ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024
כנס הבריאות גג עמוד

התור לבריאות

זאב וורמברנד: "משרד הבריאות פועל היום כדי לא לאפשר למאוחדת להתחרות על הפריפריה"

מנכ"ל קופת חולים מאוחדת בכנס "התור לבריאות" של כלכליסט: "תמותת התינוקות בשכונות חלשות במרכז דומה לזו של כפרים שמרוחקים 200 ק"מ מכאן"; סמנכ"ל במשרד הבריאות: "אנחנו מתמודדים עם רמות עוני הולכות וגדלות של האוכלוסיה"

דותן לוי 12:1015.02.17

"משרד הבריאות פועל היום בעיקר כדי לא לאפשר למאוחדת תחרות בפריפריה", כך אמר זאב וורמברנד, מנכ"ל קופת חולים מאוחדת, בכנס "התור לבריאות" של "כלכליסט". וורמברנד ענה כך כשנשאל מדוע הם משקיעים פחות בפריפריה והוסיף, "בפועל יושבות כאן 4 קופות שכל שנה מתקיימות, אף קופה לא נפלה לקרשים אבל רק דבר אחד לא קרה, מאז חוק ביטוח בריאות אמרנו שצריך להשוות את שירותי הפריפריה לאלה של המרכז. ככל שעובר הזמן רואים שלפריפריה לא נותר כסף להשקעה, זה יעד לאומי גדול.

 

"בדקתי מה אפשר להציע, בנינו בסיס ענק באזורים של חרדים, לפני שנתיים חשבנו איך אפשר עוד לצמוח והחלטנו להיות הקופה השניה בפריפריה. בפריפריה יש בחלקה מונופול של הכללית וזה לא באשמתה. בנינו תוכנית והגענו למסקנה שהדבר המרכזי שצריך לעשות הוא להביא תחרות לצפון ולדרום. כדי לראות שקופות לא יעבירו את הכספים שמיועדים לשם למקומות אחרים צריך "לצבוע" את הכסף הזה. נכנסנו ל-30 ישובים ערבים בצפון ולישובים של בדואים בדרום. רצינו לקדם רופאים שלנו וניסינו שרופא יתמחה בסורוקה בנוירוכירורגיה, הוא לא התקבל ורק כשעבר לכללית הוא התקבל והחל את ההתמחות שם. בעידן של מחסור ברופאים תחרות מעלה מחירים, מעדיפים להנציח מצב קיים מאשר לתת מענה לפריפריה".

זאב וורמברנד מנכ״ל קופת חולים מאוחדת זאב וורמברנד מנכ״ל קופת חולים מאוחדת צילום: עמית שעל

 

ניסים אלון, מנכ"ל קופת חולים לאומית אמר על קיפוח הפריפריה, כי "לאומית פרוסה בכל הארץ בערים הגדולות והקטנות ובכפרים, נותנים שירות לכולם, לא קיפחנו עיר אחת. אם יש מרפאה של 1,000 איש בכפר אתה לא סוגר אותה. יש ממוצעים גם בת"א יש גם פריפריה דמוגרפית, תמותת התינוקות בשכונות חלשות במרכז דומה לזו של כפרים שמרוחקים 200 ק"מ מכאן. התחבורה שינתה את המדינה, פעם כשנסעתי מירושלים לעכו הייתי מתכנן את זה זמן רב מראש, היום זה מהיר מאד. אין בעיה של נסיעה. צריך להתמקד בפריפריה גם במרכז, הסיבה לפערים הן לא בהכרח בתשתית הרפואה. כדי לפתור את כל הבעיות אם תושב מעכו רוצה לנסוע לשיבא אני מאפשר לו, מעט מאד מנצלים את זה".

 

כשנשאל אלון היכן הוא משקיע את כספי הקופה, אמר, "כל קופות החולים כולל אותנו הולכות כרגע לאוכלוסיה של משפחות ברוכות ילדים כי הם הכי כלכליים, זו תחרות מוטרפת שהאזרח לא מרוויח ממנה ומי שמרוויח הם בעיקר הרופאים שמרוויחים סכומי עתק, הרופאים העצמאיים מקבלים שכר גדול פי 10 מבעבר ואידלמן (יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ל), תסלח לי אבל ההסכם שהשגת הוא כלום. סוכני המכירות והמעכארים זה האסון של הרפואה בישראל".

