בועז יערי: "בכלכלת השיתוף אנחנו יכולים גם להלוות מניות ואגרות חוב"
מנכ"ל חברת Sharegain שמאפשרת גישה לנישת 'הלוואה בניירות ערך' אמר בוועדת כלכליסט בלונדון, כי "בעידן של החזרים זניחים כל אחד צריך להתסכל עמוק בפורטפוליו שלו ולחלץ ערך חבוי"
בשוק ההון יש נישה של 2 טריליון דולר שמייצרת לשחקנים שמכירים אותה הכנסות של מיליארדי דולרים בשנה. לנישה קוראים 'הלוואה בניירות ערך' (Securities Lending), שם החברה שפותחת את הגישה אליה לכלל הציבור הוא Sharegain והמייסד והמנכ"ל, בועז יערי, הגיע לוועידת כלכליסט בלונדון.
"הסיפור שלנו מתחיל לפני שנתיים וחצי, עם שני ישראלים שרצו לפתוח את השוק הלא מנוצל של הלוואה בניירות ערך", הוא אמר. "זה המשיך בחיבורים בין אנשי פיננסים בריטים לאנשי טכנולוגיה ישראלים ליצירת פתרון חדשני באמת. בעידן של החזרים זניחים כל אחד צריך להסתכל עמוק בפורטפוליו שלו ולחלץ ערך חבוי. לרובנו יש נכס ואנחנו יודעים שאפשר להשכיר אותו. בכלכלת השיתוף אפשר להשכיר גם זמן, מכוניות וכסף. אבל ידעתם שאנחנו יכולים להלוות מניות ואגרות חוב, תוך שאנו ממשיכים להנות מהעליה בערכם ושמירת יתרונות כלכליים כמו דיבידנים?
"בשוק ההון יש אקוסיסטם בת 40 שנה שעושה בדיוק את זה. למה שמישהו ירצה ללוות מניות בשביל ביצוע פעולות שורט או ארביטראג'?. יש הליך: הלווה מקבל את התשלום ויכול לחסל את ההלוואה בכל זמן נתון ולקבל את ההלואה בחזרה לחשבונו בתוך יומיים. נשמע פשוט? זה באמת פשוט, ומשקיעים מקצועיים עושים כך מיליארדי דולרים בשנה. מי אלו? קרנות פנסיה, חברות ביטוח וקרנות השקעה גדולות.
"כשבנינו את החברה הבנו שלא ניתן לשנות את האקוסיסטם הזה מבפנים, אלא שצריך גישה חדשה שתביא משתתפים חדשים באמצעות שימוש קל ונגישות שמציעים שירותים כמו אובר, אמזון ו-Airbnb. גם הבנו שהשמשתתפים החדשים הם כולנו, כל מי שיש לו מניות ורוצה לייצר החזרים נוספים עליהן בלי קשר לביצועים בשוק ההון. בנינו פלטפורמה, שמאפשרת לעשות את זה. אנחנו לא בנק או ברוקרים, אלא פתרון טכנולוגי שמאפשר לבעלי מניות לייצר יותר כסף מהפורטפוליו שלהם", סיכם יערי.