בדיקת כלכליסטהונור Magic4 פרו: המצלמה מעולה, המבנה פרימיום אבל התוכנה טעונת שיפור
בדיקת כלכליסט
הונור Magic4 פרו: המצלמה מעולה, המבנה פרימיום אבל התוכנה טעונת שיפור
מותג הונור מגיע לישראל כדי להתחרות בגדולים. הסמארטפון החדש עולה כמו מיטב התוצרת של סמסונג ואפל ואמור לתת פייט למכשירי הפרימיום. אבל למרות שהוא מציע הרבה מאוד יתרונות, יש לו בעיה אחת שבינתיים הופכת את השימוש בו בישראל למאתגר למדי
הונור הוא מותג חדש שהגיע לישראל החודש בחסות אחד מיבואני וואן פלוס - סלנאו. מדובר ביצרנית מאוד מעניינת שסיפור הולדתה קשור לאינטרסים גיאופוליטיים ובינלאומיים. בקצרה, הונור הוקמה בזמנו כמותג מוזל על ידי יצרנית התקשורת הסינית וואווי וזכתה להצלחה לא מועטה בשוקי אירופה בעיקר. לאחר שוואווי ספגה את החרם האמריקאי בין היתר בגלל ניסיונותיה להשתחרר מהתלות ברכיבים אמריקאיים כגון שבבים ומאחר שהיא היתה חלק ממנגנון ההשתלטות הסינית על שוקי העולם המכונה "החגורה והדרך", היא ירשה את עסקי הסמארטפונים של מולידתה ויצאה לדרך עצמאית תחת בעלי בית חדשים-ישנים.
כדי לזכות בגישה לשירותי גוגל, הונור עברה להשתמש ברכיבים אמריקאיים כגון שבבי קוואלקום. עם הזמן היא החלה להתאים את עצמה לשווקים המערביים, ובאירופה מוצריה נמכרים היטב וזוכים לביקורות טובות. בשנתיים האחרונות היא החליטה לעבור שלב ולהיכנס לשוק הפרימיום עם סדרת מכשירים בשם מג'יק. אלה זכו לעיצוב מוקפד יותר, רכיבים איכותיים יותר ובעיקר מצלמה הרבה יותר טובה - נדוניה של וואווי והשת''פ שלה עם לייקה הגרמנית. כעת היא מגיעה לכאן במקום וואווי ומציעה את ה-Magic4, סמארטפון שמיועד להתחרות עם המיטב של סמסונג, אפל, שיאומי, וואן פלוס ו-Oppo.
עיצוב ומבנה: קצת כבד, עם מצלמה ענקית אבל איכותי
ה-Magic4 הוא מכשיר סיני ברמ''ח איבריו וזה ניכר. במקום המסך השטוח שתמצאו באייפון או כיום במכשירי סמסונג, הוא מציע עיצוב שהיה פופולרי לפני 3 שנים - כלומר מסך משתפל לצדדים. זה עיצוב בעייתי שכן אפליקציות רבות לא יודעות להתמודד איתו וכך יוצא שהממשק שלהן לפעמים מעוות בשולי המסך. אבל עבור היצרנית הוא מאפשר להתהדר בשטח פנים יותר גדול על הנייר. כדי לשמור על סימטריה גם זכוכית הגב משופלת לצדדים ומתחברת לזו של המסך כאשר ביניהן יש פס מתכת של השלדה. היצרנית לא מציינת איזו מתכת - אך להערכתנו מדובר ככל הנראה באלומיניום. הסיבה להערכה הזו היא שהעיצוב של ההונור לקוח ישירות מעולמות וואווי. החברה שהוקמה במהירות בשנה שעברה כנראה משתמשת בעיצובים ורכיבים שזמינים לה, ואלה כמובן מגיעים ממחסני וואווי. העיצוב עד כדי דומה שכאשר השווינו בין ההונור לוואווי P30 פרו היה לנו קשה להבדיל ביניהם - לפחות בשוליים ובחלק התחתון.
