"אנחנו בדרך לסגור את מפעל האמוניה בחיפה - אבל בינתיים לא הניחו אבן אחת לפתיחת המפעל בדרום"
בהתייחסו לסוגיית אסדות הגז אמר אלי גרונר בוועידת האנרגיה ה-9: "אנשים נוטים להתבלבל בין האידיליה לבין האופטימליה. נכון שבחלומות הוורודים של כולם היינו עושים את הדבר הכי מושלם. אבל במגזר הציבורי זה לא עובד ככה ונאלצים להתפשר"
"הממשלה קיבלה החלטה ב-2013 שצריך לסגור את מכל האמוניה בחיפה ולפתוח במקביל מפעל בנגב, מאז אנחנו מקיימים את ההבטחה של סגירת המפעל אבל לא הניחו אבן אחת לפתיחת המפעל בדרום", כך אמר הבוקר מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר, בוועידת האנרגיה ה-9 בשיתוף "כלכליסט" בהתייחסו למשבר האמוניה במפרץ חיפה.
לדבריו, "חייבים לפעול בחכמה ולא לאפשר לפופוליזם להשתלט על השיח. אתם יכולים להיות רגועים שעם ראש הממשלה נתניהו ואתי כמנכ"ל משרד ראש הממשלה נמשיך להילחם נגד הפופוליזם ובעד הצמיחה".
בפתח דבריו התייחס גרונר לסוגיית אסדות הגז וציין כי עם כניסתו לתפקיד "אמרתי לעצמי איך לעזאזל המשאב הזה, האנרגיה שגילינו, איך בשונה ממה שקורה בעולם, אצלנו בגלל ריבים בין כל מיני גופים אינטרסנטים אנחנו לא מצליחים לפתח את לווייתן. ביום הראשון שלי בתפקיד כינסתי את הגורמים אצלי במשרד ואמרתי להם תשמעו - אני לא מכיר אתכם, היו הרבה שיקולים והרבה עיכובים, אך מעכשיו והלאה המתווה הכי נכון זה המתווה שמוציא את הגז מקרקעית הים הכי מהר שאפשר. היו לכם חמש שנים להתעסק עם כל הדברים האלו ועכשיו הגיע הזמן לעבוד".
"יש בעיה", הוסיף, "אנשים נוטים להתבלבל בין האידיליה לבין האופטימליה. נכון שבחלומות הוורודים של כולם היינו עושים את הדבר הכי מושלם. אבל בעולם ובטח במגזר הציבורי זה לא עובד ככה ונאלצים להתפשר. יש להגיע עם מיקוד למטרת העל ואז לחתור להכי טוב שאפשר ולהיות ממוקדי מטרה. ראינו רק לפני שבוע-שבועיים בארה"ב ניסיון למחוק את רפורמת האובמה-קר ובלי לנקוב עמדה, אנחנו ראינו כיצד הנשיא האמריקאי לקח את נושא הדגל שלו ועם רוב מוחץ בקונגרס לא הצליח. וכמו שאצלם הם יישארו עם האובמה-קר אנחנו נשארנו עם הגז קבור באדמה כי לא הצלחנו להגיע להישגים. אז נאלצנו להגיע לפשרה כדי שנתחיל לעבוד.
"אני שמח שהשר שטייניץ מתווה מדיניות ארוכת טווח. צריך לחשוב קדימה שלושים וארבעים שנה קדימה. כשמתעסקים בתשתיות ובטח בגז ובאנרגיה צריך לחשוב קדימה, לצערי אנחנו נתקלים היום גם כן בתופעה בעייתית של פופוליזם, של חשיבה לא מספיק אסטרטגית, ושוב יש חשיבה על המחר ומחרתיים שגוברת על השנה קדימה ואילך. אני מדבר כמובן על סיפור האמוניה בחיפה.יש לנו כאן תעשייה לתפארת - תעשיית הדשנים בישראל. ויש גורמים שעושים להם מה שעשו לכם לפני שנה שנה וחצי (בנושא הגז, ס"ק)".
גרונר סיים בנימה אופטימית עם בשורה לאנשי התעשייה: "הייתה לנו פריצת דרך משמעותית עם תהליך של רישוי ירוק ואני שמח לבשר שאחרי יותר משנה של ריבים - משרד רה"מ נכנס לעניין הזה. אנחנו מתקרבים למתווה של פשרה שיוביל למצב שנוכל להוריד מהרגולציה לרישוי עסק ורישוי מפעל. אני סמוך ובטוח שאתם תגלגלו חלק מהחיסכון הזה לצרכנים".