ועידת האנרגיה
יוסי רוזן: "במקום לחבק אותה - התעשייה הפכה לשק החבטות בין רגולציה לתקשורת"
בפתח הוועידה הלאומית לאנרגיה בשיתוף "כלכליסט", התייחס יו"ר המכון הישראלי לאנרגיה למכל האמוניה בחיפה ואמר כי "אותה תעשייה שמהווה מטרד במירכאות היא תעשייה שמועסקים בה כ-60 אלף איש, היקף המיסוי שגבתה ב-2016 היה 18 מיליארד שקל"
לדבריו, "אותה תעשייה שמהווה מטרד במירכאות היא תעשייה שמועסקים בה כ-60 אלף איש, היקף המיסוי שגבתה ב-2016 היה 18 מיליארד שקל ומתעשיית הגז שעדיין בחיתוליה כמיליארד שקל". רוזן הוסיף כי "אנחנו חותרים לסביבה נקייה מפליטות ולא סביבה נקייה מתעשייה ואני מקווה שזו אכן תהיה המגמה".
בפאנל בנושא תקשורת ותעשייה שהתקיים בוועידה, טען מנכ"ל קבוצת בזן אבנר מימון כי הטענות נגד בתי הזיקוק כי הם אינם מתנהלים בשקיפות אינן נכונות. "יושבות מסביבנו עשרות תחנות ניטור. אנחנו מודיעים על כל תקלה לרשימת פונקציות גדולה. להגיד עלינו חוסר שקיפות זה מופרך לחלוטין. אולי יש לנו יחסי ציבור חלשים. החדשות המזוייפות סביבנו קשורה לפרנסי ציבור. כאשר פרנסי ציבורי מלבים את העסק ומצהירים הצהרות ממניעים לא טהורים ונותנים להם במה, זה גורם לנזק. יש להפגין קצת סינון וקצת בקרה עצמית. הפרשיות המזוייפות האלו גורמות לנו נזק כלכלי מוכח", אמר.
רוזן חלק שבחים לשר התשתיות והאנרגיה, יובל שטייניץ: "אנו מסכמים שנה רבת הישגים ושינויים בשוק האנרגיה הישראלי והעולמי. בראש ובראשונה הישגו של שר התשתיות יובל שטייניץ, כאשר לפני שנתיים התחייב כאן בפני הוועידה שהגז מלווייתן אכן יגיע. הוא עבר שנתיים קשות, הרבה השמצות והרבה פגיעות ומגיע לו שאפו - לא רק על זה שלווייתן יוצא לדרך אלא גם על ועידת האנרגיה האזורית שנערכה אתמול שבישרה שגם חלום ייצוא הגז יוצא לדרך - בניגוד לכל הספקות וכל הלגלוגים".
"כמובטח שותפות לווייתן החלו במימוש התחייבותן כפי שניתנה ואנחנו בדרך להקמת מעצמת גז אזורית. הימים יוכיחו שהצדק היה עם תומכי מתווה הגז ולא עם מתנגדיו. אנחנו נדון בנושאים רבים במשך היום אך רק אזכיר רק שישראל זקוקה לתוכנית לאומית לניצול הגז כמשאב שיביא צמיחה. הדבר מחייב החלפת דיסקט - הגז הוא לא רק נושא של רגולציה, הגז הוא נושא כלכלי וברגע שזה ישתנה זה יוביל לצמיחה.
"ראיתי את תוכנית העבודה של משרד האנרגיה לשנתיים הקרובות ואכן יש השקעה רבה בתכניות התשתיות ואני מקווה שנתברך בתשתיות המתאימות לתקופה הנוכחית ולא לשנות החמישים". עיחד עם זאת, הוא ציין כי נכון להיום "הרגולציה עוצרת את תכניות הפיתוח. אנחנו לא נגד רגולציה אך עליה להיות מידתית. משרד ראש הממשלה חרט על דגלו שעל הרגולציה להיות גורם מפקח ומייעץ ולא להיפך".