ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת לונדון

ההייטק הישראלי פוגש את בכירי עולם העסקים הבריטי בלונדון

השמות החמים בעולם העסקים הבריטי והגורמים החדשניים בהייטק הישראלי ייפגשו על במה אחת בוועידת לונדון השנייה של כלכליסט ובנק לאומי בספטמבר. בין הנושאים החמים בוועידה: סייבר, פינטק, ספורט־טק וחדשנות בעולמות הריטייל

עומר כביר 12:3408.08.17

"כלכליסט" מגיע בפעם השנייה לבירת העסקים והחדשנות של אירופה, ומביא את השמות הבולטים בעולם העסקים הבריטי למפגש עם הגורמים החדשניים בהייטק הישראלי. בין הנושאים החמים של הוועידה: סייבר, פינטק, ספורט־טק וחדשנות בעולמות הריטייל.

 

הוועידה, שכותרתה השנה The Next Game Changers, תימשך שלושה ימים ותיפתח ב־13 בספטמבר באחד המיקומים המבוקשים בעיר - Radio Rooftop Bar של מלון Strand. למחרת ייערך הכנס המרכזי, שיתקיים במיקום ייחודי ובאווירה יוצאת דופן בקמדן מרקט. היום השלישי יוקדש לסדרת מפגשי meet&pitch, שיפגישו יזמים עם משקיעים בכירים מקרנות הון סיכון מובילות ולקוחות מתאגידים בריטיים מובילים.

 

 

לחצו לפרטים ולהרשמה לוועידת לונדון

 

את הוועידה יפתחו ראש העיר ירושלים ניר ברקת, בעבר אחד המשקיעים הבולטים בהייטק הישראלי, ויו"ר בורסת לונדון חוויאר רולט. בורסת לונדון היא השלישית בגודלה בעולם, ונכון להיום רשומות בה כ־2,300 חברות. רולט, יליד צרפת, גדל בצרפת ובאלג'יריה והוא בעל תואר שני בניהול מדע ופיננסים מ־KEDGE Business School ותואר במינהל עסקים מאוניברסיטת קולומביה. הוא עבד במשך עשור בגולדמן זאקס ובהמשך במוסדות פיננסיים נוספים. לבורסת לונדון הוא הצטרף ב־2009, ובהנהגתו ביצע הארגון שורה של מהלכי רכישה והתרחבות.

  

מימין: יו"ר בורסת לונדון חוויאר רולט, מנכ"לית לאומי־טק יפעת אורון, ראש עיריית ירושלים ניר ברקת ומייסד Minute Media אסף פלד מימין: יו"ר בורסת לונדון חוויאר רולט, מנכ"לית לאומי־טק יפעת אורון, ראש עיריית ירושלים ניר ברקת ומייסד Minute Media אסף פלד צילומים: גטי אימג'ס, עמית שעל, אוהד צויגנברג

 

 

אחד האורחים המרכזיים בוועידה יהיה איש העסקים הישראלי טדי שגיא. את הונו הראשוני עשה שגיא כשהקים והנפיק את פלייטק, ענקית התוכנה לאתרי הימורים. בשנים האחרונות התמקד שגיא בהשקעות בתחומי הטכנולוגיה והנדל"ן, וכן רכש את מתחם שוק קמדן מרקט בלונדון והפך אותו לאחת האטרקציות התיירותיות הפופולריות בעיר. בישראל שגיא עומד להשיק מתחם גדול של חללי עבודה משותפים בשם Labs במגדל עזריאלי שרונה. שגיא ממעט להתראיין ולדבר באירועים פומביים, והשתתפותו היא הזדמנות נדירה לגלות את החזון של אחד הישראלים המצליחים בעולם.

 

מעולם הספורט יגיע לוועידה ד"ר טוני סטרודוויק, מנהל הפיתוח האתלטי של מנצ'סטר יונייטד. במסגרת תפקידו אחראי סטרודוויק לפיתוח ושימור הכושר הגופני של השחקנים. בוועידה הוא צפוי לדבר על שימוש בטכנולוגיות חדישות לשיפור יכולות על המגרש.

 

סיימון דבונשייר, יועץ החדשנות של ממשלת בריטניה, יגיע לוועידה כדי לספר איך הופכים גוף שמרני לגורם חדשנות שמאמץ יזמים וסטארטאפיסטים כדי לקדם את השירותים לאזרח. דבונשייר, קצין ב"מסדר המצוין ביותר של האימפריה הבריטית", הגדול שבין מסדרי האבירות של הממלכה המאוחדת, הוא יזם בעל פעילות פורה בתחום הטלקום. בין השאר הוא שימש כמנהל הקמפיינים של וירג'ין מובייל והחזיק בתפקידים בכירים ב־O2 ובטלפוניקה.

