרי הנתונים האלה, תוך הגנה מוחלטת וקפדנית על פרטיות החולים. פתיחת המידע תאפשר תגמול הולם לקופות החולים ובתי החולים שיקבלו כך גם תוספת לתקציב שהם משוועים לו. כך נהפוך מ"הייטק ניישן" ל-"הי-מדיקל נישיין".
"אני יכול לגלות לכם שבימים אלו אני יחד עם מנכ"לים של חברות נוספות בתחום הבריאות הדיגיטלית פועלים מול משרדי הממשלה לקדם את הנושא.
"הדאטה הוא החמצן של עולם הבריאות במאה העשרים ואחת. הזרמת החמצן הזו הכרחית לקידום התעשייה וחשוב מכך לקידום בריאות הציבור ולהובלת מערכת הבריאות למאה ה- 21.
אני פונה מכאן לראש הממשלה שהוביל בעבר את קידום תחום הסייבר בארץ וכיום ניתן לגלות שפועל גם לקידום הבריאות הדיגיטלית, לפעול לפתוח את הדאטה הרפואי ולפתוח בכך את צינור החמצן לעולם הבריאות הדיגיטלי ולהפוך את ישראל למעצמה בינלאומית בתחום".
הלפרין המשיך וסיפר כיצד הגיע לתחום הבריאות הדיגיטלית: "לפני 13 שנה הייתי אב צעיר לילדה חולת אסטמה. זו הסיבה מספר אחת לאשפוז ילדים במערכת הבריאות. חיפשנו אני ושותפי זיהוי מוקדם של התפרצות מחלה ופיתחנו פתרון שאנחנו קוראים לו הנסיכה והעדשה: גלאי מתחת למזרון שאינו נוגע בחולה ומזהה באופן מדוייק נשימה, האלגוריתמים יודעים לנתח את הנתונים ולזהות מתי מגיע ההתקף הבא כדי להביא להתערבות רפואית. המערכות שלנו ניטרו מעל לחצי מיליון איש ועוזרות להציל אלף איש מדי שנה בשיתוף פעולה עם חברות מובילות בעולם כמו סמסונג ופיליפס.
"כדי להגיע להצלחה בעולם הבריאות הדגיטלית צריך להדגיש כמה נקודות", מסביר הלפרין. "הראשונה היא הפשטות, המערכות הנוכחיות מאוד מורכבות וצריך שהמערכות החדשות יהיו פשוטות לשימוש. הדבר השני הוא התוצר - מערכות בתחום חייבות להביא לתוצאות רפואיות טובות יותר. רק כשידענו להוכיח שהמערכות שלנו מצילות חיים הצלחנו להביא להתעניינות, אבל לא רק זה - הן חייבות גם לחסוך כסף - קליניקה וכלכלה הם שני הגורמים שהביאו לשימוש נרחב בטכנולוגיה שלנו.
"שמענו קודם על אפשרויות של גלאים בתוך הגוף וכו', העולם של AI ורובוטיקה בתחום הבריאות אינם יכולים להיות תחליף לקשר אנושי שהוא קריטי להצלחה בטיפול בחולים. המערכת שלנו שמותקנת בבתי החולים מייצרת התראות לצוות הרפואי ומאלצת את הצוות להגיע אל המיטה במקרה של התראה. כאשר לוקחים את הטכנולוגיה הזו ומביאים אותה אל הבית האמצעות הטלפון החכם, זה לא מיועד להחליף את הטיפול של בני המשפחה. הטכנולוגיה היא הבסיס לקשר ולא לתחילת לקשר".
הלפרין סיים את דבריו כשאמר: "לשירותי הבריאות בארץ יש מערכת בריאות שמקיפה את כל תחומי החיים ושני שירותי הבריאות הגדולים בארץ נמנים על עשרת השירותים הגדולים מסוג זה בעולם. בסיס הנתונים הזה הוא אוצר בלום שמקצר זמני פיתוח של טכנולוגיות דיגיטליות אם נדע לפתוח אותו ליזמים, דברים כמו פיתוח אלגוריתמים לזיהוי. כמובן עם הקפדה על פרטיות. זה ייצר הכנסה נוספת למערכת הבריאות".
ארליסנס הוקמה על ידי ד"ר דני לנגה , ד"ר גיא שנער , יוסי גרוס ואבנר הלפרין , שגם משמש מנכ"ל החברה. טכנולוגיית הניטור של החברה (שקיבלה אישורי FDA) מזהה פעימות לב, נשימה ושינה דרך מזרון או כיסא ברמות דיוק רפואיות, באמצעות סנסורים שאוספים מידע עצום ללא כל מגע עם המטופל ומבלי להעיק עליו, כך שהמדידה יכולה להימשך לאורך זמן גם מחוץ לחדר טיפול נמרץ או לבית החולים.