ועידת ניו יורק
בכירי ההייטק בניו יורק ישתתפו בוועידת "כלכליסט"
בין השמות המובילים שייקחו חלק בוועידה השבוע יהיו כפיר גודריץ' מקרן בלאקרוק שמנהלת 5 טריליון דולר, מיטש גרבר שהוביל את מכירת פלייטיקה ב־4.4 מיליארד דולר, שרה פרסונט בכירה בפייסבוק ואפי אפשטיין מנהלת ההשקעות של אשטון קוצ'ר
השמות החמים ביותר בעולם הטכנולוגיה והחדשנות, על במה אחת בניו יורק. כפיר גודריץ', מנהל תחום הטכנולוגיה בקרן בלאקרוק שמנהלת 5 טריליון דולר; מיטש גרבר, מנכ"ל חברת השקעות שהוביל את מכירת פלייטיקה ב־4.4 מיליארד דולר; המפיק המוזיקלי זוכה הגראמי סטיב גרינברג; ואפי אפשטיין, מנהלת ההשקעות של אשטון קוצ'ר, ישתתפו השבוע ב־Mind The Tech NY 2017, ועידת "כלכליסט" בניו יורק שתפגיש כמה מהדמויות הבולטות בתעשיית ההייטק של ניו יורק עם יזמים, סטארט־אפיסטים, אנשי הון סיכון וגורמים מובילים מתעשיית הטכנולוגיה הישראלית.
האירוע המרכזי בוועידה — כנס שייערך ב־17 במאי באולם New World Stages האיקוני — יכלול הרצאות ודיונים על המגמות החדשות בעולם הטכנולוגיה וקשרי החדשנות בין ישראל וניו יורק.
הכנס, בהנחיית ד"ר נמרוד קוזלובסקי, ייצא לדרך בדברי פתיחה של אהרון אהרון, מנכ"ל הרשות לחדשנות ומנכ"ל אפל ישראל לשעבר, על החשיבות של ישראל כמרכז חדשנות עולמי. כן יישאו דברים בפתח האירוע מו"ל "כלכליסט" יואל אסתרון, וראש החטיבה העסקית והמסחרית של בנק לאומי קובי הבר. לאחר מכן יעלה לבמה אנסמבל ציפורלה להופעה. האנסמבל הקומי זכה להצלחה בישראל, והפך ממופע מחתרתי של מביני עניין לתופעה תרבותית מקומית. בשנים האחרונות הרחיבו חברי האנסמבל את פעילותם גם לניו יורק, שם הם זוכים להצלחה.
כשמוזיקה פוגשת טכנולוגיה
פיונה דרמון מ־JVP תראיין על הבמה את מיטש גרבר, מנכ"ל חברת האחזקות CAC (Caesars Acquisition Company) ומי שהוביל את עסקת 4.4 מיליארד הדולרים של מכירת פלייטיקה. CAC מחזיקה בשורה של בתי מלון בלאס וגאס, ובהם פלאנט הוליווד, באלי'ס ו־LINQ, וכן בתחרות World Series Poker. בנוסף מכהן גרבר כיו"ר חברת מופעי הבידור האקרובטיים Cirque du Soleil. כאחת הדמויות הבכירות בעולם הבידור והפנאי בארה"ב, גרבר יציג את המגמות העדכניות בתחום ואיך הטכנולוגיה תשנה את הבידור לצרכנים. דיוויד סייבל, מנכ"ל ענקית הפרסום העולמית Y&R, שאחראית למותגי ענק כמו ברגר קינג, יגואר, MTV וקולגייט, יסביר איך ליצור קמפיינים פרסומיים שיקדימו את השוק וימציאו אותו מחדש.
המפיק המוזיקלי זוכה פרס הגראמי סטיב גרינברג, מהדמויות הבכירות בתעשיית המוזיקה העולמית, שעומד כיום בראש הלייבל S-Curve Records, ושכיהן בעבר כנשיא קולומביה, ראש מחלקת פיתוח האמנים של וורנר, ראש לייבל הדאנס של אטלנטיק וסגן הנשיא של מרקורי, יגלה מה קורה כשמוזיקה פוגשת טכנולוגיה, ואיך המפגש הזה משנה את שני העולמות הלכאורה נפרדים הללו לבלי הכר.
