עוד שמות חמים בוועידת לונדון: איש הענן של אמזון ומוריד הגשם של מיקרוסופט
ועידת כלכליסט תפגיש בלונדון את בכירי עולם העסקים הבריטי עם יזמי ההייטק הישראלי. 13-15 בספטמבר
לחצו לפרטים ולהרשמה לוועידת לונדון
זק (צחי) וייספלד, שאחראי על הקמת וניהול האקסלרטורים של מיקרוסופט ונחשב לאחד הישראלים הבכירים בענקית התוכנה, נודע בכינוי "מוריד הגשם של מיקרוסופט". לווייספלד משימה לא פשוטה: לחבר את החברה מחדש לעולם הסטארט־אפים כדי להשיב לה את החדשנות והיצירתיות שאבדו עם ההתנפחות לממדי ענק. חמש שנים אחרי שיצא למשימה, האקסלרטורים של מיקרוסופט מגלגלים 300 מיליון דולר בשנה. שבעה כבר פועלים — בתל אביב, בנגלור, שנגחאי, בייג'ין, ברלין, לונדון וסיאטל — ויש עוד כמה בתכנון. הם כבר הצמיחו 647 סטארט־אפים, שגייסו יחד כמעט 3 מיליארד דולר (ממוצע של יותר מ־5 מיליון דולר לסטארט־אפ) ורשמו שלוש הנפקות ו־45 אקזיטים.
דארן מאורי הוא מנהל הפיתוח העסקי באזור EMEA של שירותי הענן של אמזון (AWS). פלטפורמת הענן של החברה נחשבת לגדולה בתחום, ושירותיה עומדים בבסיס הפעילות של מרבית השירותים והאפליקציות שעושים שימוש ביכולות מבוססות ענן. בין לקוחותיה בעבר ובהווה נמנים שמות כמו נטפליקס, סנאפ, יוניליבר, קלוג'ס, איירבנב ואדובי. מאורי עבד כמנהל המכירות לתעשייה של מיקרוסופט לפני שעבר ל-AWS, שם הוא מוביל את מאמצי החדירה של החברה לשוק וגיוס הלקוחות באזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה.
מקרן ההון סיכון Eight Roads, שהשקעות העבר וההווה שלה כוללות חברות דוגמת עליבאבא, Appsflyer והייבוב, יגיעו לוועידה שני נציגים: השותף קווין קימבר וסגן הנשיא רוהיט קרישנאן. קימבר החזיק בעבר בתפקידים בכירים בחברות כמו SAP, שם כיהן כמנהל המכירות של מוצרי הענן של החברה, ו-Zuora, שם ניהל את פעילותה באזור EMEA. במקביל לפעילותו בעולם ההשקעות וההון סיכון הוא משמש גם כיועץ לדירקטוריונים של Blink ו-Rimila והוא אחד ממייסדי חברת הייעוץ Kona Partnership, שמסייעת לסטארט-אפים בשלבים מוקדמים לחדור לשוק.
גיוס עובדים בפלטפורמות דיגיטליות
כריס אוליוט, סמנכ"ל אבטחת המידע של רויאל בנק אוף סקוטלנד, יספר איך אחד הבנקים הגדולים בבריטניה מתמודד עם איומי סייבר שהולכים ומחמירים. אוליוט נחשב לאחד ממומחי אבטחת המידע החשובים בבריטניה, אולם מרבית פעילותו בנושא נמצאת תחת מעטה חשאיות מכיוון שב־2002–2016 הוא כיהן במגוון תפקידי מפתח בקבוצת אבטחת התקשורת האלקטרונית של GCHQ, המקבילה הבריטית של ה־NSA.דייוויד באטרס הוא שותף בקרן ההון סיכון 83North (לשעבר Greylock IL). עד אפריל האחרון היה מנכ"ל שירות הזמנת המשלוחים Just Eat, והוא גם מייסד הפעילות של השירות בבריטניה ממייסדיו. השירות הבריטי, שזמין ב-13 מדינות, נחשב לאחד השחקנים הגדולים בתחום, והגדול ביותר שבסיסו מחוץ לארה"ב. בבריטניה, למשל, מאפשר השירות להזמין משלוחים מיותר מ-27 אלף מסעדות שונות. באטרס החל את דרכו בעולם העסקים כאיש מכירות ומנהל בקוקה קולה, עד שפרש בינואר 2006 כדי להשיק את Just Eat בממלכה המאוחדת.