היתרון של ההונור הוא במבנה פרימיום איכותי. לפני היעלמותה מהשוק העולמי, וואווי הרשימה מאוד באיכות ההרכבה של מכשיריה ולטעמי אף עקפה את סמסונג מהבחינה הזו. הגוף של המכשיר מרגיש עמיד וחזק, הכפתורים משולבים בדיוק במרכב, ולא תשמעו כאן שום קרקוש אפילו אם תנענעו אותו בחוזקה. החסרון של כל זה הוא שהמכשיר כבד למדי - כ-215 גרם על המשקל - זה אמנם לא מפתיע בהתחשב בגודל המסך, אבל מרגישים אותו בכיס. גם מערך הצילום המכובד יושב במבנה עגול שמזכיר עדשת מצלמה - עיצוב שמגיע גם הוא ממרתפי וואווי. הוסיפו לכך שהוא אינו דקיק במיוחד (כ-9.2 מ''מ) ותקבלו מכשיר שלא קל להסתובב איתו במשך היום או להרים אותו לאוזן לשיחות ארוכות מבלי שהוא יתחיל להעיק קצת, בעיקר אם המשתמש אינו/ה בעל שרירים מפותחים במיוחד.
אבל זו באמת הנקודה היחידה השלילית כאן. המכשיר עמיד במים ואבק עם תקן IP68, אין לו זכוכית גורילה - אלא משהו שנקרא זכוכית Aluminosilicate, שהיא ככל הנראה פיתוח של וואווי. בקיצור, הבנתם, ההונור נראה ומרגיש כמו מכשיר שוואווי היתה מעצבת - וזה דווקא טוב בהתחשב באיכות מוצריה.
חומרה ומסך: מהיר, מרהיב אבל הסוללה קצת חלשה
המסך של ה-Magic4 הוא גולת הכותרת של כל המפרט שלו. זהו פאנל LTPO OLED בגודל 6.81 אינץ' ברזולוציה קצת יוצאת דופן של 2,848 על 1,312 פיקסלים. הוא מצויד בתמיכה במיליארד צבעים, בקצב רענון דינמי של עד 120 הרץ ותומך ב-HDR10 פלוס. כל הנתונים האלה אומרים שמאוד נוח לגלול בו בדפי אינטרנט או במסכי הבית של הממשק, שאיכות הצפייה בסרטונים ובסטרימינג מאוד מהנה ושאם אתם גיימרים תוכלו לקבל איכות תצוגה מעולה במשחקים החביבים עליכם. החיסרון היחידי שמצאתי לו הוא בהירות של עד 1,000 ניט - שזה נמוך ביחס למתחרים ישירים שלו. אמנם אפשר לצפות בו באור שמש מלא אבל המסך של הסמסונג S22 פלוס למשל יותר טוב לטעמי.
המעבד הוא הסנאפדרגון 8 Gen 1 שמצייד את כל מכשירי הפרימיום הנוכחיים. זה מעבד מהיר ומאוד חזק ואין כמעט משימה שלא יוכל להתמודד עימה ביעילות. עם זאת מדובר במעבד שנוטה להתחמם, הפתרון שמצאו בהונור הוא בסירוס (Throttling) של עוצמת הפעולה שלו במצבים בהם המכשיר זולל יותר מדי אנרגיה. זה עובד לא רע אבל המכשיר עדיין מתחמם תחת עומס עבודה. לא ברמה של תנור חימום אבל ביום קיץ זה מורגש. מכשיר הסקירה שלנו צוייד ב-8 גיגה-בייט זיכרון פעולה. ישנה גם גרסה עם 12 ג''ב אך זו לא הגיעה עדיין לישראל (אם בכלל). מרחב האחסון הוא 256 גיגה-בייט. בסך הכל מדובר במפרט קלאסי לסמארטפונים בנקודת המחיר הזו - המסך הוא החלק היותר בולט לטובה - אבל גם שאר המפרט נותן פייט למתחרים.
החלק המעט מאכזב כאן הוא טווח השימוש של הסוללה. זו בת 4,600 מיליאמפר שעה דווקא רחוקה מלהיות קטנה. אבל היא לא יודעת לספק יותר מיום עד יום וחצי זמן שימוש ללא טעינה. נדיר שהגעתי לסוף היום עם יותר מ-15%-20%. כלומר, אם אתם במקרה ללא מקום לטעון את המכשיר יותר מיום, כדאי לכם להפעיל את מערכת החיסכון בחשמל כבר בתחילתו. מה שכן, יש כאן תמיכה בטעינה מהירה של עד 100 וואט שזה אומר 50% סוללה ברבע שעה. אגב, ישנו גם מנגנון טעינה אלחוטי שמספק את אותו הקצב - רק שתצטרכו לרכוש מטען ייעודי בנפרד.