ג'ון סטיינברג, לשעבר נשיא וסמנכ"ל התפעול של באזזפיד, וכיום מייסד ומנכ"ל Cheddar, סטארט־אפ חדשני בתחום הווידיאו שיושב בצומת של חדשות עסקים ותרבות, יגיע לשיחה פתוחה עם מייסד ומנכ"ל טאבולה אדם סינגולדה, כדי לדבר על יצירת תכנים מגוונים ומותאמים לקהלים שונים להגדלת מעורבות הגולשים.
גילעד לוטן, סגן נשיא למדעי המידע בענקית התוכן המקוון באזזפיד, יגלה איך עולם הביג דאטה משנה את אתרי התוכן, ואיך ניתן לעשות שימוש בכמויות עצומות של מידע בהליכי קבלת החלטות. סטיב קרבון, סמנכ"ל הדיגיטל והאנליטיקס של MediaCom, סוכנות הפרסום שעובדת עם ענקיות דוגמת סוני ו־P&G, ידבר עם אריק קליינשטיין מקרן ההון סיכון Glilot על איך אפשר להסתכל מבעד למידע ולקבל החלטות שהן לא רק מוכוונות נתונים.
איך צריכים ארגוני חדשות להתמודד עם מגיפת הפייק ניוז — החדשות המזויפות שמערערות את האמינות במילה הכתובה ובעובדות עצמן? טום גלוסר, שכיהן כמנכ"ל סוכנות הידיעות רויטרס וכיום מכהן כדירקטור בכמה מהחברות הגדולות בעולם, ובהן Merck, מורגן סטנלי וקבוצת פובליסיס, יחלוק את תובנותיו כמי שמכיר את התעשייה מבפנים יותר טוב ממרבית האנשים שפועלים בה, ושמסוגל כיום להשקיף עליה מבחוץ ולנתח אותה בנחת.
איך מנהלים קרן של טריליוני דולרים? כפיר גודריץ', מנהל תחום הטכנולוגיה בבלאקרוק, קרן ההשקעות הגדולה בעולם שמנהלת נכסים בשווי מוערך של יותר מ־5 טריליון דולר, ידבר עם מנכ"לית לאומיטק, יפעת אורון, על האופן שבו הוא מנווט את ההשקעות של גוף ענק זה בכל הנוגע לאיתור הזדמנויות בינלאומיות בתחום הטכנולוגיה. מייסד UpWest Labs, גיל בן ארצי, ינחה לאחר מכן פאנל מיוחד בתחום הסייבר, שיביא לבמה את ד"ר דודי זכריה, שמכהן כמנהל הוועדה המבצעית לפעילות נגד טרור של האו"ם; פנחס בוכריס, לשעבר מפקד 8200 וכיום שותף בסטייט אוף מיינד ונצ'ורס; וליאור דיב, מייסד ומנכ"ל Cybereason. לאחר מכן, מנכ"ל נספרסו ישראל, משה מרי, ידבר על המפגש המפתיע בין טכנולוגיה ללייף סטייל.
מפייסבוק ועד נדל"ן
פייסבוק הפכה בשנים האחרונות לאחד הגורמים הדומיננטיים ביותר ברשת הגלובלית, ולכוח שמעצב את חיי הגולשים ואת פעילותם ברשת ומחוצה לה. שרה פרסונט, סגנית נשיא פייסבוק לשיווק עסקי בינלאומי ואחת הנשים הבכירות ביותר בפייסבוק, תדבר על הכוח והאחריות של הרשת החברתית בשיחה עם מנכ"לית פייסבוק ישראל, עדי סופר תאני.
לאחרונה הפך הווידיאו לדבר החם ברשת, עם שירותים חדשים כמו הזרמת וידיאו בשידור חי מכל מכשיר סמארטפון שמשנים את פני הרשת והתנהגות הצרכנים. ג'וי מרקוס, סגנית נשיא בכירה ומנהלת פעילות הווידיאו של ענקית התוכן העולמית קונדה נאסט, תסביר בשיחה עם כתב הטכנולוגיה של "כלכליסט" עומר כביר איך עושים שימוש בווידיאו כדי ליצור, להתחבר ולעורר מעורבות של גולשים.
תמר יסעור, ראש החטיבה לבנקאות דיגיטלית בבנק לאומי, תדבר על עתיד הבנקאות הדיגיטלית. יונתן לוונדר, שותף ומנהל תחום שווקים ב־KPMG ישראל, ינחה פאנל מיוחד שעוסק בהקמת עסק גלובלי, משלב הסיד ועד האקזיט או ההנפקה. בפאנל ישתתפו כמה מהמומחים הגדולים בעולם בליווי סטארט־אפים לאורך שלבי חייהם: קובי רוזנגרטן, השותף המנהל ב־JVP; דייוויד בלומברג, מייסד ושותף מנהל בבלומברג קפיטל; ריק סקנלון, מייסד ושותף ב־Marker; עודד הר־אבן, שותף ב־ZAG-S&W; לימור בקר מנהלת הפעילות בישראל של Hamilton Lane; ואנדרו ג'יי מאליק, יו"ר Needham & Company.