שרון ארגוב היא סגנית נשיא בכירה ב-Hibob. הייבוב הוקמה כחברה בריטית עם משרד פיתוח ישראלי. היא פיתחה מערכת מבוססת ענן למנהלי משאבי אנוש בחברות קטנות ובינוניות, שמאפשרת להם לנהל מאגר נתונים נרחב על העובדים, לנהל את החוזים והמסמכים שלהם וכן את תכניות האופציות, עמלות ובונוסים לאנשי מכירות, ניהול משכורות, חופשות והטבות. מה שמבדל אותה מחברות דומות הוא מערכת נוספת לניהול הביטוחים של העובדים המסופקים מטעם מקום העבודה, כמו ביטוח פנסיוני או ביטוח בריאות. לארגוב ניסיון רב שנים בעולם היזמות והעסקים, ובין השאר החזיקה בתפקידים בכירים בחברות כמו 888 ורנדום לוג'יק. לפני שהצטרפה להייבוב שימשה ארגוב כמנכ"לית Funbird, סטארט-אפ בריטי שפעל להנגשת מקורות מימון חדשים לעסקים קטנים.
רוברט סוורלינג הוא מנכ"ל משותף של The Up Group, החברה המובילה באירופה לגיוס עובדים בכירים ונטוורקינג בפלטפורמות דיגיטליות. מאז הוקמה ב-2007, סיפקה החברה שירותי גיוס ותובנות אסטרטגיות לחברות כמו איירבנב, גוגל, ספוטיפיי, איביי, Gett, HSBC, פייסבוק וראלף לורן. סוורלינג הצטרף לחברה ב-2013. קודם לכן הוא הוביל את פיתוח העסקים החדשים בגוגל ושימש כמייסד וסמנכ"ל התפעול של Credit Market Analysis שנמכרה ב-2008 למקגרו-היל. במקביל לעבודתו ב-The Up Group הוא משמש גם כיועץ בכיר לקרן ההון סיכון וההשקעות EMK Capital.
הפותחים: ראש עיריית י-ם ויו"ר בורסת לונדון
שמות אלה מצטרפים לרשימה ארוכה של דוברים, משקיעים ויזמים שכבר פורסמה:
את הוועידה יפתחו ראש העיר ירושלים ניר ברקת, בעבר אחד המשקיעים הבולטים בהייטק הישראלי, ויו"ר בורסת לונדון חוויאר רולט. בורסת לונדון היא השלישית בגודלה בעולם, ונכון להיום רשומות בה כ־2,300 חברות. רולט, יליד צרפת, גדל בצרפת ובאלג'יריה והוא בעל תואר שני בניהול מדע ופיננסים מ־KEDGE Business School ותואר במינהל עסקים מאוניברסיטת קולומביה. הוא עבד במשך עשור בגולדמן זאקס ובהמשך במוסדות פיננסיים נוספים. לבורסת לונדון הוא הצטרף ב־2009, ובהנהגתו ביצע הארגון שורה של מהלכי רכישה והתרחבות.
אחד האורחים המרכזיים בוועידה יהיה איש העסקים הישראלי טדי שגיא. את הונו הראשוני עשה שגיא כשהקים והנפיק את פלייטק, ענקית התוכנה לאתרי הימורים. בשנים האחרונות התמקד שגיא בהשקעות בתחומי הטכנולוגיה והנדל"ן, וכן רכש את מתחם שוק קמדן מרקט בלונדון והפך אותו לאחת האטרקציות התיירותיות הפופולריות בעיר. בישראל שגיא עומד להשיק מתחם גדול של חללי עבודה משותפים בשם Labs במגדל עזריאלי שרונה. שגיא ממעט להתראיין ולדבר באירועים פומביים, והשתתפותו היא הזדמנות נדירה לגלות את החזון של אחד הישראלים המצליחים בעולם.
טכנולוגיות לשיפור יכולות של ספורטאים
מעולם הספורט יגיע לוועידה ד"ר טוני סטרודוויק, מנהל הפיתוח האתלטי של מנצ'סטר יונייטד. במסגרת תפקידו אחראי סטרודוויק לפיתוח ושימור הכושר הגופני של השחקנים. בוועידה הוא צפוי לדבר על שימוש בטכנולוגיות חדישות לשיפור יכולות על המגרש.
