ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 כנס המסים BDO TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה 2024 Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי Tech TLV 2025 הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי תחזיות 2025 Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
באנר ועידת ניו יורק דף כתבה

ועידת ניו יורק

"בנקים שרוצים לתמוך בתעשיית ההייטק חייבים לאמץ את הגישה שלה"

כך אמר קובי הבר, יו"ר לאומיטק וראש החטיבה העסקית-מסחרית בלאומי, בוועידת כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק. לדבריו, תעשיית ההייטק היא הדובדבן שבראש הכלכלה הישראלית ויש לשפר את פריון העבודה במשק

עומר כביר, ניו יורק 17:2717.05.17
"גופים מסורתיים כמו בנקים, שרוצים לתמוך בתעשיית ההייטק חייבים לאמץ את הרוח והגישה שלה, ולפעול באזורי הפעילות שלה, רעיונית ופיזית" - כך אמר יו"ר לאומיטק וראש החטיבה העסקית-מסחרית בבנק לאומי, קובי הבר ב-Mind the Tech NYC, ועידת כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק.

"לקוחות מעולם ההייטק שונים מכל לקוח עסקי אחר", הוסיף הבר. "יש להם צרכים אחרים לחלוטין, דרישות אחרות ופעילויות אחרות".

 


 

קובי הבר קובי הבר צילום: אוראל כהן

 

הבר התייחס גם לשגשוג של סצנת הטכנולוגיה בניו יורק, שמכונה סמטת הסיליקון: "ניו יורק מושכת שיעור הולך וגדל מחברות ההייטק האמריקאיות. סטארט-אפים ישראלים רבים פתחו כאן משרדים. האקוסיסטם הטכנולוגי של ניו יורק זינק בשנים האחרונות, והסגמנט הישראלי כאן גדול אפילו יותר מאשר בעמק הסיליקון.

 

  • לכל הכתבות מוועידת ניו יורק של "כלכליסט" - לחצו כאן

 

"במקביל, אזורי ההתמחות של חברות בעלות קשרים ישראלים בניו יורק שונים מאשר בעמק הסיליקון. בניו יורק, אנחנו רואים מיקוד במדיה, פרסום, סייבר, מובייל, פינטק ומסחר מקוון. כיום, יש יותר מאלף חברות סטארט-אפ בעלות קשרים ישראליים. ובניגוד לעבר, סטארט-אפים ישראליים מגיעים לארה"ב שלב התפתחות מוקדם יותר".

 

כמקובל, הבר גם הפליג בשבחים על תעשיית ההייטק המקומית. "מדובר בדובדבן שבראש הכלכלה הישראלית", הסביר. יש לה תפקיד חשוב בקידום השם והמוניטין העולמי של ישראל. מנועי הצמיחה של ישראל בשנים האחרונות הם צריכה ציבורית ופרטית, ויצוא שירותים כמו הייטק, תוכנה, מו"פ ועוד. זאת, בשעה שבעבר מנועי הצמיחה התבססו על יבוא טובין והשקעות הון. ההשפעה של מגזר ההייטק היא דרמטית וגדלה בקביעות. ישראל היא מובילה עולמית בתשתיות מו"פ, ויצוא ההייטק מייצג כ-50% מכלל יצוא הטובין והשירותים".

 

הבר הזהיר עם זאת שיש תחום אחד שיש להקדיש לו תשומת לב - פריון עבודה. "לפי נתונים עדכניים הפריון של העובד הישראלי נמוך ב-20% ממוצא OECD וב-30 מ-21 המדינות העשירות ביותר. מדיניות נכונה יכולה ליצור את מנוע הצמיחה הבא. אנחנו מכירים ומבינים את הסיבות לפריון הנמוך: מחסור בתשתיות לאומיות מתקדמות, ביורוקרטיה ורגולציית יתר, וחוסר חדשנות בתעשיות ובשירותים המסורתיים שלנו. הדרך המרכזית להתגבר על חסרונות אלו היא באמצעות השקעה בחדשנות ובטכנולוגיות חדשות ויישום הליכים חדשים. טכנולוגיה היא הכלי שבאמצעותו יכולות תעשיות אלו להתחדש, לצמוח ולהגדיל את הפוריות".

 

בכל הנוגע למגזר הבנקאי, העריך הבר שחברות פינטק הם הפתרון לבעיית פריון העבודה: "אני מודע לתפיסה שלפיה חברות פינטק מאיימות על הבנקאות המסורתית. אבל לדעתי ההפך הוא הנכון. חברות פינטק לא מהוות איום לבנקים ולמוסדות כלכליים, אלא הזדמנות קריטית לשיתוף פועלה שיטיב עם שני הצדדים. זו הזדמנות לבנקים להתקדם במהירות, לגדול, להתייעל, ולהפוך לרלוונטים ונגישים יותר ללקוחות".

 

נערכים לרפורמת טראמפ

 

אתגר נוסף שאתו עתידים סטארט-אפים להתמודד הוא רפורמת המס שממשל טראמפ מקדים בימים אלו. "אם היא תעבור, היא תשנה את כללי המשחק בעבור הסטארט-אפים הבאים", אמר הבר. "היא יכולה להאיץ את הקצב שבו סטארט-אפים ישראליים מהגרים לארה"ב. בטווח הקצר, ישראל יכולה לאבד זמנית חלק מהיתרון היחסי שלה. אבל אם אומת הסטארט-אפ תמהר לחשב מסלול מחדש ולבצע שינויים במערכות המס והרגולציה שלה, היא תפיק את המרב מהשינויים הגלובליים האלו.

 

"כולנו כאן מכירים בחשיבותו של גשר טוב. אני מדבר על הגשר שמחבר בין חברות טכנולוגיה בניו יורק ובעמק הסיליקון עם רמת החיל, רוטשילד והרצליה. זה גם גשר בין התעשיות המסורתיות לדשות, וכמובן גשר בין ישראל לעולם. המשימה שלכם היא לפתח רעיונות, טכנולוגיות ויוזמות. המשימה שלנו היא לתמוך, לייעץ ולצמצם לחצים כלכליים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x