ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

The Big e

משה רוזנבלום: "גברים קונים חולצות ברשת - אבל אשה לעולם לא תקנה בגד באינטרנט"

מנכ"ל קניוני עופר בוועידת e-Commerce של כלכליסט: "אין ספק שהמסחר המקוון משנה את דפוסי הקנייה. אבל נשים ככל שתתבגרנה ומבנה הגוף ישתנה, לא יכולות לקנות בגדים באינטרנט". מנכ"ל גרופון, תומי שיינפלד: "אחת הסיבות שהקניונים הוירטואלים בארץ עוד מצליחים זה שהצד הלוגיסטי לא מספיק מפותח"

אורנה יפת 12:1905.06.17

שוק הקמעונאות האמריקאי עובר טלטלה. עשרות קניונים נסגרים ומאות חנויות קמעונאות נעלמות. בישראל, יש מי שטומן ראשו באדמה ומסרב להאמין שקניונים יסגרו.

"אתם רואים רק חצי מהתמונה", טען משה רוזנבלום, מנכ"ל קניוני עופר בוועידת e-Commerce של "כלכליסט".

 

"בארה"ב יש תנופת בנייה של קניונים וזה שינוי אורבני שקורה. אם תשאלו את בעלי רשת הקניונים ווסטפילד הוא יספר לכם איך הוא קונה עכשיו קניונים בזול. עולם הקניונים ישתנה ויתחזק. החזק יהיה יותר חזק. לפני 20 שנה אמרנו שלא יהיו בתי קולנוע ונראה סרטים בבית והיום תראו איפה בתי הקולנוע נמצאים בעולם ובישראל. אין ספק שה-e-Commerce משנה את דפוסי הקנייה. אבל נשים ככל שתתבגרנה ומבנה הגוף ישתנה, לא יכולות לקנות בגדים באינטרנט. גברים לובשים אותה חולצה וקונים אותה באינטרנט אבל אשה לא תקנה לעולם בגד באינטרנט", אמר רוזנבלום.

 


 

בעוד עזריאלי וביג, המתחרות של מליסרון, פותחות קניונים וירטואלים, בקבוצת עופר חוזרים וטוענים שלא ייפתחו קניון מקוון. "עזריאלי וביג עושים עבודה טובה ואני לא יכול להתחרות בסוחרים שלי", אמר רוזנבלום. "אני לא אתחרה בהראל ויזל, בגבי רוטר או בזארה. התפקיד שלי הוא להגביר מכירות שלהם בקניונים שלי ואני עושה את זה בכל האפליקציות הדיגיטליות. הנדל"ן בישראל תמיד יעלה ואם טעיתי, ואני די בטוח שאני לא טועה לפחות לגבי ה-10 או ה-15 השנים הקרובות, להכנס לעולם הזה יעלה הרבה פחות ויותר זול".

 

משתתפי הפאנל משתתפי הפאנל צילום: צביקה טישלר

 

דניאל כהן, שותף בכרמל ונצ'רס, לא הסכים עם הקביעה של רוזנבלום שהקניונים ממשיכים להתחזק בגלל שהצרכנים רוצים להמשיך ולקנות בחנויות. לדבריו, "אחד הדברים המצערים ב-e-Commerce בישראל הוא שכרגע החויה של הצרכן הישראלי בקנייה באינטרנט היא חוויה לא טובה. וזו הסיבה שהקניונים עדיין חזקים ולא העובדה שהצרכנים רוצים לקנות בחנויות כמו שמשה אמר. בארה"ב נשים קונות באינטרנט בכמויות גדולות מאד. הרבה מאד מוצרים אנשים מעדיפים לקנות ולקבל אותם הביתה. חווית הקנייה בבית היא הרבה יותר טובה. אם ישראל היתה מאפשרת על ידי הקלות רגולטוריות ושילוח חבילות הביתה, הביקור בחנויות בישראל היה משהו אחר לגמרי והיה נחלש".