משה לחמני, יו"ר שיכון ובינוי, יציג מגמות חדשנות וגיוון בתחום הנדל"ן. איתמר בנאדי, סגן נשיא לאסטרטגיה ומנהל הפעילות בישראל של Glispa, ידבר על המרדף אחר טכנולוגיות המציאות המדומה החדשות והניסיונות של כל תעשיית הטכנולוגיה לפצח את התחום.
על חתירה למגע עם הגולשים ידברו תומר תגרין, מנכ"ל Yotpo, שמסייעת לספקי מוצרים ומפתחי אפליקציות באמצעות יצירת ממשק שמעודד לקוחות ומשתמשים אמיתיים להשאיר ביקורות על המוצרים והשירותים שקיבלו; ומוטי כהן, מנכ"ל Apester, שפיתחה מערכת להמלצות על כתבות המתבססת על סקרים ושאלונים בכתבות באתרי תוכן. השניים יציגו את הפתרונות החדשניים שלהם ויסבירו את חשיבותם לתעשייה.
רכב אוטונומי וגם קוקטייל
אחד התחומים החמים בתעשיית הטכנולוגיה העולמית הוא המירוץ אחר פיתוח המכונית האוטונומית. במירוץ זה משתתפות כל חברות הטכנולוגיה הגדולות, מאפל ועד גוגל, וכן יצרניות הרכב הוותיקות יותר. כדי לדבר על איך המכונית האוטונומית תשנה את העולם ואותנו יגיעו לבימת הוועידה דניאל רמות, מייסד ומנכ"ל VIA, מפתחת מוניות השירות החכמות שהפכה לתופעה תרבותית בניו יורק; דרור ירושלמי, מייסד ומנכ"ל Valens, שמפתחת שבבים להעברת תוכני וידאו וקול באיכות גבוהה; עומר כילף, מייסד ומנכ"ל Innoviz, שמפתחת מערכות LiDAR למכוניות אוטונומיות; ומיקי רונן, שותף ומנהל תחום הטכנולוגיה, המדיה והטלקום בבנק ההשקעות המוביל גולדמן זאקס. ד"ר ליאור זלמנסון, עמית מחקר באוניברסיטת NYU היוקרתית ומייסד והמנהל האמנותי של פסטיבל פרינט סקרין, ידבר על המפגש המרגש בין טכנולוגיה לאמנות ועל התוצאות המפתיעות שהוא מוליד.
את הכנס יחתום פאנל מיוחד שיסמן את הכיוונים העתידיים של עולם הטכנולוגיה, בהשתתפות אפי אפשטיין, שותפה מנהלת ב־Sound Ventures של אשטון קוצ'ר; רועי אדלר, ראש תחום הדיגיטל ב־WeWork; היזם הסדרתי אריאל מייסלוס, מייסד ומנכ"ל Stratoscale; גיל רוזן, סגן נשיא בזק לשיווק וחדשנות; ורון יקותיאל, מייסד ומנכ"ל Kaltura.
למחרת, 18 במאי, יתקיים מרתון מפגשי יזמים עם עשרות משקיעים אמריקאים וישראלים בכל שלבי ההשקעה בחברות. המרתון יתקיים בשיתוף פעולה של "כלכליסט" עם Sosa וינחה אותו גיא פרנקלין, מנכ"ל Sosa NYC. בהמשך היום ייערכו סיורים ומפגשים בחברות מובילות ובהן גוגל ובלומברג. כמו כן, 10 סטארט־אפים ישראליים מובילים יפתחו את שעריהם לבאי הוועידה. אירועי הוועידה ייפתחו ב־16 במאי אחה"צ בקוקטייל ודיון בנושא החדשנות בטכנולוגיית הרכב בבית קאדילק. יישאו דברים: יו"ר בנק לאומי דוד ברודט, קונסול ישראל בניו יורק דני דיין, הנספח המסחרי ינון אלרואי ובכירי קאדילק ובהם סמנכ"ל השיווק אווה אלינגהוס. בערב יתקיים מפגש ישראלי־אמריקאי של המשתתפים במסיבת גג במלון הרשמי של הוועידה — Dream Hotel Downtown.