כנס שוק ההון
שי באב"ד בכנס שוק ההון: "יש לבחון בחיוב הפחתת מס על הבורסה"
מנכ"ל משרד האוצר אמר בכנס שוק ההון 2017 של "כלכליסט" והבנק הבינלאומי, כי "הרגולציה בישראל יכולה להיות בעייתית, יש אובר רגולציה מטורפת"; בנושא מחירי הדירות אמר: "איני חושב שבנק ישראל מחבל במאמצים להוריד את מחירי הדיור - הוא שומר על יציבות המערכת הפיננסית. אך שמירה זו בהחלט פוגעת במאמצינו לעשות רפורמות"
"יש לבחון לחיוב הפחתת מס על הבורסה", כך אמר הבוקר מנכ"ל האוצר שי באב"ד בכנס שוק ההון 2017 של "כלכליסט" והבנק הבינלאומי בשיחה עם ראש מערכת חדשות של "כלכליסט" נעמה סיקולר. "הרגולציה בישראל יכולה להיות בעייתית. יש אובר רגולציה מטורפת. כמות המספרים, היקף הרגולציה, רמת הדיווח, רמת הבירוקרטיה היא מאוד גבוהה".
- איילת שקד בכנס שוק ההון: "צריך להיזהר מעודף רגולציה, לא בכל רעה חולה יש לטפל בציאניד"
- ברבר צדיק: "יש לבצע רגולציה והגבלות על השוק החוץ-בנקאי כפי שיש על המערכת הבנקאית"
"לכן הוקמה ועדה לצמצום הרגולציה", המשיך באב"ד. "כל חקיקה רגולטורית חדשה שתצא, עלותה תובהר היטב. יש עוד הרבה עשייה. תמיד יש קו איזון בין היכולת לתת לשומר סף לעשות את עבודתו ללא השפעה פוליטית לבין אובר עצמאות שיוצר אובר רגולציה ואובר בירוקרטיה. רשות שוק הון עצמאית חשובה ויש צורך ברשות רגולטורים כמו רשות המסים. מצד שני ניתן תמיד להחליט על רמת בירוקרטיה ורגולציה נדרשת. אנו דנים בנושא גם עם יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר כדי לשמר את עצמאות שומר הסף, אך גם לאפשר לעסקים לעשות עסקים, במקום לעסוק ברגולציה.
בנוגע למדיניות של מכירה של בנקים לחברות סיניות, אמר באב"ד: "סלינגר היא שומרת הסף, והדבר חשוב. היא לא בוחנת האם החברה סינית, או לא, אלא האם היא יציבה".
בנושא היחסים עם בנק ישראל אמר מנכ"ל האוצר: "שר האוצר נוגע בנקודה חשובה - החיכוכים בינינו לבין בנק ישראל השומר על המערכת הפיננסית. משרד האוצר מבקש להקטין את יוקר המחיה ולכן נוצרים חיכוכים. כשיש סיכון לגופים גדולים היציבות נפגעת והבנק מתעורר, כפי שראינו בוועדת שטרום, אנו מחפשים יציבות. קשה לומר שאיננו מתייחסים לבנק ישראל, אנו עוסקים יחד בכל נושא מרכזי כמו דיור ובנקים. בסופו של יום בנק ישראל אינו מחוקק ושר האוצר כן.
"איני חושב שבנק ישראל מחבל במאמצים להוריד את מחירי הדיור - הוא שומר על יציבות המערכת הפיננסית. אך שמירה זו בהחלט פוגעת במאמצינו לעשות רפורמות. בנושא מחירי הדיור, ברור לי שהמשימה לא פשוטה. דיור אינו פרח, הוא לא צומח ביום. לבנות דירה לוקח 5 ופעם, לפנינו, זה לקח 13 שנים. אנו ארץ ההייטק, ארץ הסטארט אפ - אך לבנות דירה איננו יודעים. דירת 3 חדרים בתל אביב לא תרד במחירה כמו במקומות אחרים בארץ".
בהתייחסו לתעשיית הסטארט-אפים, אמר באב"ד כי "כסף מגיע מחו"ל אך הסטארט-אפים יוצאים לחו"ל. אנו מדברים על הגנות שמדינת ישראל נותנת לקרנות, המדינה מאפשרת גיוס מהמוסדיים בפחות סיכון וגם מאפשרת הזרמה להייטק, מבחינתנו כולם מרוויחים".
בנושא הכפפת משרד האוצר למנכ"ל אמר: "עניינית, במבנה משרד האוצר יש בעיה, שהחלה עוד לפני. כל מנכ"ל באוצר התמודד עם בעיה מבנית. גדלתי בסקטור הפרטי ומעולם לא ראיתי גוף עם 9 מנכ"לים שאף אחד לא מדווח לאף אחד. אנשי עסקים שיש להם חברות לא שוללים סמכויות מהמנכ"ל שלהם. כל מה שנאמר לאחר 2 דו"חות מבקר מדינה, כל אחד עשה מה שהוא רצה ואנו גמרנו עם גירעון של 20 מיליארד שקל, לאחר מכן נעשה תהליך באוצר - אגף אחד פעל לבד, בלי תיאום. מבקר המדינה ציין שהדבר אינו תקין ולכן מבקר המדינה ביקש הסדרה של סמכויות, רק לעשות סדר. קודמי בתפקיד חיים שני ניסה לעשות סדר, תשאלו אותו מה קרה כשהוא ניסה לעשות סדר. אני החלטתי לתת את הסמכויות לאנשי מקצוע, ועדה חיצונית, שתבחן ותמליץ ותעשה סדר".
בנושא הבחירות הדגיש בא"בד: "מדובר בדבר שנתון לשולחן שר האוצר וראש הממשלה והשרים האחרים, אני ממלא את תפקידי המקצועי. אני שואף להמשיך בתפקידי הציבורי לפחות שלוש שנים".