 

פרופ' אהוד דודסון, מנהל המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה ענה על השאלה של משך הזמן שייקח לתושב באר שבע להגיע לניתוח החלפת מפרק בירך, והודה כי מדובר בתקופה של מעל שנתיים אך הדגיש, כי "הניתוחים החשובים והדחופים עדיין מתקיימים, יש ביקוש לניתוחים מסוג זה ולכן התור כה ארוך. גם ל-MRI התורים מאד ארוכים אבל אנחנו בתהליך שמטרתו קיצור התורים, ואמורות להגיע גם ניידות שיסייעו בכך. ברור לנו שהפריפריה הדרומית יש בה חוסר רגישות לשירותים והיצע השירותים מאד נמוך גם בשירותים הציבוריים וגם בהיצע של שירותי המושלם. יש כאן אוכלוסיה סוציו אקונומית ברמה נמוכה יותר ודווקא הם זקוקים ליותר שירותים.

 

"בסורוקה הרמה הרפואית גבוהה ואנחנו גאים בהישגים שלנו. מדובר באחד מבתי החולים הטובים בישראל, והכי פחות מזוהם מבין בתי החולים הגדולים בארץ. יש גם הרבה בינוי והתפתחות בבית החולים, אנחנו עומדים לפתוח מרכז סרטן שעלה 200 מיליון שקל, פתחנו מחלקת שיקום, מחלקת יולדות נוספת, יחידה לשבץ המוח. כמייצג של הפריפריה אני לא בא ממקום של מסכנות אבל יש צורך בתוספת שירותים ואנחנו מחכים לתשובה הזו שתגיע מהמדינה בקיצור התורים , זה יסייע לנו להתקרב למה שקיים במרכז הארץ. לי אין ספק שצריך להוסיף משאבים למערכת הציבורית, על ידי התוכנית של משרד הבריאות שהייתי מוסיף לה עוד כמה דברים, בפריפריה קיימת בעיה שהנגישות לביצועים של הביטוחים המושלמים מאד נמוכה".

 

מימין מידד גיסין, פרופ' אהוד דודסון, זאב וורמברנד, ניר קידר וניסים אלון מימין מידד גיסין, פרופ' אהוד דודסון, זאב וורמברנד, ניר קידר וניסים אלון צילום: עמית שעל

 

ניר קידר, סמנכ"ל בכיר לתכנון אסטרטגי וכלכלי במשרד הבריאות השיב לטענות על השקעה נמוכה של משרד הבריאות בפריפריה ואמר, "כדאי להיצמד לנתונים, תוספות לסל עמדו על מיליארד שקל, התורים לא כאלה ארוכים כמו שמציגים אותם. רמת העוני בישראל היא מהנמוכות ב-OECD ואלה נתונים שמערכת הבריאות צריכה להתמודד איתם כי זו אוכלוסיה שאין לה כסף להשקיע בבריאות. יש כמה סוגיות כמו טיפולי שיניים לילדים שנוספו וזאת לאחר ש-70% מהאוכלוסיה החלשה ויתרו על טיפולי שיניים. תוספת המיטות גדלה, אנחנו נותנים יותר כסף למבוטחים בפריפריה וקופות החולים מוציאות שם פחות על מטופלים ויותר על מטופלים במרכז ואותן קופות החולים מאפשרות זמינות גבוהה לשירותי רפואה דווקא במרכז".

 

מידד גיסין, מנכ"ל ארגון צרכני בריאות ישראל נשאל עד כמה הפערים בשטח באים לידי ביטוי? "מצב מערכת הבריאות בכל המדינה לא טוב ובפריפריה יש פחות אפשרויות ושירותים ותושבים נדרשים להגיע למרכז כדי לקבל שירותים כאלה. היה מקרה שקופ"ח בצפון אספה חולים והסיעה אותם לקבלת טיפולי דיאליזה בחיפה. הבעיה היא שלחולה זה לא מספיק שבית החולים טוב והקופה שלו לא נותנת לו להגיע לשם. הסיבה לכך היא המצב הכלכלי של קופות החולים, המדינה לא עושה כלום כדי לפתור את המשבר הזה. צריך להתחשב בכך שהחולים לא יכולים לחכות 5 או ב-10 שנים, החולה מת וצריך להתחיל לספור את המתים. צריך להתחשב בזה שהחולה לא יכול לחכות לתור של חצי שנה לביטוח, הוא מת בסוף".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x