טדי שגיא: "למרות הברקזיט - דווקא היום יש הזדמנויות עסקיות מצוינות בלונדון"
שגיא דיבר בוועידת כלכליסט בלונדון שנפתחה אמש בהשתתפות 500 יזמים, משקיעים ובכירי ההייטק הישראלי והבריטי. ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים: "עבור הישראלים אי ודאות היא יתרון". מארק רגב, שגריר ישראל בבריטניה: "יש כיום 28 חברות ישראליות שנסחרות בבורסה של לונדון. התבגרנו מאומת הסטארט-אפ לאומת החדשנות"
"בחודש נובמבר, נציין מאה שנים להצהרת בלפור. למי שלא זוכר, ארתור ג'hימס בלפור, שר החוץ הבריטי, היה הגורם המשמעותי הראשון בעולם שתמך רשמית בהקמת מדינה יהודית בארץ ישראל. הצהרת בלפור היתה הבסיס להקמת מדינה יהודית ולקשר העמוק והאמיץ שנוצר בין ישראל לבין בריטניה. היום, אנחנו רואים חלק מהפירות של הקשר החם בין שתי המדינות, ובעיקר בתחומי ההייטק, הפיננסים והנדל"ן", כך אמר איש העסקים והיזם טדי שגיא, בפתיחת ועידת "כלכליסט" בלונדון, בהשתתפות 500 יזמים, משקיעים ובכירי ההייטק הישראלי והבריטי.
שגיא המשיך, "אני מאמין גדול בלונדון ובכלכלה הבריטית. אמנם הברקזיט יצר בלבול וחוסר ודאות אצל משקיעים מכל העולם, אבל כאן העסקים לא פסקו לרגע. ולכן, אני ממליץ לכולם להיות אקטיביים ומהירים. דווקא בתקופה הזאת. היום, יותר מתמיד, יש הזדמנויות עסקיות מצוינות בלונדון. מפגשים עם יזמים צעירים זה החלק שאני הכי נהנה ממנו בשנים האחרונות, הם היוצרים של העתיד. הם חושבים על פתרונות גלובליים שישפרו את החיים של כולנו על הגלובוס הזה. זאת אחת הסיבות שהקמתי את לאבס. לקדם רעיונות ועסקים גלובליים.
"לכל מי שיצטרף ללאבס, אנחנו נעניק כלים ונזרז תהליכים. הבסיס של לאבס הוא לונדון. כבר עכשיו פועלים בה ארבעה מרכזים, ואנחנו בשלבי הקמה של עוד שלושים מרכזים, רק בלונדון. הסניף הראשון מחוץ ללונדון יפתח בקרוב בישראל במגדל החדש - עזריאלי שרונה".
ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים, שהגיע אף הוא לוועידת כלכליסט בלונדון, אמר: "הוועידה הזו עושה לי דז'ה וו - בתחילת שנות ה-90 טסתי להרבה ועידות כיזם וראיתי כמה הן חשובות כי הן יצרו לי קשרים וחיבורים וכמה ישראל חשובה לי ולחיבור לשותפים בכל העולם. אי הוודאות שרואים בעולם היא יתרון לישראלים כי כשיש אי ודאות אנחנו רואים הזדמנויות ואנחנו מהירים יותר מהאחרים. יש לנו יתרון רב לחפש עוד שותפויות ולפתח את הטכנולוגיה שלנו בעולם. מחר אדבר על ירושלים וההזדמנויות בה. יש הזדמנויות רבות בעיר שלנו".
מו"ל כלכליסט, יואל אסתרון, אמר בפתיחת הוועידה, "מהיום הראשון חדשנות וטכנולוגיה היו במרכז ובקדמת הבמה של כלכליסט. אנו מאמינים כי הייטק הוא מנוע הצמיחה של הכלכלה הישראלית והסיכוי הטוב ביותר שלנו להיות שחקן בזירה בבינלאומית. למטרה זו, אנו מתמקדים בחדשות טכנולוגיה ומקיימים כמה ועידות בנושא כל שנה".
בהמשך דיבר מארק רגב, שגריר ישראל בבריטניה. "טוב להיות כאן הערב בוועידת כלכליסט, עיתון הכלכלה הגדול בישראל אז אתחיל בחדשות כלכליות - כשגריר ישראל, היה לי העונג לבקר בבורסת לונדון פעמיים בשנה האחרונה. היום יש 28 חברות ישראליות שנסחרות בבורסת לונדון וזו הוכחה שישראל, שהייתה פעם אומת הסטארט-אפ התבגרה לכדי אומת החדשנות.
"בשנה שעברה הסחר בין ישראל לבריטניה הגיע ל-5 מיליארד פאונד, ויצר משרות ושגשוג בשתי המדינות. יחסי המסחר של המדינות שלנו פורחים בגלל המסירות ההדדית לתמיכה בחדשנות. חברות ישראליות רואות בבריטניה מדינה עם ניסיון והון שדרושים להן כדי להצליח. ובגלל שחברות בריטיות רואות בישראל מדינה מבטיחה שחולקת את אותם ערכים ומעודדת עסקים וכישרון.
"זה תענוג לראות את כולכם כאן הערב ואני בטוח שהיחסים בין ישראל לבריטניה יתחזקו עוד יותר".
דיוויד קוורי, שגריר בריטניה בישראל אמר בפתיחת הוועידה, "אני חייב להודות לכולם בכלכליסט, שנה שעברה הייתה הצלחה אדירה ונראה לי שהשנה יהיה אפילו יותר טוב. יחסי העסקים בין ישראל לברטניה מעולם לא היו טובים יותר. המסקנה היחידה שלנו היא שאנחנו יכולים לעשות דברים טובים אפילו יותר בעתיד ולהמשיך לבנות את היחסים האלה, והוועידה מחר היא הזדמנות מצוינת לכך. הרבה אנשים תוהים מה תהיה ההשפעה של ברקיזט, מה שבטוח הוא ששני דברים לא ישתנו: אחד הוא התיאבון של ממשלת בריטניה לעשות עוד עסקים עם ישראל והשני הוא התיאבון של חברות בבריטניה לעשות עוד עסקים עם ישראל. ה שחשוב זה לזהות את ההזדמנויות האלה".