כנס מדדים
ישי דוידי על עסקת מובילאיי: "אנחנו מאמינים שמכירת חברות זה דבר בריא לחברה, למנהלים שלה ולמדינה"
מייסד קרן פימי אמר את הדברים בכנס מדדים של "כלכליסט" בשיתוף קסם מדדים והסביר מהם חמשת הפרמטרים בתהליך רכישה והשבחת חברות בו הוא מתמחה
- שקד: ההישג של מובילאיי לא היה מתאפשר אם היתה רגולציה
- מנכ"ל אקסלנס: "אג"ח מיועדות צריכות להיות לכל האוכלוסיה ולא רק לבני 50 ומעלה"
- כנס מדדים 2017: צפו בשידור החי
"מזה 21 שנים פימי רוכשת שליטה הן בחברות פרטיות והן בחברות ציבוריות. במהלך השנים החזקנו שליטה בלמעלה מ-30 חברות ציבוריות, וכיום פימי מחזיקה בכ-14 חברות פרטיות וב-16 חברות ציבוריות", הוסיף דוידי.
דוידי בדבריו התמקד בפעילות החברות הציבוריות שקל יותר לאמוד אותן מבחינה מדדית - לעומת חברות פרטיות. "אם משווים את ביצועי פימי למדדי המניות המובילים, המסקנה ברורה ומובהקת. ביצועי פימי טובים משמעותית ממדד ת"א 100 (כיום מדד ת"א 125) וממדד SP500 בחמש השנים האחרונות. שיעור התשואה השנתי של פימי הוא 36% לעומת שיעורי תשואה של 5.3% ו-14.6% במדד ת"א 100 ומדד SP500", אמר דוידי.
דוידי התייחס לבחירת השקעה במניות של חברות ואמר בהקשר זה כי "מי שרוצה להשקיע בבורסה צריך לנתח את החברה ואת הפרופיל שלה, ולא בגלל שהוא קרא בעיתון על השקעה של פימי אז הוא הולך ומשקיע בחברה מסויימת".
בהקשר לכנס המדדים אמר דוידי: "בפימי יצרנו מדד ייעודי על מנת להשוותו למדדים בבורסה. לקראת הכנס יצרנו את מדד פימי על פני תקופת הזמן שמתחילה מינואר 2009 (לנטרול רעשים של משבר 2008) , כאשר למדד הכנסו רק את החברות הציבוריות שלנו - לאורך משך ההחזקה בהן עד כה. בחינת המדד מלמדת על תשואה של 975% - זאת אומרת 10 מיליון דולר שהושקעו בראשית תקופה זו שווים היום 100 מיליון דולר. תשואת מדד ת"א 100 על פני אותה תקופה היא 221%".
דוידי התייחס גם לסוגיית רכישת השליטה - "פרמטר חשוב ב-DNA של הקרן הוא רכישת שליטה - וזה לא רק בשביל השליטה עצמה אלא כדי לחולל שינוי בחברה. תהליכי השבחת חברות אלו תהליכים הדורשים נחישות, התמדה ועבודה קשה. בכל חברה אנו מסתכלים על 5 היבטים. ההיבט הראשון הוא צוות ההנהלה, ללא צוות מנצח לא תהיה הצלחה. לאחר מכן בונים אסטרטגיה ממוקדמת ומעשית. שלישית - חובה להשקיע בצמיחה אורגנית וברכישות ומיזוגים. משנת 1996 חברות הפורטפוליו של פימי רכשו בעולם למעלה מ-220 חברות. ההשקעה בצמיחה צריכה להיות גם בציוד מתוחכם וגם במחקר ופיתוח. רביעית - חשובה ההצטיינות תפעולית. לבסוף, נדרשת גם מערכת שליטה ובקרה מדויקת שמאפשרת להגיב במהירות ולתקן טעויות שכמובן ישנן".
בהקשר זה מדגיש דוידי כי "שינוי בהשבחת חברות הוא תהליך מתמשך הדורש דיוק ומאמץ לאורך זמן. ההצלחה איננה מובטחת - אנו לא קבלנים של הצלחות אך מתודולוגיית עבודה נכונה מעלה את סיכויי הליך ההשבחה".
דוידי ציין כדוגמה להשבחה את חוברת אורמת - הפועלת בתחום האנרגיה הגיאו-תרמית. "אורמת היא מובילה עולמית בתחום האנרגיה הגיאו-תרמית. רכשנו את השליטה בסוף 2011 ולאחר כניסת פימי בוצעו בחברה שינויים משמעותיים. מקצת מהשינויים היו הקמתו של צוות הנהלה חדש".
דוידי סיכם דבריו באומרו כי "מעבר ליצירת ערך בחברות והשאת תשואות גבוהות פימי רואה חשיבות עליונה באחריו החברתית ושמה לה למטרה להביא ערך לסביבה ולמדינה . כך פימי הגבירה נוכחות בתחום. מאז כניסת פימי לנייר חדרה למשל החברה מובילה בתחום מחזור הפלסטיק".
פימי היא קרן הפרייבט האקוויטי הראשונה בישראל שהוקמה ב1996. הקרן משקיעה בחברות בינוניות ומעלה - כאשר המטרה העיקרית היא השבחת חברות. עד היום גייסה פימי כספים ממשקיעים באמצעות 6 קרנות, והיקף הנכסים המנוהל הוא למעלה מ 3.5 מיליארד דולר. עד היום פימי רכשה שליטה ב-84 חברות. שוק הפרייבט אקוויטי בעולם מרכז 4.5 טריליון דולר. דוידי ציין בהקשר זה כי מודל חברות האחזקה כבר כמעט חלף מן העולם, למעט חברה אחת של וורן באפט.