 

מימין קרלוס דומינגו טדי שגיא פיונה דרמון ודיוויד פוגל מימין קרלוס דומינגו טדי שגיא פיונה דרמון ודיוויד פוגל

 

 

גארת' ריס־ג'ון הוא מנהל הפעילות הדיגיטלית של TOPMAN מקבוצת TOPSHOP, רשת האופנה הפופולרית. לרשת, שנוסדה ב־1978, יותר מ־400 חנויות באירופה, אמריקה, אסיה, אפריקה ואוסטרליה. בוועידה עתיד ריס־ג'ון לדבר על המעבר שעושה הרשת לעולם הדיגיטל ולספר איך הופכים פעילות מסחרית פיזית להצלחה מקוונת כלל־עולמית. ריס־ג'ון, בעל תואר ראשון בגלסיולוגיה, חקר הקרחונים, הצטרף לפני כארבע שנים ל־TOPMAN, שם כיהן כמנהל פעילות האי־קומרס לפני שמונה לתפקידו הנוכחי ב־2014.

 

מעולם הפארם הבריטי תגיע לוועידה הלן נורמויל, מנהלת השיווק של Boots, רשת הפארם הגדולה בבריטניה שמפעילה 2,500 סניפים. נורמויול החזיקה בתפקידים בכירים במוטורולה וכיהנה כדירקטורית ב־BBC וכסמנכ"לית שיווק של קבוצת תיווך הנדל"ן Countrywide.

 

כריס אוליוט, סמנכ"ל אבטחת המידע של רויאל בנק אוף סקוטלנד, יספר איך אחד הבנקים הגדולים בבריטניה מתמודד עם איומי סייבר שהולכים ומחמירים. אוליוט נחשב לאחד ממומחי אבטחת המידע החשובים בבריטניה, אולם מרבית פעילותו בנושא נמצאת תחת מעטה חשאיות מכיוון שב־2002–2016 הוא כיהן במגוון תפקידי מפתח בקבוצת אבטחת התקשורת האלקטרונית של GCHQ, המקבילה הבריטית של ה־NSA.

 

דייוויד פוגל הוא מייסד ומשקיע ב־Accelerated Digital Venture הלונדונית, שהשקיעה בחברות כמו B-Secur, WeFarm ו־Push Doctor. פוגל, בוגר לימודי כלכלה ותואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר־אילן, עמד בעבר בראש חברת הייעוץ הגרמנית Skillnet וכיהן כמשנה למנהל אקסלרטור Wayra של טלפוניקה.

 

 

מימין דיוויד קווארי, טוני סטראדוויק, לימור בקר וגארת' ריס מימין דיוויד קווארי, טוני סטראדוויק, לימור בקר וגארת' ריס

 

 

קרלוס דומינגו הוא מייסד ושותף־מנהל בקרן ההון סיכון Spice, שגייסה 100 מיליון דולר על מנת להתמקד בהשקעות בתחום הבלוקצ'יין. דומינגו נחשב לאחת מהדמויות הבכירות בעולם הטלקום, ובעבר כיהן כנשיא חטיבת המו"פ של טלפוניקה.

 

ז'אן־מארק פאטויו הוא שותף־מנהל בקרן ההון סיכון Partech Ventures, שהשקיעה בעבר בחברות כמו אלוט, וריפון או איידיסיה ביומטריקס, שנרכשה על ידי אינטל. פאטויו, בעל תואר בהנדסה מ־Supelec ובעל MBA מ־HEC, היה בעבר מהנדס בחטיבת הכורים הגרעיניים של Cegelec. לפני שהצטרף ל־Partech ב־1996 הוא היה שותף ב־Finovelec, שנחשבת לקרן הסיד הראשונה בצרפת.

 

מעולם ההון סיכון והפיננסים בישראל יגיעו לוועידה חיים שני, שותף־מנהל ב־Israel Growth Partners; מנכ"לית לאומי־טק יפעת אורון; רפי קסטן, שותף מנהל ב־JVP; ניר בלומברגר, שותף ב־Accel; הראל בית און, מייסד ושותף כללי בקרן ויולה; פיונה דרמון, שותפה וסמנכ"לית תפעול ב־JVP; יוסי מולדבסקי, מייסד ויו"ר Plus Ventures; דניאל שנער, מנכ"ל כלל־טק, זרוע ההשקעות בהייטק הישראלי של המיליארדר לן בלווטניק; לימור בקר, מנהלת הפעילות בישראל של ,Hamilton Lane, טל בר נוח, מייסד קרן דיסראפטיב, ד"ר נמרוד קוזלובסקי, שותף ב־JVP Media Labs וב־HFN ועוד רבים.

