ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
גג עמוד ועידת הצפון 2017

מנכ"ל הפיתוח של מיקרוסופט ישראל: "המגזר הערבי הוא הצומח ביותר בהייטק"

יורם יעקבי בוועידה לעסקים וצמיחה בצפון של כלכליסט: "המגזר היהודי הולך יותר ללימודי משפטים ואדריכלות, בעוד שבקרב הערבים יש משיכה להייטק". אריק מימרן, מנכ"ל קוואלקום ישראל, "לפני שאנחנו רצים לייבא עובדים מהודו, אנחנו צריכים למצות את הפוטנציאל של האוכלוסיה הערבית"

אורן פרוינד 12:2828.03.17

 

 

"לא יודע אם שמתם לב, אבל האמא הערבייה הבינה שרופא זה נהדר אבל הייטק זה יותר טוב. יש נהירה של תלמידים ערבים להייטק בעוד שהמגזר היהודי הולך פחות ללמוד הייטק אלא יותר משפטים ואדריכלות. המגזר הערבי הוא הצומח ביותר בהייטק. 25% מהסטודנטים במדעי המחשב הם ערבים ואנחנו שמים על כך דגש". כך פתח היום יורם יעקובי, מנכ"ל של מרכז הפיתוח של מייקרוסופט בישראל, את הפאנל שעסק בחדשנות מעודדת צמיחה בוועידה לעסקים וצמיחה בצפון של כלכליסט ופסגות בנצרת עילית.

 

יעקובי המשיך וציין כי "בשבוע שעבר הייתי בפאב בחיפה בפני עובדי הייטק בצפון. אנחנו משקיעים בזה הרבה. השקעתי המון זמן להבין למה במיקרוסופט אין לנו הרבה עובדים ערבים והסיבה הראשונה שמצאתי זה מיקום. הייטק זה בעיקר באזור המרכז. וזו הסיבה שהחלטנו לפתוח מרכז בנצרת כדי שעובדים ערבים יוכלו לעבוד. כשאתה מראיין עובד ערבי זה שונה מעובד יהודי. עובד ערבי יודע עברית פחות טוב, הוא לא היה בצבא, ואין לו את הביטחון של הצבא. יש הבדל תרבותי שצריך לעבור אותו. אנחנו עושים הדרכה שמטפלת בזה. אתה מקשיב לשפה לשפת הגוף ולביטחון".

 

מימין מאיר אורבך, סאמי סעדי, שי לוי, אריק מימרן ויורם יעקבי מימין מאיר אורבך, סאמי סעדי, שי לוי, אריק מימרן ויורם יעקבי צילום: עמית שעל

 

עוד אמר יעקובי כי "אנחנו מעל 1,000 עובדים בשלושה מרכזי פיתוח הרצליה חיפה ונצרת. רבע מהעובדים שלנו הם בצפון. אנחנו מפתחים בצפון את מנועי הצמיחה של ההייטק בעולם כמו בינה עסקית. מעבר לפיתוח יש הרבה השקעה בקהילה וסטארט אפים בצפון. משקיעים המון בחינוך טכנולוגי".

 

אריק מימרן, מנכ"ל קוואלקום ישראל, אמר כי "לפני שאנחנו רצים לייבא עובדים מהודו ומסין אנחנו צריכים למצות את הפוטנציאל של האוכלוסיה הערבית". לגבי חסמים של ערבים בעבודה בהייטק, אמר מימרן כי "בעיקרון אין קורות חיים שמגיעים ואנחנו לא עוברים ומראיינים מאיפה מי ומה. לפני שבועיים הייתה תערוכה בברצלונה. אין דבר יותר מחמם את הלב מלהיות שם בביתן של חברה גדולה ואנשים שמציגים את הטכנולוגיה האלו הם אנשים ערבים. אין פה שום דבר שאומר בוא ננסה לראות מה המוצא של האנשים האלו. מסתכלים על הביצועים בדיוק כמו כל אחד אחר. ערבים מרגישים יותר נוח במקום שבו הם מרגישים שהם חלק מהחברה".

 

שי לוי, מנהל אמדוקס ישראל, אמר כי "בארץ אנחנו מעסיקים 5,000 איש ופועלים במרכז עם שני סניפים דומיננטיים בשדרות ובנצרת. יש לנו 200 עובדים בנצרת. בהגעה לפריפריה יש מרכיב של ציונות והיכולת להגיע לאוכלוסיות שלא נמצאות במרכז. יהודי מגיע עם הכשרה צבאית, עובד ערבי לא עבר צבא וזה יותר מסובך וצריך לדעת איך לזהות עובדים ראויים. לקח קצת זמן להתגבר על המכשול הזה. מינינו מנהל סניף והיום מעל שני שליש מהצוות פה הם לא יהודים. ככל שנוכל לגדול פה, נמצא כשרון. מה שמצאנו בצפון זה אוכלוסייה ששואפת להשכלה טכנולוגית. יש פה את הידע והמקצועיות שאנו מחפשים".

 

סאמי סעדי, מנכ"ל משותף של צופן ונציג הערבים בפאנל, התייחס לטענות שעלו. "אני יכל לדבר על פתרונות ולא על חסמים. הפתרון הוא לפתוח את השערים ולקלוט את המהנדסים שלנו. יש פה כישרונות ורק צריך לדעת להכין את החברות ואיך לראיין ואיך לקלוט. אנחנו מדברים על שותפות. אנחנו רוצים לשלב את החברה הערבית עם תעשיית ההייטק. מצד שני אנחנו רוצים לבנות תעשייה מתקדמת בחברה הערבית. התעשייה הזו לא צריכה להיות רק בחיפה והרצליה ורעננה. היא צריכה ויכולה להיות בתוך החברה הערבית. יש החלטות ממשלה להגדלת היצע כוח אדם מיומן בהייטק. אנחנו רואים עצמנו שותפים לביצוע החלטות האלו. קיימנו בשבוע שעבר יריד תעסוקה ויותר מ-700 מהנדסים נרשמו שמחפשים עבודה. מפת ערי הייטק בישראל - נצרת נמצאת שם".

 

עוד אמר סעדי כי " הציונות זה לא לבטל את האחר. בתוך הצפון יש ישובים ערבים ואי אפשר לבטל אותם. צריך לפתוח פארק הייטק בצפון אבל אי אפשר להגיד לא לאזור תעשייה בנצרת. זה לא יכל להמשיך ככה שיהודים וערבים לא יוכלו ללכת בכיוון אחד".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x