סיימון דבונשייר, יועץ החדשנות של ממשלת בריטניה, יגיע לוועידה כדי לספר איך הופכים גוף שמרני לגורם חדשנות שמאמץ יזמים וסטארטאפיסטים כדי לקדם את השירותים לאזרח. דבונשייר, קצין ב"מסדר המצוין ביותר של האימפריה הבריטית", הגדול שבין מסדרי האבירות של הממלכה המאוחדת, הוא יזם בעל פעילות פורה בתחום הטלקום. בין השאר הוא שימש כמנהל הקמפיינים של וירג'ין מובייל והחזיק בתפקידים בכירים ב־O2 ובטלפוניקה.
קרלוס דומינגו הוא מייסד ושותף־מנהל בקרן ההון סיכון Spice, שגייסה 100 מיליון דולר על מנת להתמקד בהשקעות בתחום הבלוקצ'יין. דומינגו נחשב לאחת מהדמויות הבכירות בעולם הטלקום, ובעבר כיהן כנשיא חטיבת המו"פ של טלפוניקה.
ז'אן־מארק פאטויו הוא שותף־מנהל בקרן ההון סיכון Partech Ventures, שהשקיעה בעבר בחברות כמו אלוט, וריפון או איידיסיה ביומטריקס, שנרכשה על ידי אינטל. פאטויו, בעל תואר בהנדסה מ־Supelec ובעל MBA מ־HEC, היה בעבר מהנדס בחטיבת הכורים הגרעיניים של Cegelec. לפני שהצטרף ל־Partech ב־1996 הוא היה שותף ב־Finovelec, שנחשבת לקרן הסיד הראשונה בצרפת.
הפיתוח הבא של מייסדי מובילאיי
מעולם ההון סיכון והפיננסים בישראל יגיעו לוועידה חיים שני, שותף־מנהל ב־Israel Growth Partners; מנכ"לית לאומי־טק יפעת אורון; רפי קסטן, שותף מנהל ב־JVP; ניר בלומברגר, שותף ב־Accel; הראל בית און, מייסד ושותף כללי בקרן ויולה; פיונה דרמון, שותפה וסמנכ"לית תפעול ב־JVP; יוסי מולדבסקי, מייסד ויו"ר Plus Ventures; דניאל שנער, מנכ"ל כלל־טק, זרוע ההשקעות בהייטק הישראלי של המיליארדר לן בלווטניק; לימור בקר, מנהלת הפעילות בישראל של ,Hamilton Lane, טל בר נוח, מייסד קרן דיסראפטיב, ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף ב־JVP Media Labs וב־HFN ועוד רבים.
בוועידה ישתתפו גם נציגים של עשרות סטראט־אפים, בהם אלעד צרפתי, סגן נשיא בכיר ב־OrCam, שהקימו ב־2010 מייסדי מובילאיי פרופ' אמנון שעשוע וזין אבירם. OrCam פיתחה מערכת ייעודית לעיוורים ומוגבלי ראייה שנועדה להקל עליהם בחיי היום יום. המערכת אינה דורשת חיבור אינטרט רציף או סמארטפון, אלא כוללת מחשב נייד וסט של אוזנייה ומשקפיים מיוחדים. המערכת מסוגלת לזהות פנים של עוברים ושבים, להקריא שלטים ולהתריע מפני סכנות.
גם מייסד Minute Media אסף פלד ישתתף בוועידה. בפברואר האחרון גייסה החברה 15 מיליון דולר. Minute Media מאפשרת לחובבי ספורט לייצר תוכני מולטימדיה, סרטוני וידיאו, כתבות ותמונות שבאמצעותם הם יכולים לספר את הסיפורים מזווית אישית. בחודש מאי 2016 השיקה Minute Media את 12up, פלטפורמה ייעודית לספורט אמריקאי, ובתוך פחות משמונה חודשים היא צברה מיליוני משתמשים.
החברה שהקים ובראשה עומד פרי דייווידסון, Syqe Medical, פיתחה משאף ייחודי המאפשר מתן צמחים ברמת דיוק ובטיחות של תרופה. הצמח הראשון שאותו הטמיעה החברה במשאף הוא קנאביס רפואי ובעתיד מתוכננת הטמעת צמחים רפואיים נוספים. הטכנולוגיה של סאיקי הופכת את צמח הקנאביס לאבקה ומאפשרת שימוש במנות אחידות.