ממשק וביצועים: בלי יותר מדי אפשרויות התאמה אישית ועם כמה באגים מעצבנים
מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 12. מעליה תמצאו את ממשק ההפעלה של הונור שמכונה Magic UI 6. תוכנה תמיד היתה החלק החלש של וואווי, וכך גם אצל הונור. הממשק די מוגבל מבחינת אפשרויות ההתאמה האישית שלו - בעיקר אם תשוו אותו למקביליו מבית שיאומי או BBK (וואן פלוס, רילמי, OPPO ו-Vivo). הוא מגיע עם פריסת אפליקציות ישירות במסכי הבית ואם תרצו (מומלץ) מגירת אפליקציות תצטרכו לחטט בהגדרות כדי להפעיל את האופציה. הממשק אגב סובל מכל מיני באגים מעצבנים כמו חוסר האפשרות לבחור כמיקום את ישראל - היבואן הסביר לנו שהיצרנית הבטיחה לטפל בזה בעדכון תוכנה עתידי ובינתיים אפשר להגדיר אותו ביוון.
אבל הגדרה שלו במקום אחר מונעת הפעלה של חשבון משתמש - וכך אם תרכשו למשל את השעון החכם של הונור ביחד איתו לא תוכלו להגדיר אותו במכשיר כי את השלמת ההרשמה צריכים לבצע עם SMS למספר הטלפון שהאפליקציה מזהה כיווני (+970). בקיצור, זה קצת מאכזב שהיבואן לא דאג לפתור את הדברים האלה לפני שהחל ביבוא של המכשיר. שכן היתרון של יבואן ישראלי הוא בכך שהמכשיר יעבור לוקליזציה מלאה למשתמש המקומי בלי שיצטרך להשתמש בכל מיני טריקים ואילתורים. אגב, הגדרה של המכשיר במיקום אחר גם חוסמת את השימוש להגדיר כרטיס אשראי ישראלי בגוגל פיי - וזה כבר קצת יותר מעיק. מעבר לכך, הממשק בעברית עובד מצוין.
סורק טביעות האצבעות עובד היטב, הוא מהסוג האולטרסוני כמו אצל סמסונג, והוא מהיר מאוד. בנוסף, בזכות העובדה שיש כאן מצלמת סלפי כפולה עם חיישן עומק כמו באייפון תוכלו להפעיל את פתיחת נעילה דרך זיהוי פנים וליהנות מרמת זיהוי פנים טובה יותר מאשר במכשירי האנדרואיד האחרים. אמנם אנדרואיד עצמה אינה מסוגלת לרמת התחכום של זיהוי הפנים של האייפון אבל זה עובד לא רע. ברמת המולטימדיה יש כאן זוג רמקולי סטריאו ותמיכה בתקני אודיו אלחוטיים כגון aptX HD ובלוטות' 5.2. איכות צליל מצוינת בזכות מנגנון DTSx מובנה. לסיום - יש כאן גם עינית אינפרא-אדום אם תרצו להפוך את המכשיר לסוג של שלט רחוק למזגן ולטלוויזיה כמו בסמארטפונים של שיאומי.