 

בוועידה ישתתפו גם נציגים של עשרות סטראט־אפים, בהם אלעד צרפתי, סגן נשיא בכיר ב־OrCam, שהקימו ב־2010 מייסדי מובילאיי פרופ' אמנון שעשוע וזין אבירם. OrCam פיתחה מערכת ייעודית לעיוורים ומוגבלי ראייה שנועדה להקל עליהם בחיי היום יום. המערכת אינה דורשת חיבור אינטרט רציף או סמארטפון, אלא כוללת מחשב נייד וסט של אוזנייה ומשקפיים מיוחדים. המערכת מסוגלת לזהות פנים של עוברים ושבים, להקריא שלטים ולהתריע מפני סכנות.

 

גם מייסד Minute Media אסף פלד ישתתף בוועידה. בפברואר האחרון גייסה החברה 15 מיליון דולר. Minute Media מאפשרת לחובבי ספורט לייצר תוכני מולטימדיה, סרטוני וידיאו, כתבות ותמונות שבאמצעותם הם יכולים לספר את הסיפורים מזווית אישית. בחודש מאי 2016 השיקה Minute Media את 12up, פלטפורמה ייעודית לספורט אמריקאי, ובתוך פחות משמונה חודשים היא צברה מיליוני משתמשים.

 

החברה שהקים ובראשה עומד פרי דייווידסון, Syqe Medical, פיתחה משאף ייחודי המאפשר מתן צמחים ברמת דיוק ובטיחות של תרופה. הצמח הראשון שאותו הטמיעה החברה במשאף הוא קנאביס רפואי ובעתיד מתוכננת הטמעת צמחים רפואיים נוספים. הטכנולוגיה של סאיקי הופכת את צמח הקנאביס לאבקה ומאפשרת שימוש במנות אחידות.

 

בועז יערי הוא מייסד ומנכ"ל חברת הפינטק הלונדונית Sharegain. החברה פיתחה פלטפורמה ייחודית שמאפשרת למשקיעים שמחזיקים במניות ואגרות חוב להלוות אותם למשתמשים שמעוניינים בכך (למשל, לצורך ביצוע שורט), וכך להרוויח כסף מניירות הערך שברשותם בלי קשר לביצועיהם בשוק ההון.

 

 

מימין טל רובינשטיין, פרופ' משה צבירן, בועז יערי ואלעד צרפתי מימין טל רובינשטיין, פרופ' משה צבירן, בועז יערי ואלעד צרפתי

 

 

לירון דמרי, מייסד Forter, הקים חברה שפיתחה שירות מבוסס ענן שמאפשר לרשתות קמעונאיות בינוניות וגדולות לחסוך במומחי ניהול סיכונים, הוצאה שמכבידה על מערך המכירות ומבוססת על מידע מצומצם.  מערכת ניהול הסיכונים ואיתור הרמאויות של פורטר סוקרת את כלל העסקאות בכלל בתי העסק איתם היא עובדת וכך מצליחה לאשר מספר רב יותר של עסקאות ולהגדיל את המכירות על ידי זיהוי מדויק יותר של רמאויות אשראי. המערכת האוטומטית שפיתחה מצמצמת משמעותית את מספר מנהלי הסיכונים שנדרשים לעבור על עסקאות כדי לאשר אותן.

 

אפליקציית Shupperz של טל רובינשטיין מסייעת לחובבי השופינג בנקודה קריטית: מה עושים אם יש מוצר בחו"ל שזמין בחנויות פיסיות בלבד, או שלא ניתן לשלוח לישראל? אפשר לחכות שחבר או קרוב משפחה יצא לטיול לחו"ל ולבקש טובה, או להשתמש באפליקציה ולהתחבר לרוכשים מקומיים שיכולים לאתר את המוצרים החמים ביותר מחנויות מקומיות ולא מוכרות, לרכוש ולשלוח למשתמש בכל מקום שבו הוא נמצא בעולם.

 

משתתף נוסף בוועידה הוא פרופ' משה צבירן, דיקן בית הספר לניהול ע"ש ג'רמי קולר באוניברסיטת תל אביב, הנחשב לאחד המומחים הגדולים בעולם בתחום טכנולוגיית המידע, ומחקרו מתמקד בתחומים כמו יזמות, חדשנות, סייבר, מערכות מידע ומדיניות ציבורית. משתתפים נוספים הם שמוליק ארבל ראש המערך המסחרי בבנק לאומי, משה לחמני יו”ר שיכון ובינוי ואלון שפייזר מנכ"ל חברת עדן, החברה לפיתוח מרכז העיר ירושלים, שמוביל ומקדם את פיתוחו של רובע העסקים החדש 'הכניסה לעיר' בירושלים.