 

אחד הקניונים הוירטואלים הוותיקים בישראל הוא מרמלדה מרקט. כעת, לקניון הותיק צפויה תחרות לא פשוטה מצד הקניונים המקוונים של קבוצת עזריאלי, קבוצת פוקס וחברת הנדל"ן ביג. "תחום ה-e-Commerce עף לשמיים", טוען עופר שני מנכ"ל מרמלדה מרקט. "ליזמים יש נטיה להתאהב במוצרים שלהם ולעסוק בהם, וזו טעות גדולה. צריך להתאהב בלקוחות ולראות מה עובר עליהם ולהתאים עצמך אליהם. דור המילניום מתגבר ומתחזק. הם יודעים מה הם עושים. אין להם קניה אימפולסיבית. הם לא מתביישים לבוא לחנות, למדוד בגד וללכת לקנות אותו באיביי. הדאטה משחק תפקיד חשוב. הרכישות בעתיד יהיו אגנוסטיות לאיפה שהן מתרחשות. בעתיד אני אתרכז בדור המילניום ואתן להם כלים להתמודד".

 

עופר שני מייסד מרמלדה מרקט עופר שני מייסד מרמלדה מרקט צילום: צביקה טישלר

 

רוזנבלום הגיב לדבריו של שני ואמר כי גם בקניוני עופר מתאימים עצמם לטכנולוגיות המתקדמות. "היום כשלקוח נכנס לקניון רמת אביב וחונה בפנגו אני יודע לזהות לאיזה חנויות הוא נכנס ואיזה מבצע להציע לו. אין ספק שטכנולוגית הטלפונים עוזרת לקדם מסחר. אנחנו יותר ממוקדים בלקוח, צריכים לפנק יותר את הלקוח. לא נראה לי שאנשים יעשו את כל הקניות שלהם באינטרנט. קניון הוא מקום של מפגש של נשים וילדים ורק אחר כך מכירת אופנה. לא נראה לי שנשאיר אתכם בבית לראות עצמכם במראה".

 

תומי שיינפלד, מנכ"ל גרופון אמר שהקניות בחו"ל מתחזקות בגלל המחירים התחרותיים. "אני מסכים שאחת מהסיבות שהקניונים בארץ עוד מצליחים זה שהצד הלוגיסטי לא מספיק מפותח. המחירים בישראל לא יכולים להתחרות עם מה שקורה באתרים בחו"ל והיום נקסט ואסוס מציעות מחירים זולים וזה לא מפתיע שיש קניות מאתרים בחו"ל. אבל אנחנו בעיצומו של ניסוי ענק שנעשה על ידי עזריאלי וביג. המטרה להביא טראפיק לקניונים ולקנות און ליין".

 

שיינפלד אמר שהטעות של הגופים בארץ שכל אחד מהם מקים קניון וירטואלי משלו והם לא משתפים פעולה אחד עם השני. "אנחנו חושבים שכדי לפתור את בעיית הלוגיסטיקה ולהגיע ליעד שכל דבר שאתה קונה יגיע תוך שלושה ימים בחינם, זה מצריך ווליום. יש לוגיסטיקה טובה בישראל רק שהיא מאד מאד יקרה. בישראל כל אחד פותח את הגן עדן שלו, עזריאלי, פוקס.. וככה העלויות ישארו גבוהות. אנחנו יכולים ביחד לפתוח חברה לוגיסטית שמשלחת מאה אלף חבילות ביום ולא רק אלף חבילות. רק כך נוכל להגיע ליתרונות איכותיים ולהתחרות מול חו"ל".

 

"המסחר באופליין ישרוד תמיד כי אנחנו רוצים לצאת מהבתים. אולי את מוצרי הסופרמרקט נזמין מהאינטרנט ויתר המוצרים ירכשו בקניון", סיכם רוזנבלום. "בעתיד אני אקח את הבלוגר הכיתתי לחנות שלי בקניון והוא יציג את החולצה בבלוג שלו ותראו איך כל הכיתה באה להתלבש. הקניון לא יראה אותו דבר כמו היום. יהיו בו יותר חניה, יותר הסעדה, יותר בתי קולנוע, אין ספק שהוא יעבור שינוי ורואים את השינוי הזה כבר היום בארה"ב. והתפקיד שלי לשמור על הקניונים ולהביא אותם למקום מבטחים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x