בועז יערי הוא מייסד ומנכ"ל חברת הפינטק הלונדונית Sharegain. החברה פיתחה פלטפורמה ייחודית שמאפשרת למשקיעים שמחזיקים במניות ואגרות חוב להלוות אותם למשתמשים שמעוניינים בכך (למשל, לצורך ביצוע שורט), וכך להרוויח כסף מניירות הערך שברשותם בלי קשר לביצועיהם בשוק ההון.
פלטפורמות משפרות קניות
לירון דמרי, מייסד Forter, הקים חברה שפיתחה שירות מבוסס ענן שמאפשר לרשתות קמעונאיות בינוניות וגדולות לחסוך במומחי ניהול סיכונים, הוצאה שמכבידה על מערך המכירות ומבוססת על מידע מצומצם. מערכת ניהול הסיכונים ואיתור הרמאויות של פורטר סוקרת את כלל העסקאות בכלל בתי העסק איתם היא עובדת וכך מצליחה לאשר מספר רב יותר של עסקאות ולהגדיל את המכירות על ידי זיהוי מדויק יותר של רמאויות אשראי. המערכת האוטומטית שפיתחה מצמצמת משמעותית את מספר מנהלי הסיכונים שנדרשים לעבור על עסקאות כדי לאשר אותן.
אפליקציית Shupperz של טל רובינשטיין מסייעת לחובבי השופינג בנקודה קריטית: מה עושים אם יש מוצר בחו"ל שזמין בחנויות פיסיות בלבד, או שלא ניתן לשלוח לישראל? אפשר לחכות שחבר או קרוב משפחה יצא לטיול לחו"ל ולבקש טובה, או להשתמש באפליקציה ולהתחבר לרוכשים מקומיים שיכולים לאתר את המוצרים החמים ביותר מחנויות מקומיות ולא מוכרות, לרכוש ולשלוח למשתמש בכל מקום שבו הוא נמצא בעולם.
בנוסף הבנק מחפש הזדמנויות השקעה במודל קרנות פרטיות וקרנות הון סיכון שלב ה-late stage, בחברות בעלות מודל עסקי מוכח, צוות ניהולי חזק, לצד משקיעים מובילים. ההשקעה יכולה להיות ישירה בחברה או קניית מניות משנית מבעלי מניות קיימים עם גמישות באופן האקזיט. היקף ההשקעה המתוכנן הוא 10 מיליון דולר.
משתתף נוסף בוועידה הוא פרופ' משה צבירן, דיקן בית הספר לניהול ע"ש ג'רמי קולר באוניברסיטת תל אביב, הנחשב לאחד המומחים הגדולים בעולם בתחום טכנולוגיית המידע, ומחקרו מתמקד בתחומים כמו יזמות, חדשנות, סייבר, מערכות מידע ומדיניות ציבורית. משתתפים נוספים הם שמוליק ארבל ראש המערך המסחרי בבנק לאומי, משה לחמני יו”ר שיכון ובינוי ואלון שפייזר מנכ"ל חברת עדן, החברה לפיתוח מרכז העיר ירושלים, שמוביל ומקדם את פיתוחו של רובע העסקים החדש 'הכניסה לעיר' בירושלים.
איך נערכים לברקזיט
מהשלוחה הבריטית של פירמת רואי החשבון היוקרתית KPMG יגיע השותף הבכיר קווין סמית', שמוביל את היערכות הפירמה להתמודדות עם הברקזיט והשלכותיו האפשריות על השוק והחברות השונות ש-KPMG עובדת איתן. בוועידת עתידה סמית' להסביר איך הברקזיט המתקרב ישנה את כלכלת בריטניה ואיך חברות שעובדות עם השוק הבריטי צריכות להיערך אליו.
כן יכבד בנוכחותו את הוועידה שגריר בריטניה בישראל, דייוויד קוורי, שקודם לכן כיהן כמזכירו האישי של ראש ממשלת בריטניה אז, טוני בלייר, ובתפקידים בכירים בשירות הדיפלומטי ובמשרד החוץ הבריטי, ובהם ראש אגף המזרח הקרוב וצפון אפריקה.