 

מהשלוחה הבריטית של פירמת רואי החשבון היוקרתית KPMG יגיע השותף הבכיר קווין סמית', שמוביל את היערכות הפירמה להתמודדות עם הברקזיט והשלכותיו האפשריות על השוק והחברות השונות ש-KPMG עובדת איתן. בוועידת עתידה סמית' להסביר איך הברקזיט המתקרב ישנה את כלכלת בריטניה ואיך חברות שעובדות עם השוק הבריטי צריכות להיערך אליו.

 

כן יכבד בנוכחותו את הוועידה שגריר בריטניה בישראל, דייוויד קוורי, שקודם לכן כיהן כמזכירו האישי של ראש ממשלת בריטניה אז, טוני בלייר, ובתפקידים בכירים בשירות הדיפלומטי ובמשרד החוץ הבריטי, ובהם ראש אגף המזרח הקרוב וצפון אפריקה.

 

מוריד הגשם של מיקרוסופט

מענקית הפיננסים קרדיט סוויס יגיע לוועידה פיליפ סרף, ראש תחום טכנולוגיה, מדיה וטלקום באזור EMEA. סרף עבד במשך 14 שנה בתפקידים בכירים בבנק ההשקעות ליהמן בראדרס, לפני שהצטרף לקרדיט סוויס ב-2008.

 

דייוויד באטרס הוא שותף בקרן ההון סיכון 83North (לשעבר Greylock IL). עד אפריל האחרון היה מנכ"ל שירות הזמנת המשלוחים Just Eat, והוא גם מייסד הפעילות של השירות בבריטניה ממייסדיו. השירות הבריטי, שזמין ב-13 מדינות, נחשב לאחד השחקנים הגדולים בתחום, והגדול ביותר שבסיסו מחוץ לארה"ב. בבריטניה, למשל, מאפשר השירות להזמין משלוחים מיותר מ-27 אלף מסעדות שונות. באטרס החל את דרכו בעולם העסקים כאיש מכירות ומנהל בקוקה קולה, עד שפרש בינואר 2006 כדי להשיק את Just Eat בממלכה המאוחדת.

  

מימין דיוויד באטרס, דארן מאורי, עידו ארליכמן וצחי וייספלד מימין דיוויד באטרס, דארן מאורי, עידו ארליכמן וצחי וייספלד צילום: שרון דרעי

 

 

צחי וייספלד, שאחראי על הקמת וניהול האקסלרטורים של מיקרוסופט ונחשב לאחד הישראלים הבכירים בענקית התוכנה, נודע בכינוי "מוריד הגשם של מיקרוסופט". לווייספלד משימה לא פשוטה: לחבר את החברה מחדש לעולם הסטארט־אפים כדי להשיב לה את החדשנות והיצירתיות שאבדו עם ההתנפחות לממדי ענק. חמש שנים אחרי שיצא למשימה, האקסלרטורים של מיקרוסופט מגלגלים 300 מיליון דולר בשנה. שבעה כבר פועלים — בתל אביב, בנגלור, שאנגחאי, בייג'ין, ברלין, לונדון וסיאטל — ויש עוד כמה בתכנון. הם כבר הצמיחו 647 סטארט־אפים, שגייסו יחד כמעט 3 מיליארד דולר (ממוצע של יותר מ־5 מיליון דולר לסטארט־אפ) ורשמו שלוש הנפקות ו־45 אקזיטים.

 

מנכ"ל Crossrider, עידו ארליכמן, עומד בראש אחת מחברות האדטק המובילות בעולם, שיוצרת פלטפורמות טכנולוגיות לאופטימיזציה ומוניטיזציה של תוכן רשת ומובייל, ומספקת פתרון מקיף לניהול פרסום וחוויית משתמש מקוונים.

 

דארן מאורי הוא מנהל הפיתוח העסקי באזור EMEA של שירותי הענן של אמזון (AWS). פלטפורמת הענן של החברה נחשבת לגדולה בתחום, ושירותיה עומדים בבסיס הפעילות של מרבית השירותים והאפליקציות שעושים שימוש ביכולות מבוססות ענן. בין לקוחותיה בעבר ובהווה נמנים שמות כמו נטפליקס, סנאפ, יוניליבר, קלוג'ס, איירבנב ואדובי. מאורי, בעל תואר בשיווק ויחסי ציבור מאוניברסיטת אלבמה, כמנהל המכירות לתעשייה של מיקרוסופט לפני שעבר ל-AWS, שם הוא מוביל את מאמצי החדירה של החברה לשוק וגיוס הלקוחות באזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה.

 

x