מצלמה: מעולה, אבל לא מספיק כדי להכות את התחרות
מערך הצילום המרשים מאוד של ה-Magic4 מבוסס על מצלמה ראשית בת 50 מגה-פיקסל עם חיישן בגודל 1/1.56 אינץ'. זה אותו חיישן שתמצאו ב-P50 פרו של וואווי שלא מגיע יותר לשווקי המערב. הוא מתוצרת סוני ומספק איכות צילום מצוינת. חיישן זווית רחבה גם הוא בן 50 מגה-פיקסל עם רוחב שדה של 122 מעלות. מצלמת הזום מבוססת על עדשת פריסקופ של וואווי עם הגדלה אופטית של עד פי 3.5, הגדלה דיגיטלית של עד פי 100 עם מייצב תמונה אופטי (OIS). המצלמה הזו מספקת ביצועים מצוינים ברוב המצבים שנתקלנו בהם. וואווי היא מומחית צילום עולמית - גם בזכות השת''פ שלה עם לייקה שהסתיים השנה לטובת שיאומי - והידע הזה עבר להונור שעושה בו שימוש יעיל ביותר. עם זאת המצלמה עדיין סובלת מכל מיני בעיות קטנות כמו למשל הוויתור על מייצב אופטי בחיישן הראשי לטובת מנגנון מיקוד מבוסס לייזר. זה לא שהוא לא עושה עבודה טובה - אבל מייצב תמונה משפר דרמטית את איכות הצילום בתנאי תאורה קשים. בוואווי למשל לא היו מוותרים עליו כל כך מהר במצלמה הראשית.
תמונות באור יום מלא מספקות יופי של פירוט, הצבעוניות רווייה כמו אצל סמסונג או אפל, אבל אם אתם חובבים של צבעים זו דווקא נקודה חיובית עבורכם שכן אפשר להעלות אותן ישירות לאינסטגרם עם מינימום התעסקות בפילטרים. במאמר מוסגר - אין כיום הרבה מאוד מכשירים שהמצלמה שלהם לא מספקת ביצועים טובים באור יום מלא. כך שהמבחן האמיתי הוא באפשרויות הנלוות ובלילה. מצב הלילה כאן הוא אותו אחד שתמצאו אצל וואווי - הוא היה מעולה לזמנו אבל לצערי הוא מעט איטי. כלומר הוא מצלם תמונה במשך שנייה וחצי שכוללת חשיפות שונות ומחבר ביניהם. התוצאה מעולה ומפורטת אבל לא תמיד הנושא שלכם יכול המתין כל כך הרבה, בעיקר אם זה ילד או חיה.
הזום טוב מאוד עד הגדלה של פי 10, מעבר לכך הוא מתחיל להראות כבר את מגבלותיו, כאשר הגדלה של מעבר לפי 30 ממש לא שימושית. חיישן הזווית רחבה טוב מאוד, הוא מספק תמונות נעימות ומפורטות וללא עיוותים מיותרים בעיקר באור יום - וכרגיל קצת קשה לו בלילה אבל זה לא יוצא דופן והרבה מצלמות נכשלות בנקודה הזו. מצלמת הסלפי בת ה-16 מגה-פיקסל לעומת זאת מרשימה ביותר בעיקר בצילומי דיוקן בזכות חיישן TOF משני. בקיצור, המצלמה של הונור טובה מאוד לסוגה באופן כללי - אבל היא לא הטובה ביותר בשוק ברמת המחיר הזו.
סיכום ואלטרנטיבות: חומרה מעולה אבל התוכנה בעייתית
מחירו של ההונור Magic4 פרו הוא 3,700 שקל, שזה לא מעט. מתחריו הישירים במחיר הזה הם הסמסונג גלקסי S22 פלוס והאייפון 13 פרו (המקס יקר יותר). כמו כן ישנו הוואן פלוס 10 פרו המוצלח מאוד והשיאומי 12 פרו. ההונור לא מכה אף אחד מהם בכל הסעיפים. המסך שלו פחות טוב מזה של סמסונג או וואן פלוס למשל, אבל טוב מזה של שיאומי. איכות הצילום עוברת את כל המתחרים הסינים אבל לא את סמסונג או אפל. והבעיה העיקרית כרגע היא התוכנה שממש לא מצליחה לספק חוויית שימוש טובה למשתמש המקומי. כמובן שזה משהו שאמור להסתדר בהמשך - אבל במכשיר שעולה כל כך הרבה זה קצת מעצבן. לסיכום, המכשיר מעולה, וחובבי וואווי יכולים למצוא בו הרבה מאוד מה לאהוב כמו גם חובבי הצילום והמסכים היפים, אבל כל עוד התוכנה לא מעודכנת לתמיכה במיקום בישראל אנחנו חושבים שכדאי להמתין מעט עד שהנושא יסתדר לפני שמשקיעים בו כל כך הרבה כסף.