ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת לונדון

"יזמים ישראלים בתחום הספורט-טק צריכים לדעת מה הם רוצים לשנות ולחדש"

טוני סטרודוויק, ראש תחום הביצועים של מנצ'סטר יונייטד, אמר בוועידת כלכליסט בלונדון, כי "יותר מדי מאמנים ישראלים סובלים מסובייקטיביות והם צריכים לעבור להליך קבלת החלטות אובייקטיבי יותר"

עומר כביר, לונדון 16:2114.09.17

"הגיים צ'יינג'ר הבא בעולם הכדורגל יהיו חידושים שיכולים להגדיל יכולות קוגנטיביות ולקצר את הליך קבלת ההחלטות", כך אמר ד"ר טוני סטרודוויק, ראש תחום הביצועים של מנצ'סטר יונייטד, בוועידת כלכליסט בלונדון.

 

סטרודוויק דיבר בשיחה עם יוסי מולדבסקי, מייסד משותף ויו"ר Plus Ventures. מולדבסקי פתח את השיחה בהצגת "גול יד האלוהים" המפורסם שמרדונה הבקיע נגד אנגליה ברבע גמר המונדיאל ב-1986. "זה כנראה הגול המפורסם בהיסטוריה של הכדורגל", אמר מולדבסקי. "לפני חודש, מרדונה הודה שהטכנולוגיה של היום לא היתה מאפשרת לו לקבל את הגול הזה. היא מסייעת לשופטים להבין מה קורה בזמן אמת. ספורט זו תעשייה גדולה, הרבה כסף נכנס לקבוצות ולטכנולוגיות. ספורט-טק הוא אחד הסגמנטים בעלי הגידול המהיר ביותר בעולם הטכנולוגיה.

 

"מבחינתי, ספורט-טק זה שימוש בטכנולוגיה בתחומי הספורט והבריאות. זה כולל מוצרים לבישים, AR ו-VR אבל גם קסדה בטוחה יותר ואופניים מהירים יותר. באופן כללי, אנחנו בישראל לא טובים בספורט. אבל כנראה שנהיה הטובים ביותר בספורט-טק כי יש לנו את טכנולוגיות שמשמשות כאבני היסוד של התחום", אמר מולדבסקי.

 

במסגרת תפקידו אחראי סטרודוויק על התמיכה בשחקני האקדמיה הצעירים של מנצ'סטר יונייטד. "אני אחראי לכך שהם יקבלו את התמיכה הטובה ביותר, מבחינה פסיכולוגית, רפואית, ניתוח ביצועים ועוד", אמר. "מועדונים מחפשים שחקנים צעירים, וצריך ליצור להם מודל ניהול מתמשך. אני אחראי לכך שהשחקנים הצעירים שלנו יקבלו שירות ברמה בינלאומית".

 

סטרודוויק דיבר גם על מה שמייחד את מנצ'סטר יונייטד כמועדון כדורגל: "מה שייחודי זו ההצלחה המתמשכת שלנו לאורך השנים. מבחינתי, זה אומר להיות בחזית של שימור ביצועים גבוהים. יש לנו תרבות של הצלחה וזה מניע אותנו גם בכל הנוגע לחדשנות. כי כשאתה בראש התעשייה יש לך דחף להוביל את החדשנות. מאז 2002, המשחק נעשה יותר מהיר ומועדונים בפריימר ליג חייבים למצוא דרכים לשיפור ביצועים. הגישה השמרנית של שמירה על מידע בפנים ולא להתסכל החוצה לא תקפה. כולם מחפשים יתרון ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להיות שמרנים, כי אז המתחרים שלנו יעברו אותנו.

 

מימין: טוני סטרדוויק ויוסי מולדבסקי מימין: טוני סטרדוויק ויוסי מולדבסקי צילום: אוראל כהן

 

"לפני עשור היינו המועדון הראשון שעשה שימוש ב-GPS. אנחנו בין הראשונים בעולם להקים מעבדת ביצועים שבה אנחנו אוספים ומנתחים נתונים על בסיס יומיומי. היינו הראשונים להתקין אורות מיוחדים כדי לחשוף את השחקנים שלנו לאור שמש מלאכותי, כי מנצ'סטר מעוננת ויש מחסור בוויטמין D. המטרה היא תמיד לשמור על היתרון התחרותי".

 

סטרודוויק הוסיף עם זאת שהחיפוש אחר טכנולוגיות חדשות מוגבל על ידי הצורך לשמור על בטיחות ובריאות השחקנים. יש לנו אחריות לא להיסחף אחרי טרנדים ואפנות חולפות. בקרת האיכות מאוד חשובה. אנחנו ארגון גדול וקשה להביא סטארט-אפים חדשים. אנחנו רוצים את היתרון, ועוקבים אחרי כמה חברות כדי לקבל מוצרים שלהן לפני שהם יוצאים לשוק. ועם זאת אנחנו מחויבים לבדוק ולבחון את ההצע שלהן".

 

בכל הנוגע למגמות עתידיות, סטרודוויק העריך שהחידושים החשובים ביותר לא יגיעו מהתחום של שיפור היכולות הפיסיולוגיות של השחקנים. זאת, בין השאר, מכיוון שהשיפור כבר קרוב מאוד למיצוי. "אם חושבים על שינויים בטכנולוגיה כמו נעליים, אני לא חושב שיהיו התפתחויות משמעותיות", הוא אמר. "הדבר המשמעותי הבא יהיה חידושים שיכולים להגדיל יכולות קוגנטיביות, לקצר קבלת החלטות. באירופה שחקן מחזיק בכדור 2 שניות בממוצע. אנחנו במצב שבו אפשר להוריד משחק משבת ולראות אותו בראשון 24 שעות מאוחר יותר מכל זווית במגרש, מהזווית של השחקנים ושל המאמן. השלב הבא הוא לגלות איך אפשר למקסם קבלת החלטות".

 

לסיום חלק סטרודוויק שתי עצות זריזות. הראשונה, לשחקנים ולמאמנים ישראלים: "צריך לקבל החלטות חכמות. יש הרבה רעש במשחק, וצריך לזהות את המדדים הנכונים. יותר מדי מאמנים סובלים מסובייקטיביות והם צריכים לעבור להליך קבלת החלטות אובייקטיבי יותר".

 

העצה השנייה הופנתה ליזמים ישראלים בתחום הספורט-טק: "אתם צריכים לדעת מה אתם רוצים לשנות ולחדש, מה הייחוד שלכם. וגם אם אפשר להפוך את הטכנולוגיה שלכם לקטנה יותר ולנגישה יותר לספורטאי ולמאמן. לפשט אותה למשתמש הקצה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x